Да преобразим дома си в духа на Великденските празници!

През сезона, в който природата се пробужда ни очакват редица големи празници. Хубаво е за всеки от тях да имаме подходящ аксесоар у дома, с който да ги отбелязваме символично.
05.04.2022
Мила Стоянова
1432
Великден, декоративни възглавници, празници, текстилни аксесоари
Източник: Арт Финес, www.finesbg.com

Пролетта вече чука на вратата и отново ще ни зареди с неспирната си енергия. За да я поканите колкото се може по-рано в дома си, заложете на аксесоари в интериора, които да „запролетят“ жилището Ви. На пазара изобилстват различни предложения, но за да избегнете американския модел на украсяване, бъдете премерени в избора си и заложете повече на текстилните аксесоари, изработени с вкус и индивидуалност. През сезона, в който природата се пробужда ни очакват редица големи празници. Хубаво е за всеки от тях да имаме подходящ аксесоар у дома, с който да ги отбелязваме символично. Основната подготовка започва около Великден, а преди това и Цветница. Това означава, че всички изображения на цветя, горски животни и цветовете на зеленото, розовото и жълтото ще бъдат особено актуални.

 

Източник: Арт Финес, www.finesbg.com

Да започнем с текстилните аксесоари

Истинската домакиня винаги разполага с подходяща покривка за трапезната си маса. Разнообразието е голямо. Може да изберете бяла покривка, обточена с изображение на горски обитатели, Великденски яйца и зайчета. Тези приказни мотиви определено ще зарадват и децата. Друга добра идея е да сложите каре върху масата си или върху друга покривка. Вторият вариант е доста хитър и бюджетен ход, особено когато разполагате с красива трапезна покривка, но тя има петно по средата, което не можете да отстраните. Така първата покривка може да ви служи за основа, върху която да слагате различни карета в зависимост от темата.

 
Източник: Арт Финес, www.finesbg.com

Изключително популярни са и тишлайферите, които минават през цялата маса и добавят стилен акцент със своите изображения. Можете да сложите и повече от един, зависи от размера на масата. Тя трябва да е правоъгълна. Те са особено подходящи и, когато не желаете да използвате покривка, особено когато имате масивна дървена маса,  изработена от висококачествен материал. Да сложите тишлайфер на масата не изключва останалите текстилни аксесоари като подложки за хранене. Само не прекалявайте с изображенията на декорацията. Хубаво е, когато залагате на повече аксесоари да се съобразите с един основен цвят и един водещ аксесоар, а останалите да са в по-неутрални цветове и форми.

Препоръчваме Ви да се придържате към една обща линия от мотиви на Вашите аксесоари за празника, поне в рамките на едно помещение. Ето защо, включването на текстилни панери за хляб, престилка за готвене и ръкохватки,  биха били чудесно допълнение към Вашата кухня. Тук можем да добавим и домакинските кърпи. Ако сте се спрели на цветята като основен мотив, то се постарайте те да присъстват на всеки от избраните украшения.

 
Източник: Арт Финес, www.finesbg.com

Сервизът като показател за стил и класа

Няма как да не обърнем внимание и на сервиза. А Вие имате ли тематични чаши и чинии, които всеки ден да Ви напомнят за предстоящия празник или просто, за да Ви кажат, че сега е пролет и ухае на щастие? Ето и нашият съвет – купете си страхотни тематични чаши, в които всяка сутрин да приготвяте любимата си напитка в унисон с природата. Гарантираме Ви, че ще започвате деня си с настроение. За празничната трапеза сервизът е от голямо значение, затова е желателно да го подберем внимателно. И ако залагате на класиката и не желаете той да бъде с Великденска гравюра, то салфетникът и оливерникът са достатъчни, за да напомнят за предстоящото събитие. Не забравяйте да включите и ваза със свежи пролетни цветя. Така определено ще се представите на високо ниво пред гостите си.

 
Източник: Арт Финес, www.finesbg.com

Да бъде празник навсякъде в дома

Спалнята също се нуждае от декорация с празнични аксесоари. И тук декоративните възглавнички на горски обитатели ще бъдат изключително подходящи. Може да поставите три броя по средата на леглото, като всяка от тях да бъде с различен принт и заедно да разказват обща история. За децата ще бъде много забавно, ако спят и с тематично спално бельо на приказни герои и така още повече да се обвържат с предстоящия празник.

Не забравяйте да включите и welcome аксесоари на входа на Вашето жилище, които закачливо да приветстват Вашите гости. На балкона можете да поставите Великденски статуетки като заек, пате, пчеличка, калинка и др.

 
Източник: Арт Финес, www.finesbg.com

Сигурно се чудите защо е необходимо да отделяме толкова време и усилия за един кратък период от време в годината. Ами замислете се как това ще се отрази на настроението Ви? Хората казват, че домът е отражение на самите тях, затова нека го променяме, допълваме и събуждаме за красивото винаги, когато имаме възможност. В последно време се заговори за интериор на щастието и редица експерти изразиха своето мнение в тази посока с компетентни и професионални съвети, базирани на техния дългогодишен опит. Но в основата си всички философии препоръчват да се обграждаме с красиви предмети, които да ни носят настроение и спокойствие.

 

 

Автор: Мила Стоянова
Закони Нормативна база Коментари