Градинското изложение в Тулн или защо е толкова специално

Панаирното градче ви очаква от 2 до 6 септември 2021 г.
31.08.2021
Светлана Желева и Десислав Паяков
295
изложение, messetulln, градинско изложение

С международното градинско изложение в Тулн започва сезонът на австрийските панаири през 2021 г.  Събитието е сред най-големите в страната и ще се разпростре на площ от 200 хил. кв.м. Тук ще намерите буквално всичко що се отнася до темата градини и растения. Мотото е „Градински мечти”. 
 

  Снимка: www.facebook.com/messetulln.at


В дунавското хале впечатляващ килим е изплетен от 200 хил. цветя. Ще можете да се полюбувате на колекцията от рози на градинарят Starkl или невероятната градина на Praskac напр.
 

Колекцията от рози на градинарят Starkl. Снимка: www.facebook.com/messetulln.at

Повече от 9 хил. кв.м. са посветени на т.нар. специални изложби. Съпътстващата програма е също е много силна: на сцената на ORF Долна Австрия ще се предлагат професионални съвети от градинари и флористи, ще има професионални беседи и професионални доклади, но и практически съвети за аранжирането на цветя. 
 

Невероятната градина на Praskac. Снимка: www.facebook.com/messetulln.at


450 изложители ще заемат площ от 85 хил. кв.м. Изложението е полезно е за всички, без значение дали сте  професионални – или хоби градинари. Ще научите много за трендовете в оформянето на градините. Ще намерите също градинарски инструменти, системи за поливане и отводняване, предложения за обзавеждане на летни и зимни градини, мрежи за сянка на растенията, но и тентове и навеси за дома, градински мебели, плетени и керамични изделия, мебели от тиково дърво, басейни, градински декорации. 

 Снимка: www.facebook.com/messetulln.at​​​​​​

Един от хитове са чешми от неръждаема стомана. Панаирът е перфектното място да си донапазарувате за дома и градината, както и да се информирате за новостите. Есента е най-доброто място време и за засаждане. Тук ще намерите неизброимо количество луковици, овошки, декоративни дървета, зеленчуци, тръстики и пр.

 Снимка: www.facebook.com/messetulln.at

На изложението се представя и най-голямото разнообразие от басейни: от всякакви размери и материали, покрити и открити, вкл. джакузи, сауни за открито. 

Снимка: www.facebook.com/messetulln.at


Всичко за изложението в Тулн:  www.messe-tulln.at
 

+2
Автор: Светлана Желева и Десислав Паяков
Закони Нормативна база Коментари