Градински храсти (хортензия)

Изборът на храсти с катерливи, увивни, разстлани или изправени стъбла, които цъфтят през лятото, в нашата градина е сравнително голям.
15.05.2006
сп. “Още за къщата"
1767
градина, цветя, храсти, хортензия, растение

Изборът на храсти с катерливи, увивни, разстлани или изправени стъбла, които цъфтят през лятото, в нашата градина е сравнително голям. Един от тях е хортензията, известна още и под името картоп,  среща се в храстовидна и дървовидна форма.
Отглежда се като градинско растение и като саксийна култура. На открито достига височина до 1-1,5 м, дървовидните видове са подходящи за засаждане до сграда или беседка. Цъфти през юли-август, със сферични съцветия от розови, бели или сини цветове. Развива се добре  на  източно или северно изложение и при обилно поливане.


 
Селекцията хортензии за саксийни цветя е от широко отглеждания в нашите градини вид хидрангея хортензис. През есента саксията постепенно се засушава така, че листата  да опадат сами. Саксията презимиува в студено помещение  (може и на светло) като се полива рядко до февруари. След това ако я внесете в топла стая, пресадите в нова хранителна среда и поливате редовно от март, през май вече може да изнесете храста на балкона, терасата или направо на двора.    

Автор: сп. “Още за къщата"
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари