Градинските лампи - очарователни нощни акценти

Градинското осветление ще направи вашия двор по-привлекателен и достъпен, превръщайки го в социално място, където да се наслаждавате на летните вечери с приятели.
19.06.2023
Мила Стоянова
1485
градинско осветление, въшно осветление, градински лампи, соларни градински лампи
Соларни градински лампи.
Източник: www.videnov.bg

Градинското осветление не само създава релаксираща атмосфера, но може да превърне градината Ви в истински оазис и пристан за почивка. Екстравагантно или класическо, осветлението може напълно да промени начина, по който гледате на двора си, както и на цялата растителност в него. Освен това ще го направи по-привлекателен и достъпен, превръщайки го в социално място, където да се наслаждавате на летните вечери с приятели.


Соларни градински лампи.     Източник: www.videnov.bg


И тук на преден план изникват градинските лампи. Тези малки очарователни нощни акценти са неизменна част от привлекателния екстериор. Независимо дали обзавеждате балкона или пространството около вилата си, помислете и за тяхното място и функции.

Изключително популярните соларни лампи имат редица предимства пред класическите електрически осветителни тела. На първо място те са икономични. Една стандартна соларна лампа се състои от слънчев панел, акумулаторна батерия и светодиоди. Поради технологията си на производство те използват дневната слънчева енергия, за да произвеждат светлина през нощта. Така в продължение на няколко часа цялата Ви градина ще бъде осветена.


Соларни градински лампи.     Източник: www.videnov.bg

Също така те са лесни за инсталиране, защото при тях няма нужда от окабеляване – можете да ги поставите, където си пожелаете. Освен това дворът Ви ще бъде осветен по всяко време, независимо дали сте си вкъщи. Те са екологични и безопасни за малките деца. Липсата на зависимост към ел. захранване Ви позволява да сменяте местоположението им всеки път, когато сте вдъхновени с нова идея за градинско обзавеждане.

И тук идва моментът да направите своя избор. Имате нужда от идеи за личния Ви екстериор? Разбира се, почерпете се с вдъхновение в следващите редове.


Соларни градински лампи.     Източник: www.videnov.bg

Градинските лампи сами по себе си могат да бъдат акцент в обзавеждането. Ако искаме вниманието ни да спира на тях, то трябва да подчертаем техния дизайн и да подберем специално място за тяхното позициониране. Това могат да бъдат лампи с екстравагантен вид или с големи форми като сфери и кубове.


Соларни градински лампи.     Източник: www.videnov.bg

Но в други случаи те са допълващите елементи в екстериора на външното ни пространство, които придават завършек на цялата компоцизия. Висящите лампички са креативен и бюджетен начин, с който да осветите градината си. Те могат да бъдат нанизани навсякъде и да се местят, когато е необходимо. Просто закачете някои между дърветата, драпирайте ги около беседка или над градинската маса, или ги поставете покрай ограда.

За празнична визия можете да изберете ярко оцветени светлини. Комбинирайте бели и цветни, както и такива с различен дизайн. Включете висящи стъклени бутилки, пълни с чаени свещи. Допълнете украсата с много свежи и ухаещи цветя!


Соларни градински лампи.     Източник: www.videnov.bg


Осветете пътеката във Вашата градина. Бихте могли да изберете еднакви лампи, разположени по ръба на равни интервали. За още по-драматичен и привлекателен ефект освен по протежението на пътеката, бихте могли да разположите и няколко лампи във вид на точки или такива с малка осветителна повърхност между самата растителност, така че да се осветят листата и зеленината ѝ.

За да създадете повече уют и романтика в градината или на балкона си, подберете градински лампи, които ще допълнят мястото Ви за почивка с мекота и феерия. Това могат да бъдат лампи във вид на градински фенери, лампиони от естествени материали, както и светещи арт предмети. Разположете ги в зоната с останалите градински мебели и сътворете мечтания градински оазис.


Соларни градински лампи.     Източник: www.videnov.bg


Съсредоточете се върху зеленината. Зоните за сядане привличат много внимание, когато става въпрос за осветление, но не забравяйте и за останалата част от градината. Не допускайте възможността да се взирате в тъмнината, като поставите светлини около всяка част от Вашето външно пространство. Няколко лампи в цветните лехи биха могли да осигурят поток от мека светлина и прекрасна гледка за съзерцаване през пролетно-летните вечери.


Соларни градински лампи.     Източник: www.videnov.bg


Ако в градината си имате интересна растителност като храст, дърво или цветна леха, бихте могли да я осветите с прожектор или по-голяма градинска лампа, за да може да изпъкне. Друг вариант е да поставите малки градински лампички в основата им или под листата.

Ако вашето жилище се отваря към градината или големия Ви балкон, помислете за свързване на двете пространства с еднакво осветление. По този начин ще си осигурите плавен преход без резки промени в дизайнерския подход и стил на обзавеждане.


Соларни градински лампи.     Източник: www.videnov.bg


Възползвайте се максимално от градината си това лято, като се уверите, че ще бъде добре осветена през предстоящите топли вечери. Защото светлината не е просто необходимост, за да си осигурим повече видимост, но и допълващ акцент в обзавеждането на всяко жилище. Бихте могли да се възползвате от интегрирани опции за захранване от електрическата мрежа до опростени и екологични лампи със слънчево захранване. Всеки избор предоставя интересни и креативни възможности.

Соларни градински лампи.     Източник: www.videnov.bg

 

Автор: Мила Стоянова
Закони Нормативна база Коментари