Градина

С приближаващото се настъпване на пролетта да си примомним за едно малко, нежно цвете Белис (Bellis perennis L) или по-популярно като Паричка. Използвано както за озеленяване на градината, така също и за цветни аранжировки по балконите в градски условия.

Веселата теменужка

05.05.2021
Ваня Минева
155

Популярна и широко разпространена в озеленяването на паркове, алеи и балкони.

Това, което прави естествените камъни важен компонент от декорацията на градината е тяхната натуралност. Те не просто се вписват в средата, а подчертават красотата на декоративните дървета, храсти и цветя, подсилват мекотата на тревата.

Дворът е свързан по неведом начин със собственика и цялата планета.

В най-честия случай терасирането се прилага за стопиране на ерозионни и свлачищни процеси, укрепване на терена, съхранение на плодороден почвен слой и др.

В България Роза Дамасцена стъпва през XVII век, като най-добри условия за отглеждането ѝ има в Розовата долина – Казанлъшко и Карловско.

Какви са признаците, как да защитим домашните си цветя и какви препарати да използваме?

Тубероза - цветето с мистичен аромат

05.02.2021
Лилия Лозанова
1279

В родината му Мексико името му в превод означава „цвете, което украсява градовете" ( Vara de San José).

Да поканим Коледния дух в двора

07.12.2020
Екатерина Бонева
896

Може би не сте се замисляли, но декорацията на дома Ви отвън въздейства по същия начин на всеки минувач, изпълвайки го с топлина и настроение. Украсете прага на дома и двора си с помощта на някои от следващите креативни идеи.

Добавете малко "чар" в градината

12.11.2020
Земмелрок щайн унд дизайн
2212

Няколко идеи как да превърнете градината в отражение на своя характер.

У нас по-разпространени са корейските многогодишни хризантеми с малки цветове. Причината е, че са студоустойчиви и имат дълъг и изобилен цъфтеж (до настъпване на студовете).

В наши дни кухнята на открито е ефектно, функционално продължение на вътрешното жилищно пространство и се превръща в задължителен реквизит от екстериора на съвременния дом.

Дървените повърхности като настилки, огради и облицовки са сред най-застрашените екстериорни елементи, тъй като са подложени целогодишно на атмосферни въздействия. Ето защо, дървените повърхности трябва да се обработят още преди монтажа им.

На топло...в градината

11.09.2020
Екатерина Бонева
1320

Отоплителите за външни пространства са практичния и икономичен начин да получим топлина, светлина и неповторим комфорт, които в обстановка на открито никога не зависят от нас.

Днешните преносими барбекюта на дървени въглища са изключително практични. Могат да се използват навсякъде и за всякакви поводи, тъй като са леки, компактни и дори бездимни.

Изпълнението на басейни от неръждаема стомана, позната още като инокс, е решение на което залагат все повече компании и клиенти.

Закони Нормативна база Коментари