Градина

Мебелите от ковано желязо са елегантен допълващ елемент към обзавеждането на частни домове, хотели, ресторант-градини и къщи за гости.

Водни ефекти и инсталации за екстериора

01.07.2020
Екатерина Бонева
403

Днешните технологии позволяват приспособяване на ефектни инсталации и водни съоръжения към условията на всяка градина.

Какво трябва да знаем за сенниците?

22.06.2020
Екатерина Бонева
2040

Тентата възпрепятства силното нагряване на прозорците, като с това спомага за понижение на температурата в дома Ви с поне 5 градуса.

И най-маломерният балкон би могъл да се превърне в уютно и приветливо кътче, където да прекарваме свободното си време.

Каменните настилки в двора

29.05.2020
Екатерина Бонева
1409

Камъкът е природен материал – надежден и незаменим по своята форма и особено подходящ в проектирането на красива и дълготрайна дворна настилка.

Независимо дали разполагаме с малък балкон или голяма веранда, подходящо подбраните и аранжирани цветя биха могли да превърнат това кътче в приказен оазис.

Ароматерапия в градината

26.03.2020
Ланд. арх. Анита Янева
835

Многобройните SPA центрове предлагат релаксиращи процедури с популярни и екзотични ароматни масла. Уханните растения са все по-близо до нас – свещи, сапуни, ароматизатори...

Нито един храст не може да се сравнява по красота със златно жълтите цветове на форзицията. И докато другите дървета и храсти тепърва напъпват, клонките на форзицията се покриват с ярки жълти цветчета, за да отпразнуват началото на сезона, в който всичко се пробужда за нов живот.

Засаждане на пролетни цветя

02.03.2020
Екатерина Бонева
3043

През ранна пролет е и най-подходящо да пресадим някои цветя. Общото правило е, че младите растения се пресаждат всяка година, а по-възрастните веднъж на няколко години, според темпа им на растеж.

Вертикалните стени са подходящи както за декорация на интериора, така и за озеленяване на фасади на сгради.

Февруари е известен като непредсказуем, съпроводен с непредвидими метеорологични условия и сезонни колебания. Винаги може да ни изненада късна слана, обилен снеговалеж или пък необичайно топло и слънчево време, било то и за кратко. Грижите за растенията на двора през зимните месеци съществено се различават от тези, които полагаме за стайните растения.

Оградата, като визитна картичка на парцела

07.12.2019
Арх. Анета Трифонова
2723

Оградата е нашият начин да кажем “здравей”, като в същото време отделяме частното пространство на двора от улицата в полза на парцела и на града.

Един китен двор с 200-годишна история

05.12.2019
Даниела Арнаудова
1124

След 25 емигрантски години в Америка, те се завърнали в България с една определена мисия - да възродят за нов живот семейната къща на Ефросина. А този дом действително е нещо много специално. “Къщата с лновете” е започната още през 1690 г.

РОСИМА® е специализирана фирма в областта на проектиране, доставка и монтаж на оградни системи и съоръжения, габиони и градинска декорация.

Декоративна градинска архитектура Bradstone от Semmelrock

20.09.2019
Земелрок Щайн унд Дизайн
1808

Декоративната градинска архитектура от серията Bradstone предлага още една възможност да предадате уют и цялостно звучене на Вашата градина.

Бугенвилея /Bougainvillea/

09.09.2019
Петя Павлова
2035

Пищност! Това растение е създадено да пленява и да те кара да се влюбваш в него.

Закони Нормативна база Коментари