Градина

Ако искате да подобрите дизайна на външното пространство около своя дом и търситe оригинално решение, вижте възможностите, които предлагат комби форматите на Semmelrock.

Модерните машини превръщат ливадата в перфектен зелен килим.

Анемония или още позната като Съсънка

09.06.2022
Ланд. арх. Анита Янева
331

Името на рода идва от гръцката дума anemos, което означава вятър.

Затоплянето на времето предполага по-дълъг престой в градината, затова и дейностите за разкрасяването ѝ трябва да са целенасочени.

Дивият рожков е едно от ранно цъфтящите видове, обикновенно от края на март до началото на месец май.

ФЛОКС- феерия от багри

20.05.2022
Ваня Минева
471

Омайва с нежните си багри, които варират от бяло, бледо лилаво, розово до пурпурно.

С новата серия плочи Semmelrock дава нов живот на гранитната визия в оформлението на ландшафтните пространства. В основата на серията Granitto е неповторимият рисунък и фина структура на гранитната повърхност.

Необходимите аксесоари за барбекю

13.05.2022
Мила Стоянова
1078

Независимо на кой вид барбекю сте се спряли, не забравяйте, че сам по себе си уредът не е единствената важна част. От голямо значение са аксесоарите за барбекюто, тъй като те ще Ви осигурят нужното удобство и най-вече удоволствие, защото приготвянето на барбекю си е цяло преживяване.

Време е да се подготвим за топлите месеци и да предвидим обзавеждането на градината и балкона още сега.

Здравец за здраве и дълголетие

09.05.2022
Ваня Минева
393

Широко се използва в озеленяването на паркове, дворове и градини. Подходящ за бордюри и зелени петна в кътчета с оскъдна светлина.

За борбата с вредителите често използвани са ултразвуковите устройства, чиито особености ще разгледаме по-долу.

Подрязване на ябълкови дървета

30.03.2022
Ланд. арх. Анита Янева
1686

За разлика от някои сенчести дървета, ябълковите дървета изискват ежегодно подрязване, от засаждането до производството на привлекателно и продуктивно дърво.

Дали сте ценители на класическите решения или предпочитате иновациите, динамично развиващите се продуктови серии на Semmelrock са на Ваше разположение в он-лайн каталога. 

Ежегодната смяна на пръстта травмира алоето

16.09.2021
Книгоиздателска къща“Труд”
884

Изискванията на дървовидното алое към почвата се определят от особеностите на кореновата му система, която е разположена повърхностно, и от съдържащите се в неговата пепел до 40% калциев окис.

Какво са фунгицидите?

11.08.2021
Сортови семена
1291

Ако се занимавате със земеделие дори и само като хоби със сигурност сте се сблъсквали с болести по Вашите растения и сте били съветвани да използвате фунгициди. Какво представляват всъщност те?

Изграждането на система от стъпала и площадки при стръмни дворове е истинско предизвикателство за собствениците на стръмни терени. В статията ще разгледаме най-подходящите материали за градински стъпала при стръмен двор.

Закони Нормативна база Коментари