Готов проект за къща на един етаж – впечатляваща "Карина"

Къщата, която ще ви представим, е колкото красива, толкова и функционална.
15.08.2017
Стършанов Архитекти
7551
проект, Стършанов Архитекти, къща Карина, готов проект, едноетажна къща
Готов проект на едноетажна къща „Карина”
Източник: Стършанов Архитекти, www.arhitekti.bg

Готовите проекти на къщи на един етаж невинаги предлагат добре организирано вътрешно пространство. Още по-трудно е да се открие проект, в който екстериорът на сградата е едновременно атрактивен и семпъл.
Но къщата, която ще ви представим сега, е колкото красива, толкова и функционална. Тя е дело на най-добрите архитекти в Пловдив – специалистите от „Стършанов Архитекти”.


Готовият проект на едноетажна къща „Карина”  привлича вниманието още с фасадата си – прости, изчистени линии и семпло сиви стени, на които смело изпъкват оранжевите рамки около прозорците. Този контраст придава на екстериора модерен стил и елегантност. В архитектурно отношение къщата е съвсем класическа, което я прави приятна за окото.


Разпределението на помещенията е изключително функционално. Огромната всекидневна с отворен план предоставя пространство за всички дневни активности на семейството. В нея спокойно могат да се разположат кът за отдих и забавления, голяма трапезария за семейството и гостите, както и удобна кухня. Всички кухненски шкафове и уреди могат да бъдат вградени в специална ниша. Така изглеждат като органична част от помещението и не се налагат върху цялостния интериор. Всекидневната е снабдена с огромни прозорци на две от стените, а третата е заета от френски прозорец за директен изход към верадна в задния двор. Така към уюта на дома се добавя и приятна външна част, която прави предложението още по-привлекателно.


Този готов проект на къща на един етаж предлага три отделни спални с почти еднакви размери, разположени така, че да създават отделни кътове за децата и родителите. В предната, по-активна част на къщата е ситуирана родителската спалня – достатъчно голяма и много светла, с прозорци на две от стените си. В задната част пък са двете детски стаи, поставени една до друга. Те са отдалечени от активните помещения и имат изглед към задния двор. Така децата получават повече лично пространство и усещането за спокойствие и уют. 


Между предната и задните спални са разположени санитарните помещения. За да е наистина удобна и функционална, къща „Карина” предлага отделна тоалетна за гости и малко перално помещение, подходящо и за килер. Зад тях е разположена голямата семейна баня, комбинирана с тоалетна. В нея могат да се вместят и вана, и душ кабина, за да има потенциала да отговаря на всички желания на обитателите. Освен това банята е снабдена с малко, високо прозорче, което осигурява достъп на слънчева светлина за още по-голям уют.


Този готов проект на къща на един етаж не е нито от най-малките, нито от най-големите – застроената жилищна площ е 152 кв.м. Това прави дома достатъчно просторен, за да може всеки член на семейството да има свое собствено пространство, като в същото време е удобен и лесен за поддръжка. И това не е случайно - смеем да твърдим, че всички проекти на „Стършанов архитекти” са изключително функционални, без значение каква жилищна площ се налага да проектират. Стилът им е ясно разпознаваем и къща „Карина” е типичен пример на начина им на работа. Така че, ако този проект ви е харесал и имате нужда от наистина добри архитекти в Пловдив ( www.arhitekti.bg ), непременно посете студиото, за да получите добро и адекватно предложение за вашия нов дом.

За контакти:
арх. Елена Стършанова
Студио „Стършанов Архитекти"
гр. Пловдив 4000
ул. Арх. Камен Петков, №64
Тел.:0885 826 654, 0888 964 894
Е-mail: office@arhitekti.bg
www.arhitekti.bg


 

Закони Нормативна база Коментари