В рамките на изложение Техномебел се провежда Национална кулинарна купа на България 2022

В рамките на изложение Техномебел, пред публика и жури, от 19 до 21 април над 100 участника от 30 гимназии демонстрират кулинарните си умения.
20.04.2022
Интер Експо Център
126
Интер Експо Център, изложение Техномебел, Национална кулинарна купа, кулинарни умения
Източник: www.iec.bg

От 19 до 21 април Интер Експо Център е място за среща на българските готвачи и младите кулинари. Защото в Изложбена зала 4 се провежда 14-ото издание на Националната кулинарна купа на България, организирана от Българска Асоциация на професионалните готвачи и Министерство на образованието и науката. След като през 2021г. се проведе в рамките на формата Wine & Spirits Show, сега престижното състезание протича в рамките на ТЕХНОМЕБЕЛ – българското изложение на мебелния и дървообработващия сектори.


Източник: www.iec.bg

Какво очаква участниците и гостите?


Престижното жури на Национална кулинарна купа на България 2022, чиито основен партньор МЕТРО отново се включва на пълни обороти, изпитва до краен предел възможностите и на доказалите се, и на младите кулинари. А участниците, от своя страна, очароват гостите с кулинарните си творения. „Състезанието ще се проведе и журира при стриктно съблюдаване на правилата на Световната Асоциация на Готварските Гилдии (WACS)“, споделят организаторите.

Състезанието включва шест категории – Кулинарен отбор на България, Готвач на България, Пица Шампионат, Студен Бюфет, Паста-индивидуална категория и Телешко-индивидуална категория. Знанията и овладяните от участниците техники, ще бъдат изпитани и от традиционната Панорама за “Най-добър млад готвач”, ”Най-добър млад хлебар – сладкар”, “Най-добър млад сервитьор“ на Министерство на образованието, младежта и науката.


Източник: www.iec.bg

Въпреки, че състезанието стартира на 19 април, началото бе дадено на официална церемония още през първия ден на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ – 18 април. На голямата сцена на Интер Експо Център, пред многобройните участници и подкрепящите ги, официално бе представено професионалното жури на Национална кулинарна купа на България 2022, в компанията на официалните лица – Ваня Кастрева (Началник на РУО София – град) и Шеф Иван Манчев – един от съвременните топ-кулинари на България.

След всичко казано до тук, сме сигурни, че присъстващите на Национална кулинарна купа на България 2022 и изложение ТЕХНОМЕБЕЛ ще бъдат свидетели на незабравими кулинарни мигове. Нека най-добрите да спечелят.

Програмата на състезанията в рамките на Национална кулинарна купа на България 2022 ще откриете ТУК.

Повече за ТЕХНОМЕБЕЛ и съпътстващата програма на изложението, ще откриете ТУК.
   

 

Закони Нормативна база Коментари