В кухнята? – С удоволствие!

Новото поколение кухненски уреди
12.09.2010
Мая Янева
8
кухненски уреди, фурни, печки, хладилник, пералня
Мислещите уреди на Siemens
Източник: сп. “Още за къщата

Те са създадени, за да направят живота ви по-лесен. С правилните уреди можете да чистите и готвите, да перете и миете много по-бързо, евтино и удобно. Те пестят време, вода и средства. До 40% от вашите сметки за ток и вода могат да намалеят с употребата на новото поколение енергоспестяващи, интелигентни и мислещи кухненски уреди.
Мислещите уреди на Siemens
От марката Siemens предлагат новите шедьоври на техниката, които са с технологии: hidroBaking, 3D plus за циркулация на горещ въздух, cookControl или новаторската концепция за управление  lightControl.
HidroBaking е система, която осигурява изпичане на храната с максимално  задържане на влагата. Ястието запазва сочността си отвътре, а отвън става хрупкаво. Системата е особено подходяща за печене на хляб, питки, блатове и месо.
3D plus – вентилаторът, който се намира зад пръстеновидния нагревател на задната стена на фурната, осигурява равномерна циркулация на горещия въздух в тялото на фурната, като по този начин може да печете на три нива. Този оптимален начин за нагряване и циркулация на въздуха прави възможно печенето на няколко нива едновременно.
Електронен програматор включва и изключва зададените функции на фурната и показва времето, оставащо до края на печенето. С функционалната защита на включването се предотвратява нежеланото включване на фурната от деца. Още по-безопасни са фурните с възможност за заключване.
Пиролиза се нарича начинът за самопочистване на печката и се осъществява само с едно натискане на бутона. Замърсяването от печене и пържене се превръща в пепел под действието на висока температура.
Фурни със система BackWagen – скарата и тавата са прикрепени към вратата и се изтеглят заедно с нея подобно на чекмедже. Така с отварянето на вратата на фурната излиза и тавата, без опасност да се изгорите. Телескопичните водачи за пълно изваждане на три нива дават възможност да се извадят скарата и тавата докрай, без подносът да се обърне, поради телескопични водачи.
LiftMatic е система, която с натискане на един бутон спуска или вдига цялото дъно на фурната. Това позволява монтирането на фурната на най-невероятни места в кухнята. Вратата на фурната не ви пречи при проверка на печивото, а функциите се заключват, за да предпазите малките палавници от достъп до фурната.
Аспиратор с LCD телевизор и DVD плеър осигурява чист въздух и гарантира  забавление в кухнята.
Хладилник vitaFresh с температура около 0°С осигурява свежест три пъти по-дълго време. Освен температурата другата тайна за запазване на продуктите свежи е влажността на въздуха.
Технологията Zeolith спомага да отличен резултат при измиването на съдовете от вашата съдомиялна машина. Този необикновен минерал абсорбира влагата и я превръща в топлинна енергия. С активиране на функцията energySave съдомиялните машини на Siemens SpeedMatic с технология Zeolith консумират много по-малко електроенергия.
Зеленото поколение на Whirlpool
С пералнята Whirlpool можете да пуснете полупразна пералня, а технологията „6-о чувство” ще избере програмата и температурата, като се „съобрази” с големината на прането и по никакъв начин няма да навреди на качеството на изпиране. Тази интелигентна пералня има и система за оптимизиране на използвания перилен препарат - намалява ползването на препарати до 20%.
С пералнята на „Whirlpool Зелено поколение” се спестява до 60%  енергия. Системата за топло пълнене позволява да ползвате вода, затоплена от слънчеви панели или други алтернативни източници.
Миялната машина „Whirlpool Зелено поколение” позволява да се адаптира програмата за миене според нивото на замърсяване на съдовете - така се спестяват до 50% енергия, вода и време. Опцията суперзона позволява да изберете дали да измиете съдовете от долната или горната кошница. Когато миете чинии на ръка, може да използвате от 42 до 104 л вода, а „Whirlpool 6-о чувство” намалява употребата на вода до 7 литра.
 С миялната на „Whirlpool Зелено поколение” се спестяват до 70% енергия. Системата за топло пълнене позволява да ползвате вода, затоплена от слънчеви панели или други алтернативни източници.
Зеленото поколение хладилници с „6-о чувство” поддържат оптимална температура и влага. По този начин осигуряват минималното ползване на електричество, но и два пъти по-дълготрайната свежест и вкус на продуктите. А++ класа постига до 30% спестяване на енергия в сравнение с А+ класа.
Хладилниците от Зеленото поколение разполагат с функция Stand By. Тази функция може да бъде избрана за фризера, когато заминавате на почивка. По този начин може да спестите до 25% енергия, позволявайки на фризера да работи нормално. Опцията „Наполовина пълен” (Half Load) позволява да пестите енергия.
Интелигентно от Hotpoint-Ariston
Hotpoint-Ariston предлага модел от обновената линия Aqualtis с програма „Освежаване чрез пара”, която може да освежи дрехите в рамките на 20 минути и е особено ефективно при премахването на неприятни миризми от цигари и кухня. Така се спестява до 30% вода и електроенергия благодарение на система от датчици за налягането, която разпознава количеството и вида на тъканите, като оптимизира нивото на използваната вода и регулира механичното действие на барабана. Aqualtis е уред с енергиен клас А+, което означава максимална ефективност на прането при минимално потребление на електроенергия.
Фурната за вграждане Openspace от Hotpoint-Ariston позволява готвене на 4 нива едновременно и разполага с 20% повече пространство в сравнение със стандартните фурни, което я прави едновременно функционална и енергийно ефективна.
Обособеното във вътрешността малко пространство за малки количества храна и бързо затопляне представлява фурна с капацитет 20 литра и революционната функция Fast Cooking, която развива 200 °С само за 4 мин. С помощта на подвижен топлинен разделител може да се определя необходимото пространство за готвене – малко, средно или голямо, като по този начин се контролират консумацията на електроенергия и бързината на загряване на фурната.  
Съдомиялните за вграждане Hotpoint-Ariston са снабдени с мотор от ново поколение Flexipower. Той е в състояние да променя в широки граници налягането на водата в зависимост от замърсеността и материала на съдовете. Това го прави изключително енергийно ефективен. Новата сензорна система Intuition автоматично регулира необходимото количество и интензивност на водната струя, температурата на водата и продължителността на програмата.
Хладилникът Quadrio е първият хладилник с четири врати от Hotpoint-Ariston с енергиен клас А. Благодарение на 4-те си врати той спестява 50% повече енергия в сравнение със стандартен хладилник с две врати. Четирите врати на хладилника и на фризера се отварят независими една от друга, като създават невероятно лесен достъп. Quadrio разполага с активен въздушен йонизатор, който намалява бактериите с 99%. Хладилникът е проектиран така, че циркулацията на въздуха във вътрешността да съхрани дори и най-деликатните храни в перфектно състояние.

ELECTROLUX мисли вместо вас
Индукционните плотове за готвене са със специална технология,  разработена на базата на магнитната сила на индукцията, която осигурява изключително бързо нагряване директно в съда за готвене и намалява с 50% консумацията на енергия в сравнение с обикновения плот.
Размерът е без значение благодарение на уникалната Infinite индукция. Върху тези индукционни плотове можете да поставяте съдове с нестандартни форми и тенджери с размери до 280 мм на всяка от зоните за готвене или до 600 мм през две зони. Единственото условие е да се покрие кръстчето на зоната. Получава се незабавно нагряване на съда.
Комбинираните с пара фурни на Electrolux обединяват здравословна храна с желанието за кулинарни наслади. Чрез комбинацията от пара и нагряване може да се приготвя цяло меню едновременно. Фурната с пара не смесва вкусовете и позволява да се готвят едновременно предястието, основното ястие и десертът. Автоматична програма регулира всички параметри за отлични резултати само при въвеждане на теглото на порцията.
Не е необходимо да посещавате готварски курсове, защото фурната с автоматични рецепти Inspiro може да приготвя ястия чрез избор от различни програми за автоматично готвене. Програмите за готвене на традиционни ястия осигуряват винаги отлични резултати. Единственото нещо, което трябва да се направи, е да въведете вида на храната. Фурната сама ще изчисли времето за приготвяне и температурата.
Охладител за вино осигурява две независими температурни зони за вино, което означава, че може да се съхраняват едновременно червени и бели вина при правилна температура и влажност. Той има стъкло, което не пропуска УВЛ, което запазва виното за по-дълго време.
Пералнята Electrolux  има интелигентен Time manager, който ви дава възможност да контролирате своето собствено време чрез адаптиране на цикъла съобразно времето, с което разполагате, или степента на замърсеност на прането. С Time manager можете да перете по начин, който желаете: леко замърсено – по-малко време, по-замърсено – по-дълго време, но винаги с отличен резултат.

Автор: Мая Янева
Закони Нормативна база Коментари