В кухнята и банята - шик, свежест и лесна поддръжка

За модерната и стилна визия на нашия дом може да заложим на технически камък, които да е в крак с модните тенденции и същевременно да изразява нашата индивидуалност.
18.12.2011
“Ес Ка Ве Трейд” ООД
305
skv, technistone, solidstone, slate, технически камък
В кухнята и банята - шик, свежест и лесна поддръжка
Източник: “Ес Ка Ве Трейд” ООД

 


В забързаното ежедневие често не обръщаме внимание на новите тенденции, а те са навсякъде около нас. За модерната и стилна визия на нашия дом може да заложим на технически  камък, които да е в крак с модните тенденции и същевременно да изразява нашата индивидуалност. Друг аспект, на който ние от SKV искаме да обърнем внимание, е инвестицията в бъдещето – изборът на материали, които се характеризират с дълъг живот и не се променят с времето.


SKV предлага технически (познат още като кварцов камък/quartz surfaces), формован камък, естествен гранит и цветно декоративно стъкло, които могат да намерят приложение във всички помещения на дома.


Да надникнем в кухнята
Кухненските плотове от технически камък са забележителен продукт, който предлага най-доброто по отношение на издръжливост и естетика. На външен вид и на допир те изглеждат като естествен камък, но имат подобрения, които природата не може да даде, а именно издръжливост и хигиеничност, идващи от непорьозната повърхност на материала.


Техническият камък е на чешката фирма TechniStone®, която е един от водещите производители в световен мащаб, отличаващ се с качеството на предлаганата продукция. Материалът е създаден по т.нар. технология Breton чрез вакуумно вибро пресоване на естествени материали – повече от 90% натрошен гранит и кварц, слепени посредством висококачествена смола. Кварцът в състава на материала го прави изключително здрав и устойчив, той не поглъща вода, мазнини, петна от вино, киселини  и т.н. Тези характеристики го правят и много лесен за поддръжка. Материалът има и изключително висока износоустойчивост, а богатата му цветова гама и луксозният му външен вид озаряват и оптически разширяват пространството.  Техническият камък се предлага в различни повърхностни обработки. Това са гланц, полугланц, мат, бръш. Нашият стратегически партньор Technistone, А.S. презентира  на пазара материали с нов вид повърхностна обработка - Slate. 


Slate е грапава, вълнообразна повърхност, много приятна на допир и изключително красива. Материалите с такава обработка се предлагат като плочки  за настилки и облицовки и като фаши за изработка на кухненски плотове и плотове за баня.  Техническият камък има много ниска попиваемост и затова може да се използва за плотове, дори и с тази повърхностна обработка. С обработка Slate се предлагат шест цвята Crystal Diamond (бял), Elegance Cream (мръсно бял), Crystal Colorado (бежов), Gobi Grey (сив), Gobi Mahagony (махагон), Gobi Black (черен).  


Ако искате да сте модерни и обичате по-интересни интериорни решения в дома си, помислете за Slate.


Друг изключително актуален материал, предлаган от фирма SKV, е формованият камък SOLIDSTONE – камъкът с кадифена повърхност. Безспорно неговото най-голямо предимство е възможността за безфугов монтаж и безшевното спояване на отделните елементи.  Целият плот, мивката, всички вертикални и хоризонтални елементи изглеждат като изляти. Това е и единственият материал, който може да се възстанови напълно и дори след години да изглежда като чисто нов. Друго негово предимство е възможността за термоформоване, което позволява да бъде огъван в различни форми. И не на последно място материалът е антибактериален и устойчив на плесени и микроорганизми поради липсата на пори, постоянство на цветовете и т.н. Формованият камък е плътен, хомогенен материал, съставен от 70% минерален пълнеж (алуминиев трихидрат) – фин бял прах, основен компонент на глината, от който се произвеждат висококачествени порцеланови изделия. Останалите 30% от състава са пигменти, които допринасят за богата цветова гама и акрилни смоли, които, освен че играят ролята на свързващ компонент, допринасят и за устойчивостта на удар и напълно гладката повърхност на материала. 


Да надникнем в банята
Банята обикновено е първото помещение, в което влизаме сутрин, след като станем от сън. Затова изберете цветове и осветление, които да ви освежат и тонизират. Добре известно е, че цветовете оказват влияние на физическото, психическото и емоционалното състояние на хората. В зависимост от комбинациите им се постигат различни ефекти. SKV  Ви предлага голямо  разнообразие  от  Fresh цветове, дебелини и кантови обработки.  Бъдете смели и експериментирайте, следвайте вътрешното  си цветоусещане. 


Да не забравяме и за подпрозоречните первази
Подпрозоречните первази са необходими, защото те предпазват мазилката и боята на стените от стичания на вода, например конденз от прозорците или преляла саксия при вътрешните и дъжд при външните первази.


За да превърнете перваза в красиво допълнение към вашия интериор, правилният избор е технически камък. Той се предлага в голямо разнообразие от цветове и може да бъде добре съчетан с останалите елементи от интериора – настилка, мебели, боя на стените. Може да бъде с различна кантова обработка – фасетиран или заоблен - отново в зависимост от вашите предпочитания. Може да бъде и с различна дебелина – 1,2 см, 2 см, 3 см, както и с подлепка, Предимство на техническия камък е също, че первази с дължина до 3 метра могат да се изработят от едно парче.


Днес, когато всички търсим повече слънчева светлина в дома си, первазите под прозорците са важна част от нашия интериор.


 

Автор: “Ес Ка Ве Трейд” ООД
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари