В духа на празниците - да подарим подарък за дома

Сега, когато прекарваме все повече време вкъщи, домът се превръща в част от нас и един подарък за него е подарък и за самите нас.
06.01.2022
Мила Стоянова
1937
керамика, картини, свещници, вази, аксесоари за дома, декорация за дома
Източник: Мебели Виденов, www.videnov.bg

Коледните и Новогодишните празници си отидоха, но не и празничното настроение, с което ни предстои да посрещнем именните дни през януари, празника на виното и любовта, а защо не и всеки личен повод. Сега, когато прекарваме все повече време вкъщи, домът се превръща в част от нас и един подарък за него е подарък и за самите нас. Ако все още се чудите как да се организирате и какво да приготвите и подарите, когато получите покана за гости, ето няколко добри идеи, с които определено няма да сбъркате:


Декорация за стена     Източник: www.videnov.bg

Да подарим творби на български майстори на занаятите

Ако искате да си позволите повече красота за празниците, подарете craft изделия изработени ръчно и с любов, вплели в себе си традицията на българските занаяти и обичаи и пресъздали енергия за сетивата. Да си позволим повече любов към българското!

   
Ръчно изработените керамични съдове са истински произведения на изкуството     Източник: www.videnov.bg

Керамиката е традиционен български занаят, който е популярен както у нас, така и в чужбина. Но той може да пресъздава предмети, които да бъдат и като произведения на изкуството със собствен почерк и стил. Всяка кухня има нужда от майсторски изработени съдове, които да разкрият нейната индивидуалност. В допълнение можем да добавим и така популярните ръчно изработени дървени подноси с послание.

 
Декорация за стена    Източник: www.videnov.bg

Ако искате да направите модерен и стилен подарък на дневната, то стринг арт произведенията определено ще впечатлят Вашите приятели. Този вид ръчно изработено изкуство се състои в рисуване с конци, чрез което се получават различни геометрични фигури или т.н. изотония. А какво ще кажете за ръчно изработен дървен часовник или дизайнерска лампа уникат, които да подсилят уюта и топлината на дома?


Картините са популярен подарък за дома     Източник: www.videnov.bg

Всеки дом има нужда от картина

Картината като символ на отношението ни към изкуството е популярен и желан подарък за дома. Но не забравяйте, че вкусът и предпочитанията на всеки от нас са различни, ето защо е желателно да направите такъв подарък само на хора, които добре познавате. Важно е също да сте посещавали и тяхното жилище, за да се съобразите с интериора. Изображението и рамката трябва да са подходящи за този дом, в противен случай рискувате тя никога да не бъде окачена в него.

  

Свещникът е един от най-изящните аксесоари за дома     Източник: www.videnov.bg

Подарете мека топлина в изящен свещник

Пламъкът на горящата свещ е символ на домашното огнище и онзи огън, който винаги сгрява и носи топлина и спокойствие. Свещникът е един от най-универсалните аксесоари, защото може да намери място във всяко помещение, дори в банята. Изработен от различни материали, той може да бъде както класически елегантен подарък за дома, така и модерен и екстравагантен акцент, единичен свещник или с повече свещни отделения, като вторият е особено подходящ за трапезна маса.

    
Статуетките внасят особено настроение и цвят в интериора     Източник: www.videnov.bg

Поднесете статуетка за настроение

Всеки дом има нужда от настроение, което можем да добавим с онези малки предмети и статуетки по скринове, мебели и дори окачени на стената. Те внасят особено очарование и цвят, като желан и търсен ефект. Освен това могат да подчертаят и стила на жилището или офиса. В последно време изключително модерни са ретро интериорните решения, но ако не искате да заложите изцяло на този стил, може просто да използвате аксесоар – статуетка. Сезонната украса за дома също може да се постигне с подходящи аксесоари. И макар лятото да е далече, споменът за морето винаги ни усмихва, а какво по-хубаво от това ежедневно да поглеждаме към някое корабче или морска кула с фар, подарени ни от любим човек и напомнящи за любимите мигове, които скоро предстоят.

 

Вазата е класически подарък за дома     Източник: www.videnov.bg

Вазата – класиката за дома

Определено с вазата няма да сбъркате. Това е класически подарък за дома и е особено подходящ в случаите, в които не сте достатъчно близки с хората, на които подарявате и не познавате техния вкус и обзавеждане в жилището. Вариантите са два – ако вазата им хареса, те веднага ще я добавят в постоянната колекция от аксесоари на своя дом, ако пък ли не – ще я изваждат винаги, когато получават цветя за някой хубав повод. И в двата случая подаръкът ще влезе в употреба.


Спалният комплект е твърде личен подарък     Източник: www.videnov.bg

Спален комплект

Спалният комплект е твърде личен и дори интимен подарък, затова е добре да го подарявате само на близки хора. Задължителното в случая е да знаете точните размери на леглото, както и броя и вида на завивките, които използват те. При избора на калъфки е добре да знаете и точния размер на възглавниците. В повечето случаи той е стандартен, но поради голямото разнообразие на пазара, може да се окаже, че във Вашия случай не е така. Някои хора имат предпочитания и за материята – памук, сатен, сатениран памук, съдържание на полиестер и еластан и др. И разбира се принтът на спалния комплект – той трябва да бъде изцяло съобразен с интериора на помещението и цветовите предпочитания на собственика. Важно е също дали подарявате на един човек или семейна двойка. В първия случай едноцветният спален комплект е по-подходящ за мъжете, а за жените цветните принтове са по-удачни. Още хубави предложения за дома можете да намерите в специализираните мебелни магазини.

Подаръкът за дома може да се превърне в личен и практичен жест, с който да зарадвате максимално Вашите близки. Затова бъдете креативни и информирани, за да изберете правилното решение и да постигнете желания ефект.

 

Автор: Мила Стоянова
Закони Нормативна база Коментари