Вторият етап на комплекс Royal Garden в Пловдив e с най-висок клас алуминиеви системи от Schüco

За Royal Garden е избрана прозоречната алуминиева система Schüco AW CT 72, която е иновативно решение с балансирано съотношение между изчистени форми, тесни ширини на профила и U-стойност за топлопреминаване.
01.11.2023
Алукьонигщал ЕООД
395
schüco, Алукьонигщал ЕООД, профили за дограма, PVC дограма, Schüco AW CT 72
Източник: :www.alukoenigstahl.bg

Royal Garden е един от най-амбициозните жилищни комплекси, изграждани на територията на град Пловдив през последните години. Концепцията за целия проект е обединена около максимата за модерен живот, светли пространства, ефективно съвременно обитаване и функционални общи площи. 

 

 

Комплексът е замислен с отношение към бъдещите му обитатели и в унисон с всички световни течения в сферата на жилищното строителство. Локацията също е ключова за Пловдив – Royal Garden е разположен в предпочитания и бързо развиващ се квартал „Отдих и култура“. В близост са ситуирани и знакови за града зелени зони като Гребната база и Младежкия хълм. 


Проектът е решен като комплекс от четири жилищни сгради с Г-образна форма, които споделят общ богато озеленен вътрешен двор, осигуряващ уют и уединеност. В него са организирани детска площадка, зони за отдих и геопластика, която дава възможност за отглеждане на различни видове растения. 

 Източник:www.alukoenigstahl.bg

 

Вторият етап, който е в процес на реализация, се състои от две жилищни сгради 3 и 4. Всяка от тях е с по 3 секции, а максималният брой апартаменти в една секция е 35. Разположението на сградите е съобразено с изискването за осигуряване на максимален простор и градина с максимална площ. 

 

Желанието на архитектите за осигуряване на максимална осветеност на жилищните пространства приветства появата на идеята за стъпаловидната форма на сградите във височина. Чрез прилагането на това специфично архитектурно решение слънчевата светлина може успешно да проникне дори в най-дълбоките части от жилищните пространства. Осигуряването на максимална осветеност, допринася за най-високи нива на комфорт и уют в жилищата. 


Проектът е дело на утвърденото архитектурно бюро ИПА, а инвеститор е Галакси Инвестмънт Груп – компания, превърнала се в символ на опит и иновации в областта на жилищните имоти. 

 


Източник:www.alukoenigstahl.bg

 

В реализацията на проекта са заложени материали от най-висок клас на световни брандове и иновативни решения за създаване на луксозна, балансирана и здравословна среда.


Неслучайно инвеститорът се доверява на световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи Schüco. Лицензиран представител на бранда за България е фирма Алукьонигщал. Повече от 60 години компанията е партньор с Schüco и продуктовото й портфолио отговаря на най-високите изисквания в областта на строителството. 

 

За Royal Garden е избрана прозоречната алуминиева система Schüco AW CT 72, която е иновативно решение с балансирано съотношение между изчистени форми, тесни ширини на профила и U-стойност за топлопреминаване. В системата е имплементиран надежден и износоустойчив обков Schüco CoreTec, който е разработен специално за Schüco AW CT 72. Визията на системата и обкова се допълва с добре познатия дизайн на дръжката Schüco.

 

Използваната прахова боя е с по-дебел слой на нанасяне, за да гарантира по висока устойчивост. Високоенергийният стъклопакет в комбинацията от профилна система Schüco AW CT 72 и обков Schüco CoreTec, постигат целогодишно оптимална енергийна ефективност и комфорт в сградата. 
 

 

Източник:www.alukoenigstahl.bg

 

Благодарение на изключителния професионализъм в изработката и монтажа на алуминиевите системи от фирма Тал Инженеринг, комплексът Royal Garden се превръща в желан бъдещ дом на много семейства.  

Закони Нормативна база Коментари