Втора национална конференция "По пътя към почти нулево енергийните сгради"

В периода 30 май - 1 юни в изложбен център Флора – Бургас ще се проведе най-мащабното събитие за енергийната ефективност в сградите – конференцията По пътя към почти нулево енергийните сгради (ПНЕС).
10.05.2019
ЕнЕфект
285
конференция, енергийна ефективност, нулево енерегийни сгради
Източник: www.nationalnzebconference.com

В периода 30 май - 1 юни 2019г. в изложбен център Флора – Бургас ще се проведе най-мащабното събитие за енергийната ефективност в сградите – конференцията По пътя към почти нулево енергийните сгради (ПНЕС), със специален акцент върху възможностите за финансиране и новаторските продукти за изпълнение на такива проекти. Събитието, организирано от ЕнЕфект и ЕкоЕнергия с подкрепата на Община Бургас, си поставя за цел да представи националното законодателство и норми, европейския и световен опит, предизвикателствата в България и пазарните възможности – както при новите сгради, така и при сградните обновявания. Лично заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, който бе в основата на споразумението за новите европейските цели за енергийна ефективност, ще представи перспективите за тяхното изпълнение в България и възможностите, които се откриват пред българските общини и бизнес. 

10 млн. евро за проекти за почти нулево енергийни сгради в българските общини
Една от тези възможности вече е факт: програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност“, финансирана от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021, разполага с финансов ресурс от близо 33 млн. евро, от които 28 млн. евро са безвъзмездна помощ. За проекти за почти нулево енергийни сгради ресурсът е 10,7 млн. евро, като грантовият компонент в този пилотен приоритет на програмата в 100%. В предложенията може да се използва и собствено финансиране, което ще е задължително в случай на надхвърляне на максималната стойност на гранта – 1,2 млн. евро. 


Източник: www.nationalnzebconference.com

Качеството в проектирането и строителството означава висок стандарт на обитаване
Енергийната ефективност в сградите означава преди всичко високо качество, здравословни условия на живот и много комфорт. За безпроблемното изпълнение на такива проекти обаче, е необходима сериозна промяна в подхода към проектиране и строителство, както и нови знания и умения за всички, работещи в сектора. Пазарът вече предлага всички необходими условия, материали и технологии с доказана икономическа ефективност; появяват се и първите успешни пилотни проекти. В това ще ни убеди съпътстващото продуктово изложение с участието на фирми като Adverso, AHI Cаrrier, Alukoenigstahl, CONIX home, Hexagon-Build, Hoval, Knauf и Knauf Insulation, NEODOM, Soudal, Tangra, Viessmann, Пасивна къща България, Силико, както и специализираното обучение за проектанти с представяния от фирмите-изложители.

Международно участие от Европа и Китай
25-членна делегация, водена от председателите на Китайската академия за изследвания в строителството и Националния институт за отопление, охлаждане, вентилация и енергийна ефективност, ще посети Бургас и ще вземе участие в събитието. Ще научим още за националните норми и политики за ПНЕС в Австрия, Чехия и Словакия, както и за съвременните тенденции в професионалното образование и обучение, представени от участниците в проект CraftEdu по програма Хоризонт 2020 на ЕС.
 

Изложбен център  Флора, Бургас     Източник: www.nationalnzebconference.com

Всичко това е за нашите деца
На 1-и юни най-малките ще могат да се включат в играта „Слънце, вятър и вода – това е нашата Земя“ – а после ще научат родителите си защо трябва да пазим природата и как да го правим. За родителите пък е „Леденото предизвикателство“ и демонстрация на строителство в реално време на нискоенергийна сградна конструкция с най-новите материали и компоненти.
Ще има още много изненади – научете повече на www.nationalnzebconference.com

Автор: ЕнЕфект
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
BLACKBOARD PAINT Боя за черна дъска, на водна база и специална композиция акрилни смоли

Подходяща за създаване на повърхности с ефект на черна дъска. Специален състав за лесно изтриване с гъба, без да оставя тебешир.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари