Втората национална конференция Пасивни сгради България 2010

Водещи специалисти ще споделят опит за предимствата и развитието на Пасивните сгради - теоретически и практически доказан еталон за качествено, енерго-ефективно строителство.
13.12.2010
ИГ Пасивни Сгради България
241
нац. конференция, енерго-ефективни, пасивните сгради, въглеродни емисии, строителство и ренов
Втората национална конференция Пасивни сгради България 2010
Източник: ИГ Пасивни Сгради България

Водещи специалисти ще споделят опит за предимствата и развитието на Пасивните сгради - теоретически и практически доказан еталон за качествено, енерго-ефективно строителство, което пести въглеродни емисии на Втората национална конференция Пасивни сгради България 2010.
Организатор на събитието е ИГ Пасивни сгради България - неправителствена организация, популяризираща едноименния стандарт у нас. Тя обединява специалисти и компании, добре запознати с концепцията на пасивното строителство и убедени в необходимостта от развитие и приложение на стандарта в България.
Целта на събитието, което ще се проведе на 27 януари 2011 г. в Интер Експо Ценър София (IEC) е да покаже напредъка и развитието на пасивните сгради; да аргументира необходимостта от включването на стандарта в нормативната уредба за строителство и реновация на сгради; да свърже пасивната сграда с представата за привлекателен бизнес модел; да демонстрира компоненти за пасивни и енерго-ефективни сгради, при които икономиите на енергия не са за сметка на комфорта на обитаване.
Сред гост-лектори са  изпълнителния директор на IG Passivhaus Австрия - Гюнтер Ланг; проф. арх. Мартина Збашник-Сенегачник от факултета по архитектура на Люблянския университет и член на Консорциума за Пасивни къщи в Словения; инж. Мартин Цоймър - представител от екипа на Техническия университет, Дармщат, спечелил за поредна година престижното международно състезание за плюсово енергийна къща Солар Декатлон; водещият словашки проектант Бьорн Киерулф и др. На конференцията ще бъдат представени и реализирани сгради, отговарящи на стандарта пасивна сграда в България.
Реалност ли е пасивната сграда в България и как бихме могли да достигнем затегнатите изисквания на ЕС за енерго-ефективност в сградите са част от отговорите, които посетителите ще получат, наред с множество примери за новопостроени/реновирани пасивни сгради по света, икономически обосновки, идеи за подходящи конструкции, материали и решения.
За повече информация и регистрация: www.passive.bg

+1
Автор: ИГ Пасивни Сгради България
Закони Нормативна база Коментари