Всяко ЕдноДърво е ценно

Включи се в инициативата на ЕдноДърво за създаване на дигитална карта на градската дървесна растителност от 15 май 2021 г.
19.04.2021
ЕдноДърво
143
инициатива, ЕдноДърво, дигитална карта, градската дървесна растителност

Стартира инициативата Едно Дърво за създаване на дигитална карта на градската дървесна растителност. Проектът цели да обедини доброволци и специалисти в акции за картиране и събиране на информация за градските дървета на crowdsourcing принцип, които ще започнат от 15 май.

Така ще се създаде дигитална база данни на дълготрайната растителност в платформата ednodarvo.io

Подобна база данни, с каквато работят много големи градове по света, ще помогне за повишаване на информираността и подобряване на грижата за градските дървета. Независимият проект е разработен от ландшафтни архитекти и софтуерни инженери с подкрепата на Mastercard и Банка ДСК, които инвестират в множество инициативи за устойчиво и умно развитие на градовете в България. 

В партньорство с тях, с разлистването на дърветата тази пролет започват и първите масови акции за отбелязване на дървета на картата в София, в които всеки ще може да се включи. 

Повече информация за инициативата можете да откриете приложено и на сайта https://ednodarvo.io/, където през следващите седмици ще започне да фукнционира и интерактивната платформа. 

Автор: ЕдноДърво
Закони Нормативна база Коментари