Все още не е открит метод за почистване на мека мебел и матраци от коронавирус Covid-19, според специалистите от Mebele

Фирма Мебеле ЕООД отговорно заявява, че засега не е открит метод за почистване на мека мебел и матраци от коронавирус Covid-19.
06.04.2020
сп."Още за Къщата"
715
матраци, почистване на мека мебел, Мебеле ЕООД, дезинфекция
Източник: Мебеле ЕООД, www.mebele.bg

Фирма Мебеле ЕООД извършва професионални услуги в почистването на мека мебел и матраци, както и професионална дезинфекция на мека мебел и матраци чрез машинно изпиране. Под дезинфекция на мека мебел и матраци обаче, не се разбира почистване и дезинфекция на коронавирус, тъй като това е невъзможно по няколко причини:

1. Всички текстилни материали като спално бельо, пердета, мека мебел, матраци и др. трябва да се изперат с гореща вода 90°С и перилен препарат.
Тъй като в този случай гореща вода не може да се използва, поради състава на материята, би трябвало да се добавят специфични дезинфекциращи химикали, съдържащи белина или да се използват перилни препарати, съдържащи натриев хипохлорид и др. Всички тези химикали ще увредят безвъзвратно меката мебел или матраците, поради което този метод за дезинфекция се изключва като абсолютно неподходящ.

2. Съществуват мебели, изработени от материи, които не трябва да се мокрят, още повече да се третират с гореща вода 90°С (което е единственият доказан метод за унищожаване на коронавирус Covid-19). Има и много материи, при които не може да се прилагат алкални и киселинни препарати за почистване и т.н.

3. Вижте и таблицата с агентите, които помагат срещу коронавируси, но в това число не се включва коронавирус Covid-19, който е публикуван от Европейски център за превенция и контрол на заболяванията, Стокхолм 2020.

Във връзка с гореизложените факти, фирма Мебеле ЕООД категорично се разграничава от други фирми за почистване, които си позволяват да спекулират с оферти за „професионална дезинфекция”, включително срещу Covid-19, разчитайки на паника у хората и слаба информираност. Специалистите от Фирма Мебеле ЕООД отговорно заявяват, че засега не е открит метод за почистване на мека мебел и матраци от коронавирус Covid-19.

Изявлението може да видите на прикачения файл.

Автор: сп."Още за Къщата"
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари