Време за промяна – в годината на дървената синя Овца

Как да посрещнем плашливото животно и да го успокоим?
14.12.2014
Антоанета Салфидж
660
интериор, тенденции, астрология, декоация
Време за промяна – в годината на дървената синя Овца
Източник: Интернет

Според китайския календар 2015 –та година е под знака на Овцата или Козата. Това животно е осмият знак в китайския хороскоп и западното му съответствие е знакът Рак, макар и не съвсем. 


2015 – година на Овцата
Време за промяна – това според източните астролози е един от най-характерните белези на този Знак. Промените обаче не са бурни, неочаквани и разрушителни, а по-скоро плавни, изпълнени с щедрост, приятни изненади и позитивни в изначалната си същност. След години на изтощителни финансови катаклизми и природни бедствия голяма част от източиня свят с нескрито нетърепние очаква именно началото на благата и миролюбива Овца. Това животно не е голямо, но е с интересен нрав – смирено, търпеливо, добродушно и безобидно. Търпеливостта и кротостта й са пословични. Някои екземпляри обаче си имат и рогца, макар и мънички. Ето защо, ако Господарят на годината се раздразни, той може да реагира абсолютно непредсказуемо. Овцата не обича шумните компании и помпозните празненства. Животът й е наситен със събития, но тя не обича да се привъзва и свиква с това. Предпочита дори да се отдаде на аскетизъм, но такъв, че да се отнася с благодарност към всеки заобикалящ я детайл, да обгръща с любов и радост всеки пореден ден и искрено да е благодарна за това. През 2015 година на някои надежди е съдено да умрат, други ще изчезнат, сякаш никога не ги е имало, но едно е неизменно – някой ще трябва да пожертва своето благополучие за щастието на другите.


Как да се подготвим за срещата с Дървената Синя Овца?
Започнете с цялостно почистване на жилището. Овцата е чистоплътно животно и няма да спи или яде в мръсотия. Не че ще се разгневи или ядоса, ако е мръсно – просто ще се разболее или ще започне да киха. Почистването трябва да е старателно и даже може да премине до степен на малък ремонт. Нужно е не само да се изметат ъглите и събере праха от повърхностите, но и да се ремонтират неработещите уреди, да се сменят изгорелите крушки, да се спрат течовете, да се изхвърлят счупените предмети и да се заменят с нови. Сега е времето да внесете в интериора интересни и ярки аксесоари. Овцата със сигурност ще ги оцени.


Синята тема продължава
Синьото и зеленото отново ще са цветовете, които най-добре ще хармонизират семейните вибрации с тези на годишния тотем. Със сигурност са ви останали доста аксесоари в тези тонове от изминалата вече година на Коня. Още повече, че и водещият елемент е като миналогодишния – дървото. Така че дървените аксесоари, венците от клонки, присъствието на естествените материали ще трябва да останат на почит и през новия годишен период.


Овцата обича красивите ръчно изработени неща  и като цяло е покровител на творчеството. Възползвайте се от тези нейни пристрастия и включете в украсата разнообразни сувенири от приложници или изработени от самите вас. Добре е да изберете и аксесоари и играчки от вълна – килими, възглавници, одеала, играчки за елхата – защо не.


Важен символ на настъпващата 2015-та година е звънчето и чановете. Не пропускайте да ги поставите на видно място в дома си. Ще ви донесат здраве и късмет.


Меню за Годината на Овцата
Овцата, както всички знаем, е тревоядно животно и не яде месо. Желателно е новогодишната трапеза да е отрупана с плодове, салати и всевъзможни млечни деликатеси. Постарайте се поне едно от блюдата да е оформено във вид на Овца – може пък да разбере и да й се хареса. По време на аранжирането е умесно да запалите ароматни пръчици с благовония. Според известния астролог Гал Сасон именно в годината на Овцата е добре да се поставите на сокова диета, такава, че всеки ден в менюто да се включи и прясно изцеден сок  от плодове или зеленчуци. Новогодишната трапеза е идеално начало за този здравословен навик.

Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари