Време е да помислим за ГРАДИНСКОТО ОБЗАВЕЖДАНЕ

Време е да се подготвим за топлите месеци и да предвидим обзавеждането на градината и балкона още сега.
10.05.2022
Мила Стоянова
507
градинско обзавеждане, градинска люлка, градински столове, градинска маса, градински сет
Градинско канапе Уника.
Източник: Мебели Виденов, www.videnov.bg

Топлите месеци вече чукат на вратата ни. Време е да се подготвим за тях и да предвидим обзавеждането на градината и балкона още сега. Сигурни сме, че цяла зима сте чакали този момент. Най-напред определете пространството и възможностите, с които разполагате. Изложението на мястото също е от значение, особено при избора на цветя. Вземете лист хартия и нарисувайте Вашата мечтана градина. Ето и няколко предложения, които да се вместят в проекта Ви:


Люлка Мадли     Източник: www.videnov.bg

Люлка в двора или на верандата

Отпуснете се на верандата си със стил в модерна градинска люлка. Голяма като диван със стандартен размер или единична само за вас! Сгушете се с книга или просто се вгледайте в залеза, докато се поклащате тихо на топлия ветрец. Персонализирайте тази люлка по Ваш вкус, със стилни и удобни възглавници и шалтета. Добавете близо до нея удобна масичка за напитки и сандвичи. Не забравяйте да добавите килим и няколко растения за максимално изживяване, защото така пространството ще бъде по-завършено.
 

 
Сн. 1 - Люлка Дезира                                                                          Сн. 2 - Люлка Арбела                Източник: www.videnov.bg

Създайте си пространство специално за Вас

Не е нужно да изваждате целия си арсенал с инструменти, за да проектирате ново пространство в градината си. Понякога е възможно да постигнете чисто нов облик и усещане с няколко прости идеи за подходящи мебели и зеленина. Това е възможност да проявите креативност към Вашия проект и да създадете пространство, което наистина да отговори на очакванията Ви.
Започнете от избора на градински столове. Те трябва да са удобни и изработени от материали, които да са издръжливи на външни атмосферни условия. Помислете за любими предмети, с които можете да се обградите като цветни саксии и нестандартни кашпи, керамични градински фигури, фенери, сервизи и други. Ако имате старо колело, спокойно можете да го пребоядисате и да го включите като декоративен елемент на градината си. Старите гуми също могат да се превърнат в малки цветни или билкови градини.

  Градински столове Уника и Кодо     Източник: www.videnov.bg

Да създадем пространство за нашите гости

Тук изборът на градински сет би Ви свършил чудесна работа. В зависимост от пространството, което искате да усвоите можете да заложите на градинска мека мебел с ниска и удобна холна маса. Чудесно място за сутрешната Ви закуска и следобедния брънч.

Градински комплект Фабио     Източник: www.videnov.bg

Ако обаче предпочитате да прекарвате обедите и вечерите си навън, то по-добре си вземете голяма градинска трапезна маса с достатъчно столове около нея. Разбира се, още по-компромисен вариант е маса с по-малка площ, но с опция за разтягане. Около нея можете да поставите четири стола, а когато имате повече гости да добавите още няколко сгъваеми, които сте предвидили за тези случаи.

Често, когато решите да направите градинско парти, гостите Ви стоят наоколо и държат напитките и чиниите си и нямат къде да ги оставят. За щастие можете да вземете маси с висок плот и стратегически да ги разположите във вътрешния си двор за удобство на всички.

 
Градински маси Винда и Белис      Източник: www.videnov.bg

А помислихте ли за това как да ги разхладите през летните месеци? Тук освен подходящия градински чадър или шатра, под която да се скрият би било страхотно да им осигурите и достатъчно лед, който своевременно да охлажда напитките им.

Ето и една страхотна идея тип „направи си сам“: Използвайте стар палет и го преназначете, за да създадете функционална и забавна крайна маса, в комплект с работеща охладителна зона. Напълнете ваната с лед и любимите си напитки и никой от съседите Ви няма да повярва, че сте я построили сами.
И тъй като все още сме на вълна градинско парти, няма как да не Ви предложим и създаването на кът за Вашите напитки и специалитети. Това е бар масата, около която могат да се настанят и част от гостите. За целта им осигурете и бар столове. Но тя може да се ползва и като допълнение към градинското Ви барбекю за подготвянето на храна и напитки. Изглежда толкова хубаво и професионално и ще бъде прекрасно допълнение към Вашата зона на открито.

 
Градински чадър и градинска шатра    Източник: www.videnov.bg

За децата ни на открито

Няма как без забавления и за най-малките. Освен пързалки и люлки, чудесно допълнение би било да им осигурите и маса за хранене навън или поне пейка. Друг вариант е да импровизирате пикник зона с одеяло, деко възглавнички, пуфове и кошница с лакомства, разбира се. Не забравяйте да ги предпазите и от следобедното слънце с подходящ градински чадър. Позволете на малчуганите Ви да го украсят по техен вкус.

 
Пуфове      Източник: www.videnov.bg

Мебели за съхранение

Не пренебрегвайте нуждата от пространство за съхранение на декорацията и аксесоарите Ви за открито. Не е добра идея да тичате отвътре навън и после обратно, за да осигурите всичко необходимо за градинското си парти или семейния обяд. Затова Ви препоръчваме да разполагате с градински бюфети или шкафове, в които да прибирате всичко необходимо. Помислете и за градинска ракла за одеяла и възглавници. Някои мебели разполагат с протектори за лоши атмосферни условия. Дръжте ги наблизо, в случай, че Ви потрябват, а градинските мебели за съхранение са идеални за това.

Сигурни сме, че тепърва ще се зареждате с още идеи за градинско обзавеждане. Затова следете сайта ни и не пропускайте полезните ни съвети.

 

Автор: Мила Стоянова
Закони Нормативна база Коментари