Високотехнологични продукти за фугиране от МАРИСАН

Компаниите, професионално ориентирани към качественото обслужване и предоставяне на пълна гама решения за строителството, непрестанно търсят начини за създаване на по-добри системи и технологии.
14.10.2014
МАРИСАН
413
Марисан, фуги, ТЕРАФЛЕКС, фугиращи смеси, фугиране
Високотехнологични фугиращи смеси с голяма еластичност и антибактериален ефект.
Източник: www.marisanbg.com

Компаниите, професионално ориентирани към качественото обслужване и предоставяне на пълна гама решения за строителството, непрестанно търсят начини за създаване на по-добри системи и технологии, които да гарантират качеството на крайния резултат. В резултат на добрата практика на МАРИСАН да разработва иновативни решения, клиентите на фирмата имат достъп до високотехнологични продукти за фугиране, с гарантирано високо качество и разнородни възможности за дизайн и оформление.


Така например, ТЕРАФЛЕКС® GOLD SELECTION, ТЕРАФЛЕКС® SILVER SELECTION и ТЕРАФЛЕКС® EXTRA FLEX, подсигуряват високото качество на фугите и тяхното поддържане, напред във времето. Те представляват готови за употреба, фугиращи смеси, предназначени за пълно уплътняване на фуги, в богата гама от цветове, при облицовъчни системи от керамични, теракотени и гранитогресни плочи, натурален камък, клинкер, бетон и стъклокерамични блокчета. В състава на продуктите се съдържат полимерни добавки и естествени минерали, предотвратяващи просмукването на вода в покритието и конструкцията. Попадналата на повърхността вода, бързо се преобразува в капки и се изпарява напълно, без да уврежда фугите. Така, те запазват своята здравина и устойчивост на обезцветяване и наслояване на замърсители.


Фугиращите смеси ТЕРАФЛЕКС® GOLD SELECTION, ТЕРАФЛЕКС® SILVER SELECTION и ТЕРАФЛЕКС® EXTRA FLEX се характеризират с аквастатично (водоотблъскващо) свойство, а специално добавените в състава им, сребърни йони се справят изключително успешно с развитието на микроорганизми като осигуряват силно действие срещу бактерии, мухъл и плесени. Обработените фуги остават постоянно еластични и устойчиви на студ и надраскване.


Продуктите от гамата на фугиращите смеси се препоръчват за употреба в помещения с висока влажност – душ кабини, бани, кухни, спа и други. Намират приложение и в интериорни и екстериорни условия. Особено подходящи са за запълване на фуги на облицовки с по-голямо деформиране – стенно и подово отопление, гипсокартонови и дървени плоскости, и други подобни. Могат да се прилагат ефективно в натоварени помещения с обществено и търговско предназначение, офис сгради, ресторанти, балкони, тераси, плоски покриви и др. Техните структура и качество позволяват и реновирането на стари фуги.


Селекцията от множество пастелни или ярко наситени цветове, разкрива широк диапазон на действие, в унисон с дизайнерските тенденции в модерното строителство. Тяхната дълготрайност и устойчивостта им на обезцветяване са гарантирани от, вложените в състава, висококачествени пигменти.


Фугиращите смеси от гамата на МАРИСАН предоставят на всеки един, докоснал се до тях, чувството на пълно удоволствие от избора на материали. Това се постига и с помощта на цветовия ефект на продуктите, придаващ индивидуален облик на всяка облицовка. С промяната в интензитета и ъгъла на светлината, се постигат магически, постоянно сменящи се ефекти. Особеностите на перления ефект излъчват различно отразяване, както на дневна светлина, така и при изкуствена такава. 


За да се подсигури сигурното изпълнение на заложените цели, МАРИСАН препоръчва комбинирането на фугиращите смеси със силиконовите уплътнители ТЕРАФЛЕКС® SANITARY,  ТЕРАФЛЕКС® UNIVERSAL и  ТЕРАФЛЕКС® NEUTRAL. Освен, че се предлагат в същата цветова гама както циментовите смеси за фугиране, силиконовите уплътнители са препоръчителни за третиране на всички дилатационни, ъглови и критични фуги. Отличната им адхезия към основи с много гладка повърхност като стъкло, глазирана керамика, емайлирани покрития, полиакрил и алуминий, определя незаменимото им използване в системи за облицоване, за силно еластично запълване на разширителни и съединителни фуги в интериора и екстериора. Техните характеристики, могат да гарантират и най-високите изисквания за хигиена, водоотблъскване и устойчивост на различни въздействия.


Специфичността на фугите и тяхното разположение изисква особено внимание към тяхното изграждане и третиране. Тъй като са компонент от системите за облицоване, те поемат значителна част от натоварването. Това означава, че е необходимо да се отдаде заслуженото внимание и на избора на подходящи продукти за защита и подготовка на основите, лепене на плочките и тяхната перфектна визия.


 

+2
Автор: МАРИСАН
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари