Виниловият сайдинг: сред най-използваните изолационни материали този сезон

Външната изолация на сгради със система сайдинг е тенденция в строителството през последните години. Предимствата на този тип изолация са, че е вентилируема фасада за разлика от конвенционалната топлоизолационна система, винилът не се деформира при рязка смяна на температурата и не ръждясва.
27.11.2019
НОЛИНА
9880
вентилируема фасада, сайдинг, НОЛИНА, Винилов сайдинг, сайдинг Timberblock
Сайдингът от ново поколение Timberblock на U-plast от НОЛИНА е екологично чист продукт, който отговаря на съвременните изисквания и като начин на производство и като визия
Източник: https://www.nolina.bg

Tрадиционно външната облицовка на всяка сградата трябва да бъде неразделна част от стенната конструкция, за да предпазва от метеорологичните влияния и да допринесе за енергийната ефективност на сградата. В днешни дни има наличен широк спектър от облицовъчни материали, с различни характеристики, на които трябва да се обърне внимание при вземане на решение за обновяване на сградата.

Външната изолация на сгради със система сайдинг е тенденция в строителството през последните години. Предимствата на този тип изолация са, че е вентилируема фасада за разлика от конвенционалната топлоизолационна система, винилът не се деформира при рязка смяна на температурата и не ръждясва.Практичен, устойчив на износване, издръжлив и естетичен - сайдинга прикрива всички дефекти на стените и мигновено придава на сградата завършен външен вид, осигурявайки й надеждна защита. Основно се използва като част от цялостната система за топлоизолация на дома, a под него се препоръчва поставянето на изолационния материал: каменна вата, с която стената „диша“. Каменната вата осигурява термо, звуко и пожароизолация на сградите. Не е изненадващо, че търсенето на този довършителен материал непрекъснато расте.

Сайдингът от ново поколение Timberblock на U-plast от НОЛИНА е екологично чист продукт, който отговаря на съвременните изисквания и като начин на производство и като визия. За производството му се използва термопластичен полимер с различни примеси. Този материал е химически и биологично инертен и не излъчва вредни вещества в атмосферата и е напълно безопасен  за хората.

Сайдингът има нужната здравина и издръжливост и е изключително лесен за монтаж - без използване на мокри процеси. Той прави фасадата на сградата елегантна, прикрива дефектите и защитава от метереологичните условия при всеки сезон и се поддържа много лесно. Почистването му може да стане само с вода.  Особеността на този вид сайдинг е че декоративните свойства успешно се комбинират с многофункционалността му. Сайдингът от ново поколение с дървесна структура на U-plast не се лющи, не гние, не се напуква и не представлява интерес за насекомите, за разлика от дървесината.

Производството на  иноватиния сайдинг Timberblock е чудесна новина за тези, които искат да реновират къщата си в скандинавски стил или желаят максимално да се доближат до чара на хижите в гората. Чудесно пасва и на хората, които предпочитат и ценят традиционната архитектура, защото дървестният декор е вечната класика, както в интериора, така и в екстериора. Сайдингът от ново поколение на U-Plast, чиито представител са НОЛИНА, е уникална комбинация от съвременните технологии и естествената красота на дървени фасади.

Декор натурален кедър

Декорите полярен и натурален кедър са едни от най-предпочитаните за фасадна облицовка. На външен вид, цвят и дори на допир – сайдингът е много добър аналог на дървото. Имитира го с такава точност, че разликата по обновените повърхности е почти незабележима. Обшивката на фасадата, освен облицовъчни панели, включва и завършващи профили, с помоща на които монтажът при различни конструктивни решения е бърз и лесен. Завършващите профили в съответния цвят, улесняват монтажа на сградата и придават цялостен вид.

Гаранциите за дългогодишна употреба и достъпната цена на виниловия сайдинг несъмнено го нареждат сред най-използваните материали този сезон.

 


Полярен кедър


За повече информация посетете офисите на НОЛИНА в страната: София, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора.
 

Автор: НОЛИНА
Закони Нормативна база Коментари