Винербергер разширява продуктовото си портфолио с покривни прозорци Tondach

В края на миналия месец Винербергер с гордост представи на бългаския пазар най-новото допълнение в продуктовото си портфолио, а именно покривните прозорци Tondach.
18.05.2021
Винербергер ЕООД
1511
покривни прозорци, дограма, покрив, wienerberger, tondach
Източник: Винербергер ЕООД, © Wienerberger EOOD

Над 200 години Винербергер запазва лидерските си позиции в разработката на висококачествени строителни материали и иновативни системни решения. Компанията е ангажирана в предлагане на подобрения към традиционните строителни практики и постигане на здравословна обитаема среда. В края на миналия месец Винербергер с гордост представи на бългаския пазар най-новото допълнение в продуктовото си портфолио, а именно покривните прозорци Tondach.

 

Архитектурата на преобладаваща част от еднофамилните и многофамилни сгради у нас включва подпокривно пространство, което в много случаи остава необитаемо. И това се дължи на редица фактори – оскъдна или никаква естествена светлина, наличието на скосени стени, недостатъчна проветривост, липса на ефективна топлоизолация. Заедно и поотделно, тези фактори превръщат таванското помещение в неприветливо и подтискащо място. Трансформацията му в просторна и уютна част от дома изисква интегриране на енергоефективни източници на естествена светлина, компонент от сигурната и безопасна покривна система. Покривните прозорци Tondach предлагат адекватна вентилация и изобилие от естествена светлина за таванските помещения, създавайки усещане за простор и ефирност. Те осигуряват оптимално съотношение температура – влажност и гарантират уютна, безопасна и здравословна обитаема среда.
 

© Wienerberger EOOD


Кое ги отличава от останалите аналози на пазара?
Производствената политика на световния лидер Винербергер се базира на иновации и системни решения, с приоритет към опазване на околната среда и подобряване качеството на живот. Ето и част от ключовите характеристики на покривните прозорци Tondach:
 

 © Wienerberger EOOD

Разпознаваем дизайн 
Покривните прозорци Tondach се управляват от долната част на крилото, с помощта на елегантна дръжка с две работни позиции. Хоризонталната ос на прозореца е проектирана в средата, като отварянето се осъществява безопасно и компактно от центъра към крайщата. Възможността на крилото да се завърта в полукръг прави прозореца лесен за почистване от външната страна.   
 

 © Wienerberger EOOD


Разнообразие от размери
Прозорците за мансардни помещения от бранда са представени в четири серии, всяка от които включва 6 комбинации размери. Отделните серии се отличават с безупречно качество, сигурност и функционалност и отговарят на потребностите на широк кръг от потребители. Всички покривни прозорци Tondach разполагат с 10-годишна гаранция и покриват критериите за здравословна и безопасна жилищна среда.


© Wienerberger d.o.o
 

Изобилие от светлина
Покривните прозорци Tondach се управляват от долната си част, като по правило се монтират на по-голяма височина от пода до долния ръб на прозореца, с цел максимално удобно управление и свобода при декориране на подпрозоречното пространство. По-високото разположение внася повече светлина и усещане за повече площ на помещението. Ако пространството се планира като работно, е важно да се предвидят повече на брой прозорци или такива с по-големи остъкления. Препоръчително е общата площ на прозорците да е поне 10% от тази на пода в помещението. 
 

© Wienerberger EOOD
 

Високо качество и функционалност
При изработката на този вид прозорци се използва висок клас борова дървесина, импрегнирана посредством технологията вакуум-налягане, гарантираща дълготрайна защита на материала. За допълнителна защита и естетика, дървената рамка се обработва с напълно безвреден акрилен лак. Вградените в конструкцията на прозорците алуминиеви профили осигуряват устойчивост на атмосферни влияния и ултравиолетово лъчение. 
 

  © Wienerberger EOOD


Енергийна ефективност
Енергоспестяващото остъкление, качественото уплътнение и системата за дозиране на влизащия свеж въздух не позволяват рязък спад в стайната температура. През студените дни топлината се задържа и акумулира, създавайки оптимален температурен баланс в помещението. Термичната инерция спомага за реализиране на съществени икономии от разходите за отопление. 

 

Адекватна вентилация
Наличието на вентилационен отвор в рамката на прозореца осигурява естествена циркулация на въздуха при затворено положение и по-голяма площ на остъклението, пред останалите модели на пазара. Това допринася за навлизането на повече естествена светлина в обитаемото таванско помещение. Системата за автоматична или ръчна вентилация гарантира постоянна проветривост и поддържане на здравословен микроклимат. 
 

© Wienerberger d.o.o
 

Акустичен комфорт
Ограничаването на вредния шум е важен фактор за създаването на добри условия на обитаване. Високата плътност и отличните звукоабсорбиращи свойства на използваните при изработката на покривните прозорци Tondach материали, наред със специалното уплътнение между крилото и касата осигуряват балансирана акустична среда и блокиране на нежеланите шумове в диапазон до 35 dB. 
 

Комплексно решение
Инвестицията в покривни прозорци Tondach включва пълно системно оборудване и инсталация от сертифицирани изпълнители и партньори. Възможностите за монтаж са приложими с всички видове керемиди. Покривните прозорци Tondach разполагат с фабрична подготовка за монтаж на вътрешни и външни слънцезащитни прегради за цялостно или частично затъмнение. Опцията за намаляване притока на светлина и топлина е от особена важност за мансардните помещения, особено в условията на интензивни летни горещини. 
 

© Wienerberger EOOD


Покривните прозорци разкриват необятни възможности за разширяване на полезната жилищна площ, придавайки добавена стойност на архитектурната концепция. Ние от Винербергер, ще Ви предоставим цялостно асистиране при избора на покривни прозорци, съобразно характерните за това особености - наклон на покрива, нужда от осветеност, технически показатели. 


Разгледайте цялата гама от модели покривни прозорци на нашия сайт www.wienerberger.bg

Закони Нормативна база Коментари