Вазите Silhouette - Семпъл дизайн с максимална изразителност

Представяме Ви вази "Силует", чийто автор е студио СОВА Архитектура и дизайн ЕООД.
09.11.2022
Сова Архитектура и дизайн ЕООД
1545
продуктов дизайн, ваза, ваза Силует, аксесоари и декорация
Източник: СОВА Архитектура и дизайн ЕООД

Продукт: Ваза „Силует“
Продуктов дизайн: СОВА Архитектура и дизайн ЕООД


Вазата „Силует“ е проектирана като декорация, подходяща както за модерния, така и за класическия интериор. В правилния обем на паралелепипеда е създадена една единствена вълна, която е симетрична спрямо диагонала на основата. Основната цел е да се извлече максимална изразителност от простата форма.

 
Източник: www.sovaarchitecture.com

Тази вълна е позиционирана по вертикала в ниската част, като по този начин подсилва чувството за баланс и не се конкурира със съдържанието на вазата, когато е пълна. Вазата е с височина 25см и квадратна основа със страна 12см.


Източник: www.sovaarchitecture.com

Най-подходящия изразител на оригиналната дизайн идея е белият акрилен камък Corian ®. Правите ъгли оформят ръбовете на вазата като дават най-добро поле за изява на плавната извивка, и така я правят най-силно видима именно на ръба, в който се срещат две изпъкнали вълни. Вазата е балансирана в своите размери и в тегло, и това позволява ергономичен захват, с който да бъде местена и повдигана, когато се налага.


Източник: www.sovaarchitecture.com

Този дълго обмислян и прецизно изработен предмет е предназначен да влезе в живота ви през някой специален повод и да остане там като прекрасна част от ежедневието.
 Повече информация за процеса на проектиране от студио Сова Архитектура и дизайн ЕООД и фирма Soliform, които също са част от създаването на вазата Силует с продуктовото си ноу-хау за акрилен камък, може да получите от Видеото.

 

 

Закони Нормативна база Коментари