БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА ПРЕДСТАВЯ НАД 120 КОМПАНИИ

В дните от 25 до 28 март освен български производители в събитието се включват и компании от Китай, Испания, Германия, Италия, Полша и Румъния.
24.03.2015
Булгарреклама
157
иизложение, Българска Строителна, строително изложение, строителни материали, иновации в строителс
Винербергер представят своите най-нови продукти на тазгодишното изложение.
Източник: www.ka6tata.com

Над 120 фирми взимат участие тази година в изложението Българска строителна седмица, което се провежда и организира от Интер Експо Център (ИЕЦ).
В дните от 25 до 28 март освен български производители в събитието се включват и компании от Китай, Испания, Германия, Италия, Полша и Румъния.

Тазгодишното издание на изложението е 15-то юбилейно и по този повод Интер Експо Център предостави безплатно участие на 50 български компании, които да представят своите продукти.

Основните теми на събитието са в сферата на технологичното развитие на строителния сектор и възможностите за изпълнение на инвестиционни проекти. В съпътстващата програма присъстват два форума – за градската среда в София и за енергоефективните решения в строителството.
Платформа за бизнеса

Целта на събитието е да бъде едновременно посредник и бизнес платформа за производителите на строителни материали и всички участници в сектора – архитекти, инженери, търговци, инвеститори и строителни компании. За да помогне на българските компании да сключат сделки с български и с чужди контрагенти, Интер Експо Център даде безвъзмездно площи от по 9 кв.м заедно с изграждане на щандове на 50 компании.

„Всички 50 места бяха запълнени само за 10 дни. Браншът има нужда от такива инициативи. Много по-лесно и евтино е да докараме тук потенциалните клиенти, отколкото да осигурим участието на българските фирми в чужбина“, каза Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център.

По негови думи ИЕЦ има намерения веднъж годишно да реализира подобни кампании за всеки сектор, като започва със строителното изложение тази година.

За устойчива градска среда
На 25 март, в първия ден на изложението се проведе архитектурен форум за устойчивата градска среда в столицата. По време на дискусията бяха показани някои от важните проекти, които се реализират или предстоят в столицата, както и предложения за промяна на съществуващата градска среда. Целта на форума е да провокира институциите към развитие и да информира гражданите за проблемите и предстоящото обновяване на части от града.

В дискусията ще вземат участие представители на Столична община, Камарата на архитектите в България, архитектурни студия, спечелили проекти за реконструкция на централната градска част на София и архитектурните сдружения Група Град и Трансформатори.

За енергоефективно строителство
 „Да събудим строителството“ е форумът, който на 26 март ще представи енергоефективните и технологични решения на някои от големите компании в сектора. Участниците ще дискутират възможностите за приложение на тези решения в модерното строителство, нужните инвестиции и поръчките по ЗОП. Сред тях са Винербергер България, Кингспан България, Оргахим, Вебер България, Terwa group-Румъния и архитектурно студио А.Д.А.

В темата за енергийната ефективност ще се включи Десислава Йорданова,съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, която ще представи подробности от националната програма за саниране, както и представители на Столична община,  Български съвет за устойчиво развитие и сдружение "Български врати и прозорци“.

В програмата на Българска строителна седмица компаниите Вас Про, Фрайплан, Джоди Трейд, Ремакс, Екомодул и Alexa Bg/ Стоилов и Ко ще се включат с фирмени презентации за нови продукти и решения.

+1
Автор: Булгарреклама
Закони Нормативна база Коментари