БСХ Домакински уреди България- оптимизъм за развитие

БСХ Бош Сименс Хаусгерете ГмбХ е най-големият производител на домакински уреди в Европа и една от водещите компании в сектора в световен мащаб.
16.09.2014
БСХ Домакински уреди България ЕООД
336
БСХ Домакински уреди, Електроуреди, bosch и siemens, кухя
Г-н Ивайло Рашев, Генерален директор на БСХ Домакински уреди България ЕООД
Източник: БСХ Домакински уреди България ЕООД

На 16 септември  в хотел Хилтън, Групата Бош представи всички свои напрвления, както  и резултатите от дейностата за изминалите над 20 години присъствие на нашия пазар. Бош Групата е представена в България директно от 1993 г. чрез дъщерното си дружество Роберт Бош ЕООД.  В рамките на дружеството в България са представени направленията Автомобилно оборудване, Електроинструменти, Термотехника и Системи за сигурност.

Домакинските уреди на Бош също имат своето представителство на българския пазар чрез дружеството БСХ Домакински уреди България ЕООД, със седалище в София.
БСХ Бош Сименс Хаусгерете ГмбХ е най-големият производител на домакински уреди в Европа и една от водещите компании в сектора в световен мащаб. Групата е основана през 1967 г. като джойнт венчър между Robert Bosch GmbH (Щутгарт) и Siemens AG (Мюнхен). През 2013 г. той е публикувал годишни приходи от около 10,5 милиарда евро. Днес БСХ има 41 фабрики в 13 страни в Европа, САЩ, Латинска Америка и Азия. Заедно с глобална мрежа от търговски организации и дъщерни дружества за обслужване на клиенти, БСХ днес е съставена от около 80 компании в 47 страни, с обща работна сила от около 50 000 души, от които повече от 70 на сто са заети в Европа. 

В портфолиото на марката основни търговски марки са Bosch и Siemens. Със своите осем специални марки (Gaggenau, Neff, Thermador, Constructа, Viva, UFESA, Junker и Zelmer), БСХ се грижи за индивидуалните желания на потребителите. Четири регионални марки (Balay, PITSOS, Profilo и Coldex) осигуряват широко присъствие в съответни пазари. 

Продуктовото портфолио включва целия спектър на съвременните домакински уреди: от готварски печки, фурни и абсорбатори, през съдомиялни машини, перални, сушилни, хладилници и фризери до малки домакински уреди като прахосмукачки, кафе машини, кани за вода, ютии или сешоари. 

Ясна стратегическа ориентация към качество и иновации определя действията и развитието на компанията. БСХ разчита на своите изключителни продукти и добавената стойност, която те предоставят на клиентите по отношение на ефективност, удобство и комфорт. Така групата създава предпоставка за дългосрочна удовлетвореност на клиентите и доверие на хората в марките на БСХ. 

Опазването на околната среда и климата е неразделна част от корпоративната стратегия на групата в продължение на десетилетия. С енергийно и водоспестяващи домакински уреди БСХ има значителен принос към опазването на ресурсите. Компанията се ангажира с активно участие в насоките за опазване на околната среда на принципа на устойчиво развитие и по този начин с отговорното боравене с ресурси. 

През 2014 г. независим институт сертифицира БСХ като един от "Топ Работодателите в Европа" за втори пореден път. Тази титла се присъжда на глобални компании, които отговарят на изискванията за топ работодатели в най-малко пет държави. Както и през предходната година, ние постигнахме това в Белгия, Германия, Холандия, Полша и Испания. В Германия БСХ е сертифицирана като най-добрия работодател за инженери за втори път.

Присъствието на БСХ в България е стабилно, дългосрочно и с положителни резултати. През 2013 година локалната търговска организация е постигнала двуцифрен ръст на приходите над общия пазарен ръст и планира за 2014 година растеж, който надхвърля значително този на пазара. БСХ Домакински уреди България ясно засилва присъствието си и възнамерява чрез своите марки и иновативни продукти да разшири и развие значително бизнеса си през следващите години на местния пазар. 

През 2014 година например комапнията първа се фокусира върху новите регламенти и въведе цяла програма от енергоефективни и високо производителни прахосмукачки с марки Bosch и Siemens, отговарящи на изискванията на енергийния етикет и на новите ограничения по отношение на номиналната мощност, като постигат отлична ефективност на почистване. В допълнение към ползите за клиентите БСХ вижда също възможности за производителите, тъй като енергийния етикет дава възможност за прозрачно сравнение между продуктите.

Автор: БСХ Домакински уреди България ЕООД
Закони Нормативна база Коментари