Бляскава Коледа

Декорацията за Коледа у дома може да бъде пищна или семпла - според вашия вкус.
13.12.2010
Вероника Попова
246
декорация, декоративни елементи, коледна украса, свещи
Бляскава Коледа
Източник: Снимки: Gеnesis и My Sweet home

Декорацията за Коледа у дома може да бъде пищна или семпла - според вашия вкус. Основната цел на коледната декорация е да бъде привлекателна, впечатляваща и да повдига настроението на вас и на гостите ви. Ако имате предпочитан цвят или просто цвят фаворит за Коледа, използвайте го. Хората, които обичат Коледата, обикновено се опират на стандартните и традиционни за празника цветове при декорирането на дома и трапезата – червено, зелено, бяло, златисто или сребристо. 


Ако сте в зимно настроение или искате да създадете такова, изберете синьо, бяло, светли оттенъци на пурпурно и сребристо. Около свещите можете да поставите малки снежинки, малки снежни човечета, гирлянди от стъклени мъниста или снежнобели гирлянди. 


Ако искате да направите контрастна декорация или декорация в тон с интериора на вашия дом, не е трудно да се снабдите с панделки, нанизи за украса, коледни топки, салфетки, свещи и цветни купи. 


За централна точка на коледната трапеза може да поставите коледен венец. Той може да бъде украсен с всичко, което искате да използвате като основна тема на вашата украса – свещи, малки ангелчета, коледни топки, панделки от сатен, захаросани ябълки, гирлянди и др. По средата на венеца поставете няколко високи свещи, ароматни чаени свещи или свещи с различна височина. 


Газена лампа или свещи в стъклени предпазители могат да бъдат наредени в средата на масата на мястото на традиционния венец. Чаши, пълни с мъниста, ядки, стъклени топчета или плодчета, могат да бъдат поставени до всяка чиния на празничната трапеза или да очертават централната линия на масата. Когато са подредени с вкус, те приличат на разноцветни коледни мелби. 


Камбанките са също любим и популярен детайл за декорация. Те могат да бъдат закачени на сатенени панделки и завързани около свещите, а дългата част от сатенените панделки може да се завие елегантно около свещите.


За по-богата коледна декорация използвайте два цвята салфетки. Едната ползвайте като основа, а другата поставете върху нея. Салфетките могат да се навият заедно или поотделно, но важно е да бъдат закрепени една за друга. Това може да стане с красива сатенена панделка, гирлянд или пръстен за салфетки. На сатенената панделка може да бъде завързана топка, камбанка или друг елемент по ваш избор. 


Темата, която сте избрали да ползвате за основна, може да се продължи на облегалките на столовете в трапезарията. Ако това са камбанки, може да завържете на всеки стол. Основен декоративен детайл може да бъдат топки за елха, малки ангелчета, снежни човечета. 


С драперия от гирлянди може да подчертаете огледалата, картините и камината. Добавете панделки и други декоративни елементи към гирляндите. 


За този дълъг и специален период в годината подгответе домашни коледни сладки. Малки коледни бисквитки, опаковани в целофан или цветен станиол, могат да бъдат подарък за всеки непредвиден гост по Коледа. Домашните бисквити могат да бъдат елемент от коледната декорация, ако ги подредите в красива купа или кошница, а коледният венец може да бъде декориран с коледни бисквити с разноцветен фондан. 


За запомняща се Коледа трябва да развихрите вашата фантазия. Декорирането на коледното дърво не е единственото, което можете да направите. Не оставяйте нито едно място без украса – украса може да направите на външната врата, на стълбището, на масата за кафе в хола, на прозорците и специално в детската стая. 


Най-малките са най-очаровани от този празник и в тяхната стая трябва да има вълшебна атмосфера. За целта подходящи са разноцветните лампички, фигурките на елфи и ангели, коледните музикални кутии с тематична украса. Създайте вълшебство на Коледата, за да бъде привлечен така желаният гост - Дядо Коледа, и да остави в дома ви най-желаните подаръци. 


Още идеи за коледна декорация можете да намерите в магазините на Gеnesis:


София:
бул. „Витоша” 99, тел. 02/ 952 34 69
бул. „Витоша” 186, тел. 02/953 15 97
City Center Sofia, тел. 0885 28 56 79
Mall of Sofia, тел. 0884 327 230
Sky city Sofia,  тел. 0885 766 180


Бургас: Burgas Plaza, тел. 0884 338 960
Варна: Mall of Vаrna, тел. 0885 884 086
Пловдив: Mall of Plovdiv, тел. 0886 407 948


И магазина на My sweet home, София, ул. „Лавеле” 32 тел. 0888 931 947

+3
Автор: Вероника Попова
Закони Нормативна база Коментари