Биокамини ФРИА - перфектно съчетание на иновации и дизайн.

Биокамините са модерен и бързо навлизащ продукт в Европа и света. Те са иновативни източници за отоплението на дома.
14.09.2014
Фриг ЕООД, www.biokamini.eu
96
интериор, отопление, камини, биокамини, биокамини ФРИА
Стояща биокамина Zen от Planka
Източник: www.biokamini.eu, Биокамини ФРИА

Биокамините са модерен и бързо навлизащ продукт в Европа и света. Това се дължи не само на тяхната икономичност, практичност и красив дизайн, но и на факта, че за гориво се използва екологично чист продукт- денатуриран биоетанол, който е изключително ефикасен и евтин консуматив.
Добива се от целулозна биомаса -пшеница, просо, царевица, тръстика. Ниската му себестойност в съчетание с бавното му изгаряне го правят изключително ефективен от гледна точка на семейния бюджет, като при горене той не отделя вредни газове, миризми или пушек.  


Предимствата на биокамините  са:


 • без комин
 • затоплят бързо
 • нисък разход и евтино гориво
 • без сажди, дим и пепел
 • без вредни газове
 • лесни за употреба и поддръжка
 • без загуба на топлина заради комин
 • можете да я поставите или вградите навсякъде
 • добри за околната средаВ магазин Биокамини Фриа клиентите ще намерят богато разнообразие на модели биокамини, съчетаващи в себе си функционалност и атрактивна форма пригодена за всеки интериор/екстериор. Те са лесни за поддръжка и изискват единствено първоначална инвестиция. Предлаганите биокамини разпределят топлинната енергия много по-бързо и по-ефикасно. Това се дължи както на липсата на комин, който при традиционните камини поглъща до 60 % от топлината, така и на използваното гориво: биоетанол, чието топлоотдаване 7,16 кВ/ч е близо два пъти по- голямо от това на обикновени радиатори или климатици. 


За сравнение:
При отопление с ел. радиатори/климатик топлоотдаването е между 1 и 3 Kw.  С нашите биокамини може допълнително да бъдат отоплявани помещения до 45 м2., като по този начин се спестява от други източници на топлина. Едно помeщение с големина 20 м2 се затопля за приблизително 15 мин. до ок. 25 градуса, като всички използвани данни са с приблизителни стойностти и варират в зависимост от големината и височината на помещението и от вида на използваната камина. 


За четири години Биокамини Фриа се наложи като лидер на българския пазар – благодарение на сплотения тим от архитекти , инженери и изпълнители. Биокамини Фриа радва своите клиенти не само с продукти от водещи европейски производители, но и е единствената засега на този пазар фирма с биокамини, изцяло проектирани и произведени в България.
Можем да се похвалим и с нашия шоурум, където могат да се видят около сто изложени модела от различните типове (стенни,стоящи,класически и др.). Във връзка с нарастващото желание на клиента за собствен стил и индивидуален дизайн, предлагаме биокамини, горивни камери  и горивни клетки по поръчка със зададени размери. Няма да подминем и последните тенденции,  свързани с дистанционно управление на пламъка, уникална визия и високо качество на изпълнението и вложените материали.Затова решихме да си сътрудничим с известните фирми Spartherm(Ebios-fire) и Planika Fires  като станахме техни официални представители за България.


Компанията Spartherm има богат опит и е водещ производител на конвенционални  и биокамини повече от 25 години. Днес продуктите на фирмата са познати в цяла Европа. Spartherm за мнозина е символ на елегантен и модерен начин на живот. Техният успех се дължи на иновативен продуктов дизайн в комбинация с отлично изпълнение. Всеки модел има свой собствен стил и неповторима елегантност за разнообразен интериор. 


От Ebios Fire  можете да изберете стенна или стояща биокамина или използвайки горивни камери да направите своята по ваш собствен дизайн. Тук са възможни два вида горивни камери - с ръчно и дистанционно управление.


 • При първия, зареждането и възпламеняване на биоетанола става ръчно със запалка и се загася с капак (загасител) с помощта на "студената ръка", която е прикрепена към уреда. Резервоарът на горивната камера се намира в рамките на уреда и се ограничава до 2,6 L вместимост и не може да се увеличи.
 • По- интересен е вторият вид с дистанционно управление. Автоматичната горивна камера може да се включва и изключва  лесно и безопасно с натискането на един бутон с включено дистанционно управление. След пускане на стартовия бутон на дистанционното управление, Горивната камера ще сигнализира два пъти за кратко и след това веднага започва процеса на запалване. Чрез работещата LED- индикация може да се определи от пръв поглед, дали устройството е в експлоатация, или не. Биоетанолът  се доставя на горивната камера от два външни резервоара с помощта  на специална помпа. 


Planika съчетава перфектна комбинация от иновации, дизайн и качествени материали. 
Planika
разработва продукти, които отчитат най-съкровените ни нужди от топлина и светлина и ги комбинира с естетически изтънчен дизайн.
Мобилните Биокамини на Planika могат да се инсталират навсякъде в къщата и да променят жизнената среда. С Planika Биокамини създавате навсякъде атмосфера, която Ви релаксира  и успокоява! Дизайнерската колекция на Planika включва свободно стоящи модели (за вътрешно и външно ползване), мебели с вградени биокамини, стенни модели, горивни клетки и камери.

Planika е единственият производител в света с патентована технология за контрол на височината на пламъка с дистанционно управление. Камерите от серията Fire Line Automatic имат уникални оперативни функции и са снабдени с куп сензори за безопасност, работят само със затоплени изпарения, при което се елиминира миризмата на биоетанол. Fire Line Automatic може да достигне дължина до 3м. като се комбинират няколко горивни камери, управлявани само с едно дистанционно. Интересен е и фактът,че горивната камера може да бъде в цвят по RAL по желание на клиента.


Заповядайте в шоурума на Биокамини Фриа, за да се насладите на моделите и да научите още много полезни и интересни факти. С удоволствие ще Ви помогнем да изберете най-подходящата биокамина за Вас!

+9
Закони Нормативна база Коментари