Безкомпромисната красота на интериора

Представяме Ви луксозно жилище 110 кв.м в апартамент комплекс "Еделвайс", чийто интериор е реализиран по проект на интериорно студио Маранд Дизайн.
21.02.2022
Вяра Петкова
2608
интериор, интериорен дизайн, луксозно жилище, студио Маранд дизайн
Източник: Маранд дизайн, www.maranddesign.com

Интериорен дизайн: студио Marand Design
Фотограф: Александър Новоселски    www.novoselski.com

Отдавна отмина времето, в което хората правеха от всяка мебел произведение на изкуството. Завладени от функционалността на практичния минимализъм, всички залагаме главно на правите изчистени форми и универсални цветове, оставяйки на заден план наследството, завещано ни от класиците. Не само интериора, но и всички останали форми на изкуство залагат на бързи, семпли и разбира се модерни продукти, забравяйки какво е да отдадеш специално внимание на детайла и на богатството, което той носи със себе си. Но как да обединим динамиката на модерните времена, в които живеем с класическия подход на миналото? Отговорът се крие в т.нар неокласически стил, който винаги ще бъде на мода и никога няма да изневери на луксозната си същност.

В непрестанното търсене на красота, попаднахме на един изключително стилен и изцяло издържан в неокласически стил интериор на студио Маранд Дизайн и ще Ви разкажем за апартамент, който спокойно може да се нарече перлата в короната на колекцията ни от неповторими интериори. Апартаментът се намира в небезизвестния софийски комплекс „Еделвайс“ и се разполага на площ от 110 кв.м. Започваме, разбира се, от антрето като визитна картичка на всяко едно жилище, което представлява малко преддверие отворено към дневната. Още с влизането ни завладяват меките тонове на композицията от високи до тавана корпусни мебели, разделени цветово във вертикала от изчистена бяла основа и  бледо розови нюанси, подчертани с фини черни линии.

 
Източник:www.maranddesign.com     Снимки: Александър Новоселски

Специално място за изкуство е отредено в осветена ниша, в която елегантно е позиционирана статуетка, загатваща изискания облик на жилището. Меката индиректна светлина от окачените тавани ни води напред към просторна П- образна кухня - композиция от голен и долен ред изчистени и симетрични бели шкафове, високи кухненски колони и каменен кухненски остров. В нея е използван същия цветови похват, като не липсва тънката елегантна черна линия, която освен в мебелировката виждаме и в кухненските дръжки, придавайки допълнителна елегантност на композицията. Акцентът е заложен на трапезарната маса, практично прилепена до кухненския остров с елегантна метална основа, заобиколена от капитонирани и изящни столове - достойно място както за изискани вечери, така и за уютни семейни събирания.


Източник:www.maranddesign.com     Снимка: Александър Новоселски

Холната част е развита под бляскавото присъствие на тежък кристален полилей, типично подбран в линията на неокласицизма. Тук впечатление правят умело комбинираните топли и студени тонове, съчетание между холната гарнитура в бежови нюанси и тюркоазените тонове на фотьойлите и пердетата. Кулминацията на цветовото богатство е заложена в голямата картина на стената на дивана, която метафорично описва едновременно сблъсъка и симбиозата между избраните тонове.

 
Източник:www.maranddesign.com     Снимки: Александър Новоселски

Елегантност, стил, симетрия и лукс са неизменна част от спалнята, отново порядъчен представител на неокласическите идеали. Типично за стила е голямото тапицирано легло в центъра на помещението, около което е развито цялото обзавеждане. Завидните размери на стаята позволяват аранжировка от симетрично разположените нощни шкафчета с поставените върху тях, специално подбрани нощни лампи, следващи и тук тюркоазените акценти. Линията на нощните шкафчета се повтаря в стъклената обшивка на стената, която допринася за аристократичното и модерно излъчване на спалнята. Телевизорът пред леглото е поставен в центъра на елегантна рамка, която все по-рядко можем да видим в модерните интериори, и като че ли сме позабравили как тази мебел може да раздвижи стената, на която се намира и да ѝ предаде завършен вид.


Източник:www.maranddesign.com     Снимка: Александър Новоселски

Непосредствено до спалнята е разположена банята, която със сигурност е била голямо предизвикателство за студиото, поради нетипичното си разпределение. В крайна смета и тук всичко си е на мястото. Посреща ни просторен шкаф с мивка, и огромно огледало по цялата стена зад него, а в дъното на стаята е прибрана душ кабината, така че да носи нужния уют и уединение, типични за всяка една релакс зона. Приглушеното осветление, което подчертава изчистените линии на интериора едновременно носи нужната осветеност и създава усещане за истински СПА център, в който човек да се откъсне напълно от натовареното ежедневие.


Източник:www.maranddesign.com     Снимка: Александър Новоселски

За гардеробна е отделена цяла стая, която освен място за съхранение служи и като гостна. Тук не е просто място, на което човек да подбере визията си, а красива и елегантна стая в линия с останалата част от апартамента. Мекият мокет на пода носи удобство и уют. Върху него се редуват гардероб с огледални врати, които визуално уголемяват помещението, корпусни мебели отново в бяло и бежово и елегантна тоалетка с каменна облицовка, разположена пред голямо, изчистено огледало. И тук не е пестено от изобилие от луксозни материали, изкуство в лицето на авангардната картина на стената и комфорт.

Апартаментът предлага всички необходими удобства на модерното жилище, но освен това притежава добавената стойност на луксозния интериор. Визията, постигната чрез смели проектантски решения със сигурност ще остане устойчива във времето и ще бъде актуална и модерна поне през следващите 10 години. И дори и да се опитаме да позабравим класиката, тя винаги намира начин да напомни за себе си и да ни подскаже, че дяволът е в детайлите.


Източник:www.maranddesign.com     Снимка: Александър Новоселски

Фирми доставчици:

Интериорни врати - Треска ООД
По зададения проект от Маранд Дизай на апартамент в к-с "Еделвайс" към Треска ООД са изработени интериорните врати в апартамента. Изработените врати са 3 вида: тапетни, стъклени и плъзгаща. Едно от предизвикателствата беше изработката на стъклените врати с текстил. Повече за дейността и продуктите на Треска ООД може да научите на www.treska-bg.com

За Маранд Дизайн:
www.maranddesign.com
Управител: Райна Марандина. Фирмата ни е с 10 годишен опит, екип от амбициозни архитекти и дизайнери, носители на множество награди в сферата на интериорния дизайн. Освен жилищни имаме и знакови обществени и корпоративни интериорни проекти. Нашата основна цел е да възпитаваме с елегантност, естетика и усет към детайла!

 

 

Автор: Вяра Петкова
Закони Нормативна база Коментари