Баумит продължава да се развива в Източна Европа

Въпреки кризата и "Черния списък" Баумит инвестира в инсталация за производство на пастообразни мазилки в Украйна.
16.06.2015
Баумит България ЕООД
272
завод на Баумит, Баумит, завод за строителни, мазилки, пастообразни мазилки
Заводът за сухи строитени смеси в Украйна се разширява с инсталация за пастообразни продукти - инвестиция от 3 млн. евро.
Източник: Баумит България ЕООД

Баумит запазва фокуса на своите действия върху Източна Европа и продължава да инвестира в Украйна, въпреки всички рискове.
Пуснатият в експлоатация през 2012 г., намиращ се на 25 км от столицата Киев завод за сухи строителни смеси, бе разширен с производство на пастообразни продукти. Магистър Роберт Шмид, управител на Баумит Бетайлигунген ГмбХ изтъкна ангажимента на Баумит в Украйна: "Въпреки че в изминалите месеци много фирми се отдръпнаха, ние оставаме верни на Източна Европа и продължаваме да инвестираме. Ние сме семейна фирма и мислим за поколенията, а не да преследваме краткосрочни печалби. Имаме и социална отговорност към 60-те сътрудници на фирмата в Украйна."

Принадлежащата на Шмид Индустри Холдинг Баумит Украйна инвестира 3 млн. евро в изграждането на модерен завод за пастообразни мазилки, който е с капацитет 9.000 тона. От август на място ще се произвежда широка палитра от декоративни мазилки на силикатна, силиконова, акрилатна и мозаична основа, както и иновативните самопочистващи се НанопорТоп и моделиращите се КреативТоп във всички цветове от каталога Баумит LIfe. "Инвестицията в завод за пастообразни продукти ни прави независими от атаките на "Черния списък", защото досега трябваше да внасяме пастообразни продукти от Австрия.", коментира Роберт Шмид актуалните съобщения.

Баумит навлезе през 2004 на 46 милионния пазар на Украйна като водеща фирма в предлагането на топлоизолационни системи. Конфликтът с Русия дойде в много неподходящ момент през 2012 г., точно когато влизаше в експлоатация заводът за сухи строителни смеси близо до Киев - голяма крачка, която трябваше да осигури самостоятелността на фирмата. 

"Преди кризата строителният бранш се развиваше добре. Сега сделките се ограничават на първо място в областта на столицата Киев и в западната част на страната. Благодарение на високия си потенциал Украйна се причислява и вбъдеще към стратегическите пазари на нашия концерн. Развитието в момента живее с надеждата, че напрежението скоро ще стихне.", каза Роберт Шмид.

Концернът за строителни материали зад Баумит Украйна
Баумит Украйна OOO  е 100% дъщерна фирма на Баумит Бетайлигунген ГмбХ, която е собственост на Шмид Индусти Холдинг. Австрийският семеен концерн Шмид Индустри Холдинг достигна през 2014 г. с 4 800 сътрудници оборот от 1,34 милиарда евро. Към най-оборотните стоки на концерна днес принадлежат вар, цимент, фасадни системи, мазилки и замазки, продукти на строителната химия, както и топлоизолационни плочи. Шмид Индустри Холдинг обединява 90 предприятия с повече от 100 седалища в 22 страни. Най-известните от тях са Баумит Бетайлигунген ГмбХ, Аустротерм, Мурексин, Лоренчич и Волф Пластикс.

Автор: Баумит България ЕООД

Още по темата

Още от автора
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари