Баумит мобилно приложение с добавена реалност

Високите технологии в строителството никога не са били по-разбираеми!
01.07.2021
Баумит България ЕООД
1037
baumit, мобилно приложение, Баумит AR+, добавена реалност
Мобилното приложение Баумит AR+ цели да бъде иновативен и мощен инструмент в ръцете на проектаните и строителите
Източник: Баумит България, www.baumit.bg

Новите технологии навлязоха в ежедневието и променят начина, по който живеем и работим. Добавената реалност вече не е новост, а удобно средство за визуализация и ново изживяване за потребителите.
 

Какво е добавена реалност?
Добавената реалност (Augmented Reality) e комбинирането на комютърно генерирани данни върху реално съществуващи обекти.


Баумит AR+ мобилно приложение с добавена реалност
Баумит разработи мобилно приложение за добавена реалност, което да подпомогне проектанти и изпълнители в ежедневната им работа. Приложението работи в две насоки: визуализация на креативни структури по фасадата и разглеждане на архитектурни детайли в 3D. С приложението можете лесно и бързо да получите необходимата Ви информация директно на строителния обекти или да проектирате интересни структури върху фасадата чрез Вашето мобилно устройство.
 

Баумит AR+ креативни струкутри
Все повече в архитектурата се налага тенденцията за комбинация от материали, текстури и структури, за да се впишат обектите максимално в заобикалящата ги среда. В отговор на търсенията на проектантите Баумит създаде серията ДизайнЛайф, която е специално предназначена за творческа интерпретация на фасадния дизайн. Моделиращата мазилка Баумит КреативТоп и декоративните бои Баумит Лазур, Баумит Металик и Баумит Блясък са палитрата, с която всяка фасада може да се впише отлично в средата, без да загуби своята индивидуалност.

 

Често обаче за крайния клиент е трудно да си представи безкрайните възможности на декоративната мазилка Баумит КреативТоп. Инвеститорът иска да види идеите визуализирани и да получи готово решение за фасадата, още преди тя да е изградена. В тези случаи можете да се обърнете към мобилното приложение на Баумит. 15 вдъхновяващи структури, като визия бетон, визия дърво, травертин, базалт и др., са вградени в него и можете да ги изпробвате директно на строителния обект. Използвайки Вашето смарт устройство можете да поставите стена, върху която да визуализирате различните текстури.
 

 

   
Насочете устройството към предварително зададеното Ви от нас изображение, което служи като маркер, за да се визуализират креативните структури върху него.
 

Ако пък седите удобно в офиса си, насочете устройството към предварително зададеното Ви от нас изображение, което служи като маркер, за да се визуализират креативните структури върху него. Освен това ще научите повече за цветовете и техниката на изградената структура. 
 

Баумит АR+ архитектурни детайли
Красивите фасади са резултат не само от използването на правилно подбрани строителни материали, но и стриктното спазване на технологията за полагане. Баумит е разработил архитектурни детайли на проблемните участъци: над прозорец, при стреха, в цокъла и т.н. В мобилното приложение на Баумит ще откриете библиотека от 3D архитектурни детайли 

 

Всеки компонент можете да разгледате от всички страни и детайлно да проследите последователността на слоевете. Използвайте специалната брошура за мобилното приложение Баумит AR+ като маркер, за да визуализирате моделиран обект, където са указани проблемните участъци.

 

Чрез специалните бутони можете да видите архитектурния детайл в добавена реалност и да изберете всеки негов компонент. 3D визуализацията предоставя повече информация на строителя директно на обекта за технически правилното изпълнение на всеки детайл.

Използвайте специалната брошура за мобилното приложение Баумит AR+ като маркер, за да визуализирате моделиран обект, където са указани проблемните участъци.


Мобилното приложение Баумит AR+ цели да бъде иновативен и мощен инструмент в ръцете на проектаните и строителите за виртуално изживяване на Креативните Баумит структури и на интерективно опознаване на архитектурните детайли.


Приложението може да бъде свалено, както от Google Play, така и от AppStore.
 

              

Закони Нормативна база Коментари