Баня „РЕЯ“ - комфорт и удоволствие

Представяме реализирана баня с продуктите на Ideal Standard в конкурса БАНЯ НА ГОДИНАТА 2021.
05.07.2022
Още за къщата
428
баня, ideal standard, „Баня на годината“, дизан на баня
Източник: www.bodestyle.com; снимка: Милена Иванова

Проект „Рея“ 
Конкурс БАНЯ НА ГОДИНАТА 2021 на Ideal Standard.
Категория „Реализирана баня с продуктите на Ideal Standard” 
Автор Божана Йорданова
Проектът получи наградата "Баня на медиите" в категорията.


Божана Йорданова
е интериорен дизайнер от 17 години. Основната цел в работа ѝ е да създава пространства, които да отговарят на индивидуалните вкусове и нужди на своите обитатели и ползватели. Старае се да намира перфектният баланс между дизайн и функционалност, защото вярва, че добрият дизайн подобрява качеството на живот на хората и ги прави по-щастливи. 

Завършва Лесотехническият Университет в София, специалност „Интериорен дизайн и дизайн на мебели“ като преди това има и образование с профил "Изобразително изкуство. От тогава работи и се развива в тази сфера, като дейността ѝ е изцяло посветена на интериорния дизайн.
 

 

Източник:  www. bodestyle.com; Снимка: Милена Иванова


Баня „РЕЯ“ е най-голямата от общо четирите бани, намиращи се в еднофамилна къща в покрайнините на София. Проектът обхваща реновирането на  вече същестуваща баня, с подова квадратура от почти 16 кв.м. Както при почти всяка реновация, така и тук е било необходимо да бъдат съобразени някои дадености в помещението. Най-съществените са били, местоположението на джакузито и самото джакузи, което е било налично в помещението, както и местоположението на канализационата тръба, която е била предвидена за тоалетна с долно оттичане. 
 

Източник:  www. bodestyle.com; Снимка: Милена Иванова


В тази просторна баня с лекота е намерено място за двете мивки купи Ipalyss, монтирани върху специално проектиран шкаф с чекмеджета, с плот от технически камък. Вградените им смесители Tonic 2, прекрасно допълват изчиситената визия, която клиентите са желаели и перфектно са се съчетали с по-геометричната форма на мивките.  
 

Източник: www. bodestyle.com;  Снимка: Милена Иванова


За да се предотврати мокренето на банята е била обособена душ зона с вградени: душ глава със стенно коляно, двупътен термостатен смесител и трифункционален ръчен душ, посредством стъклен параван.
 

Източник:  www. bodestyle.com;  Снимка: Милена Иванова


В помещението са разположени още, тоалетна и биде модел Strada, с вградени в предстен от гипсокартон, структури. Поради наличието на прозорци на две от стените в помещението, през светлата част на деня почти не е необходимо използването на изкуствено осветление, а за вечерите е предвидено вградено освеление от линейни осветителни тела в понижено ниво, в зоната над мивките и над тоалетната чиния и бидето.  
 

Източник:  www. bodestyle.com;  Снимка: Милена Иванова


Предвидено е и приглушено осветление за моментите на релаксация. Облицовката по стените и пода е от гранитогресни плочи, като ефекта на мрамора се допълва прекрасно от имитиращият дървесина гранитогрес. 

 

И така, след всичко горе описано и благодарение на продуктите на Идеал стандарт, интериорният дизайнер Божана Йорданова създава една красива баня, отговаряща в най-голяма степен на нуждите, вкусовете и желанията на семейството, в която те да се чувстват комфортно и да използват с удоволствие. 
 

Използвани продукти  ИДЕАЛ СТАНДАРТ :
  1. МИВКА ЗА МОНТАЖ ВЪРХУ ПЛОТ - IPALYSS - код. Е2078 
  2. КОНЗОЛНО ОКАЧЕНА ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ STRADA  С АКВАБЛЕЙД  - код. Т2997 
  3. УЛТРАТЪНКА ТОАЛЕТНА СЕДАЛКА С ПЛАВНО ЗАТВАРЯНЕ – код. Т3601 
  4. КОНЗОЛНО ОКАЧЕНО БИДЕ - STRADA – код. Т2971  
  5. СМЕСИТЕЛ ЗА БИДЕ - TONIC II – код. A6336 
  6. СМЕСИТЕЛ ЗА МИВКА ЗА ВГРАЖДАНЕ  - TONIC II – код. A6335 
  7. СМЕСИТЕЛ ЗА ДУШ ЗА ВГРАЖДАНЕ С ПРЕВКЛЮЧВАТЕЛ - ТЕРМОСТАТЕН   - TONIC II – код. A6345 
  8. ТРИ ФУНКЦИОНАЛЕН РЪЧЕН ДУШ - IDEAL RAIN CUBE – код. В0020 
  9. ТЕННО КОЛЯНО – код. В9448 
10. ДУШ ПИТА – код. B0388 
11. СТЕННО КОЛЯНО ЗА ДУШ ПИТА ЗА МОНТАЖ КЪМ СТЕНА – код. B9445AA 
12. ДОЗАТОР ЗА ТЕЧЕН САПУН – IOM SQUARE – код. Е2252
Автор: Още за къщата
Закони Нормативна база Коментари