Банята се превръща в стая за красота, отмора и забавления.

Това показва първото общоевропейско проучване на Ideal Standard, което разкрива как баните са „Вдъхновени от реалния живот”
31.05.2011
www.myidealbathroom.com
6
идеал стандарт, Синовейт, баня
www.myidealbathroom.com
Източник: www.myidealbathroom.com

31 май 2011 – Ideal Standard (Идеал Стандарт), водеща световна марка при новаторските и дизайнерски решения за баня с над 100-годишна история, представи резултатите от общоевропейско потребителско проучване, които показват, че банята играе ключова роля и е напълно интегрирана в човешкото ежедневие. България е част от първото проучване, резултатите от което подкрепят философията на Ideal Standard, въплътена в мотото „Вдъхновени от реалния живот”. Те отразяват тенденцията за превръщане на банята в съкровено, лично пространство, което се използва за все повече рутинни хигиенни дейности, но и разкрива някои доста нестандартни приложения - банята се е превърнала от място за хигиена в стая за красота, игра, отмора и интимни моменти.
Ideal Standard възложи онлайн проучване на водещата компания за проучвания „Синовейт”, като бе използвана извадка от над 4000 респонденти от 11 европейски страни, която обхваща 5 възрастови групи в дипазона 15 – 75 години. Значителна част от участниците в проучването смятат, че банята е място за уединение, размисъл, почивка и удоволствие, което отново подчертава тенденцията за превръщане на банята в съкровено, лично пространство. Банята се е превърнала в интегрирана част от жизненото пространство на хората, където те намират необходимите условия и се отдават на разнообразни дейности.
Резултатите ясно показват нагласите за удължаване на „личното време”, прекарано в банята и открояват разликите между различните възрасти и държави. На въпроса „Защо в банята?” най-често срещаните отговори сред запитаните са уединението, наличието на необходимите продукти и оборудване, наличността на вода, тихата обстановка. Цялостните решения за баня на Ideal Standard превъплъщават тези разбирания в находчиви, функционални, насочени към бъдещето и иновативни дизайнерски продукти, обединени под мотото „Вдъхновени от реалния живот”. Цифрите от проучването сочат следното:
Значително се е увеличило „личното време” на европейците, което те прекарват в банята.  Най-често европейците използват банята като салон за красота - за оглеждане в огледалото (45%) и подготовка за голямата вечер навън (39%), както и като стая за отмиване на ежедневието (38%).
Младите хора във Франция най-често превръщат банята в стая за красота – 81% от отговорилите се приготвят в банята за голяма вечер навън, а 68% за предстояща среща. 50% от участвалите в проучването смятат, че банята предлага на-добрите условия да се подготвят за среща с любим човек.
Сред резултатите за България се откроява този, че едва 12% от запитаните се приготвят в банята за излизане вечер и само 16% се подготвят за среща там. Българите, от друга страна, изпреварват значително другите европейски страни по честота на използване на банята за съживяване и освежаване – 79% от запитаните посочват, че банята е най-подходящото място, където могат да се освежат, 51% се оттеглят в тази стая, за да се отърсят от ежедневието, а 27% търсят усамотение в банята. Руснаците изпреварват с малко българите по честота на ползване на банята за отмора (59%) и освобождаване на стреса (48%). Доста интересна е информацията, че 13% от мъжете твърдят, че банята е мястото, където се отърват от махмурлука, срещу 8% при жените. В Русия например банята е много популярно място за възстановяване след тежка нощ. 18% от руските участници в проучването потвърждават, че нищо не може да ги съживи и освежи след дълга вечер така, както един добър душ. След тях се нареждат ирландците със 17% и гърците с 15%.
Интересни са резултатите по отношение на необичайните дейности, най-често свързани със забавления. Един на всеки осем родители използва банята за игри с децата. Французите вкарват децата си за освежително къпане в банята повече от всеки друг: 49 пъти в месеца, в сравнение с 24 пъти в България. Един на всеки шест европейци се отдава на романтични изживявания в банята си в продължение на около 30 минути на месец. Около ¼ от запитаните пишат или четат в банята. 38% от участниците в проучването споделят, че обичат да четат книга, вестник или списание в банята. Италианците четат най-много (65%) в сравнение с 17% при холандците. 27% от всички се наслаждават на акустиката в банята с пеене, като в България този процент скача на 37%. Други популярни забавления в банята са и слушането на музика (26%), говоренето по телефона (24%) и писането на кратки съобщения (23%). Младите хора между 15-20 и 21-30 най-често извършват такива дейности, сред които се срещат и сърфиране в мрежата и проверка на имейли на мобилен телефон.
“Проучването не само разкрива нарастващото значение на „личното време”  в банята, то показва че много потребители оценяват банята като динамична, забавна и разностранна среда, в която могат да се отдадат на разнообразни дейности. Някои от най-необикновените неща, които хората правят в банята , са да свирят на китара, да танцуват, да къпят домашните си любимци и дори да мият автомобилни части! Банята се смята за една от най-многофункционалните стаи в дома, където хората се отпускат и разтоварват, планират вечерта си, споделят тайни с огледалото, чувстват се отново хора… Списъкът е безкраен. Това ни помага да разгърнем нашата философия за създаване на решения за баня,
които са наистина вдъхновени от реалния живот и различните нужди и желания на всеки етап от него”, коментира Дейвид Хамил, Председател на Идеал Стандарт Интернешънъл.
Проучването е проведено от „Синовейт”, водеща световна  компания за пазарни проучвания, чрез онлайн допитване до над 4000 потребители на възраст от 15 до 75 години, които отговарят на въпроси за това какво правят в баните си, защо прекарват част от времето си там и как възрастта и географското положение оказват влияние на тяхното поведение през различни периоди от живота им. Проучването покрива 11 европейски страни: Германия, Франция, Испания, Италия, Гърция, Белгия, Нидерландия, Русия, България, Ирландия и Обединеното Кралство.
Под мотото „Вдъхновени от реалния живот” Ideal Standard представя нови решения за баня, които съчетават вижданията на потребителите, интелигентността на дизайнерите и технологичната експертиза. Сред новите предложения на марката е последната колекция Strada, която откликва на индивидуалните вкусове и изисквания за повече пространство. Колекцията предлага широка гама от модерна санитарна керамика, практично обзавеждане и аксесоари, включително шест различни размера огледала с вградено осветление. Ново предложение идва и от серията IdealRain, спечелила престижната награда за дизайн „Red Dot”. Тя предлага елегантна ултра-тънка душ глава, която осигурява уникално усещане за бодрост и удоволствие под душа, благодарение на по-голямата площ на разпръскване, постигната с добавянето на допълнителни дюзи на самия ръб на душ главата. IdealRain предлага избор от три начина на разпръскване на водната струя: Оросяване, Ободряване, Съсредоточаване, с чиято помощ потребителят отмива умората и се зарежда с енергия за предстоящия ден или вечер.
На официалния уебсайт на Ideal Standard http://www.myidealbathroom.com/ могат да бъдат открити повече информация за марката и новите решения за баня, обединени под мотото „Вдъхновени от реалния живот”.
За Ideal Standard:
Ideal Standard предлага цялостни решения за баня, които са „Вдъхновени от реалния живот”. Като водеща марка с иновативен и дизайнерски подход към създаването на решения за баня, Ideal Standard се стреми да създава продукти, които съчетават функционалното и техническо познание с дълбокото разбиране за интимната, лична роля, която банята играе в живота на всеки от нас. Ideal Standard е водещата марка на Идеал Стандарт Интернешънъл.
За Идеал Стандарт Интернешънъл:
Идеал Стандарт Интернешънъл е частна компания със седалище в Брюксел, Белгия, която развива независима дейност в Европа, Близкия и Среден Изток, Африка, както и в Латинска Америка. Основната дейност на компанията е съсредоточена в предлагането на решения за баня като мебелировка, оборудване и душ-кабини за домове, търговски сгради и институции. Компанията работи в над 20 страни и има около 11000 служители.
България е със стратегическа роля за развитието на мултинационалната компания Идеал Стандарт Интернешънъл в регион Източна Европа. От началото на 2011 г., след процес на сливане, в гр. Севлиево оперира обединената компания „Идеал Стандарт - Видима” АД – лидер в производството на санитарна арматура и санитарна керамика. „Идеал Стандарт - Видима” АД управлява и дейностите по дистрибуция на продукти в Източна и Западна Европа, както и търговската дейност на ИСИ в регион Източна Европа.
За Синовейт:
Синовейт е една от най-големите агенции за проучвания в Нидерландия и се състои от три известни агенции - Interview-NSS, Censydiam и Market & More. Синовейт – Нидерландия е част от глобалната организация Синовейт, която има 6700 служители в 62 страни. Данните от нашите пазарни проучвания са основа за вземане на решения във водещи търговски и неправителствени организации. Ние предлагаме достоверна, неизкривена и стойностна картина на действителността, която формира солидна основа за Вашите решения. 

Автор: www.myidealbathroom.com
Закони Нормативна база Коментари