Баните - тенденции и новости

Модерната баня е комфортна и многофункционална - като дневната, която едновременно ни създава уют и удобство за всички.
14.11.2016
Теменужка Захариева
384
баня, плочки, душ кабина, модерната баня, тапицирана вана
Колекцията на Atlas Concorde - Marvel Gems включва подови и стенни плочки
Източник: Atlas Concorde

Модерната баня е комфортна и многофункционална - като дневната, която едновременно ни създава уют и удобство за всички, независимо от възрастта и физическите възможности, но за индивидуално ползване. И едновременно с това излъчваща усещане за лукс.
Накратко това е обобщението за тенденциите в баните през последните години. Защото и новите продукти, които се появиха през 2016 г. потвърждават тази насоченост. Ето няколко интересни примера:

- за първи път видяхме тапицирана вана - точно като уютен диван

Германската компания Bette, специализирана в продукти от стомана и емайл, заедно с дизайн студио Tesseraux + Partner си поставят за цел да внесат по по-различен начин това усещане за разкош и максимално удобство като използват текстила така, както той се използват в дневната - като тапицерия. Това е станало възможно благодарение на новото поколение функционални тъкани, които са толкова привлекателни като тези, използвани в хола, но също така са изключително здрави, лесни за поддръжка и устойчиви на вода и мухъл. Основната употреба на тези тъкани досега е била в най-новата градинска мебел.

- многофункционална душ кабина, еднакво удобна за различни възрасти, както и за хора с различни физически възможности

LIFE е произведена от MAKRO
, дизайн на Giulio Gianturco и се отличава с елегантност, минимализъм и прецизна изработка. Благодарение на специалната платформа, потребителят може да се върти, докато седи на елегантен стол с дръжки отстрани като едновременно с това се възползва от различните функции, интегрирани в стената за управление, включващи дори сушене. Също така е възможно да използва огледалото и да се обръсне и изсуши косата си. Платформата може да се блокира със специална заключваща система.

Cersale 2016 
По време на наскоро завършилото изложение за плочки и обзавеждане за бани Cersale в Болоня, Италия една от очертаващите се тенденции беше новата популярност на познатото Terrazzo - тип венецианска настилка, ретро-усещане, но с модерна интерпретация. Колекцията на Atlas Concorde наречена Marvel Gems включва пълна гама от подови и стенни плочки, вдъхновена от красотата на венецианска мозайка, произведена от парченца мрамор.

Модни десени в банята
Друга интересна идея с помощта на цифровите технологии обединява десени от модните подиуми с традиционните технологии за производство на плочки. Красивите модели на Sant’Agostino от колекцията Tailor art са подходящи за пода и стените, за банята и всяко друго помещение. 

Тактилност и 3D ефекти
Все повече компании предлагат плочки с релефна повърхност, имитираща различни естествени материали, както и плочки с 3D ефекти, предизвикващи интересна игра на сенки и форми.

+6
Автор: Теменужка Захариева
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари