Асоциацията на интериорните дизайнери (АИДБ) дебютира

Асоциацията на интериорните дизайнери в България, една прохождаща професионална организация без аналог у нас, представи своите мисия и визия за развитие на специална пресконференция в Студио 5 на НДК
15.10.2013
АИДБ
307
АИДБ, интериорен дизайн, асоциация, Стройко 2000, пресконференция
Пресконференция в „Студио 5” на НДК
Източник: АИДБ

Асоциацията на интериорните дизайнери в България, една прохождаща професионална организация без аналог у нас, представи накратко своите мисия и визия за развитие на специална пресконференция в „Студио 5” на НДК, ден преди официалното откриване на 41-вото издание на „Стройко”.
С общото си присъствие на този форум интериорни и продуктови дизайнери ще се опитат да разсеят някои популярни митове относно професията си. „Дизайнът не е декорация - заявиха Вера Илиева и Симона Стоянова, съучредители на Асоциацията. -  Дизайнът е преди всичко функционалност, ергономия, иновация; танц с материалния облик на битието ни.” Те дадоха и някои примери из практиката си, как услугите на професионалиста могат да са значително по-изгодни от поправянето на грешките, стандартно допускани в „направи си сам” обзавеждането. Само да качиш меката мебел в хола си с кулокран през демонтиран прозорец например, излиза колкото базисен проект на цялото жилище. 
Представителите на Асоциацията декларираха нейната отвореност към нови членове, които могат да бъдат, от една страна, индивидуално практикуващи специалисти, интериорни студиа, студенти в съответните специалности, а от друга – шоуруми, магазини за мебели, аксесоари и техническо оборудване.
От 16 до 22 октомври на щанда на АИДБ, разположен на 3-ти етаж, до асансьорите, посетителите ще могат да получат безплатни съвети за зонирането на жилището, разпределението на мебелите, тенденциите в осветлението и т. н.  
Изложението за архитектура, строителство и обзавеждане е отворено от 10.00 до 19.00 часа, а входът е свободен.

Автор: АИДБ
Закони Нормативна база Коментари