Арх. Фредерик Якобс от Conix DBRM architects ще бъде специален гост на награждаванета на АРХ ИНОВА 2019

Арх. Фредерик Якобс ще бъде гост - лектор по време на награждаването в Шестото издание на конкурса „Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА"
23.05.2019
Арх Инова
777
архитектурен конкурс, Арх Инова 2019, арх. Фредерик Якобс, студио Conix DBRM architects
Christine Conix, Jorden Goossenaerts и Frederik Jacobs /вдясно/
Източник: www.conixrdbm.com

Арх. Фредерик Якобс ще бъде гост- лектор по време на награждаването в Шестото издание на конкурса „Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА". Церемонията по награждаването ще се проведе на 16 октомври в София Ивент Център. Именно за нея ще пристигне архитектът, който е партньор в Conix DBRM architects - архитектурно студио с 40-годишна история. Посещението му ще се осъществи със съдействието на компанията Reynaers, която е генерален спонсор на конкурса.

Фредерик Якобс е архитект с магистърска степен по управление на сгради. Той е един от основателите на CONIX RDBM Architects, като се фокусира върху реализацията на проектите и управлението на социалната отговорност на основния бизнес на компанията.


Източник: www.conixrdbm.com

Мултидисциплинарният екип от 65 души на Conix DBRM architects е комбинация от компетенции, академична подготовка, възраст, националност и култура. Студиото има офиси в Белгия, Холандия и Мароко. То се фокусира върху специфичната типология на сградата, а обширното му портфолио включва нови сгради, реконструкции и ремонти в областта на жилищни проекти, училища, културни проекти, търговски сгради, офиси, банки, промишлени проекти, но също така и развитие на имоти, планиране, интериорен и продуктов дизайн.


Източник: www.conixrdbm.com

Conix DBRM architects създават архитектура, която се съобразява с даденото пространство и предлага смислен отговор на нуждите на клиента, местоположението, обществото и духа на времето. За да прави това, студиото е разработило уникална методология, която му позволява да създаде интегрирана концепция, която следва четири етапа: изследвания, проектиране, изграждане и поддържане. Целта е създаване на архитектура, която предлага добавена стойност както на потребителите, така и на обществото като цяло. "Искаме нашата архитектура да бъде функционална, гъвкава и естетична - сега и за в бъдеще", казват от студиото.


Werf 44 - новият обществен център на Schilde     Източник: www.conixrdbm.com

Студио CONIX RDBM Architects е важен играч в белгийския и холандския архитектурен свят и е активно в различни сектори. То се прочу чрез различни проекти и получи международно признание благодарение на Belgian European Pavilion за Световното изложение (2010) в Шанхай и обновяването и разширяването на Brussels Atomium (2005). RDBM Architects & Advisors е добре познато със своя опит в областта на социалните проекти.
 Източник: www.conixrdbm.com

Студиото работи и в областта на BIM (Building Information Modeling) технологиите, като миналата година беше отличено с бронз в категорията 'Industrial, tertiary or residential projects' в BIM Awards 2018 за проекта MULTI в Брюксел.

Автор: Арх Инова
Закони Нормативна база Коментари