Апартамент "Мастило"

Той е едновременно семпъл и изчистен като дизайн, търсещ влиянията на скандинавския стил, но със силни цветни акценти.
02.12.2018
Теменужка Захариева
2224
интериор, интериорен дизайн, Моми студио

Интериорен дизайн: Моми Студио Интериор Дизайн, Антония Саранеделчева
Фотограф: Яна Блажева

Самото наименование на този интериор говори за определена характерност. Той е едновременно семпъл и изчистен като дизайн, търсещ влиянията на скандинавския стил, но със силни цветни акценти, които ви посрещат още в коридора.
Наситеното синьо на тавана и една от стените продължава и в кухнята, и в спалните. Оказва се, че то е резултат на едно от пристрастията на собствениците - любовта към морето.

Както обяснява Антония Саранеделчева, собственик на Моми Студио Интериор Дизайн, автор на проекта, „Замисълът на интериорния дизайн е да придава усещане за морския бряг, но пречупен през модерния градски начин на живот... За да се постигне желания простор са направени някои промени, като са обединени старата кухня с една от спалните, за да се получи отворено пространство, в което плавно се преминава от дневната към трапезарията и кухнята.“Малката елегантна кухня е почти изцяло синя, но с омекотяващото присъствие на естествения цвят на светло дърво и графичната елегантност на плочките. Чрез умело подбрания текстил на тапицираните столове и килима тази графичност в дизайна е свързващата линия на кухнята с дневната и мястото за хранене. Резултатът е една приятна и функционална стилово обединена дневна зона.Синьото присъства и в спалнята на родителите като красиви завеси, но там акцентът е друг – наситено изумрудено зелена стена е фон на светло сивата тапицирана спалня и кокетното работно място в бяло и естествено дърво. Омекояващ ефект имат месинговите осветителни тела.А обширната детска стая е обляна в светлина и се радва на стени с красиви пастелни цветни петна, фон на белите мебели. Пространството е организирано така, че децата да имат удобен кът за работа, достатъчно място за игра, място за четене до прозореца и място за съхранение на всичко необходимо. Наситеното синьо тук е само акцент и връзка с цялостния дизайн на апартамента. Доминиращи са светлите пастелни цветове, което прави стаята на децата може би най-привлекателната част от жилището.

Графичната тема в дизайна на интериора е най-силно изразена в малката баня. Монохромните плочки с красиви графични форми на бял фон създават силна характерност на интериора, но заедно с това и усещане за повече простор, а съчетанието на различни еднотипни десени в отделните зони на банята е интересно и оригинално решение.

Собствениците на този функционален градски апартамент, състоящ се от две спални и отворена дневна с трапезария и кухня се радват и на отделно гардеробно помещние – необходимост за модерното жилище днес.

 

Закони Нормативна база Коментари