Алукьонигщал България празнува 25-годишен юбилей

За 25 години, в тясно сътрудничество с партньорите и благодарение на професионализма на всички служители, Алукьонигщал успя да реализира проекти, отличени с редица престижни награди.
11.12.2020
Алукьонигщал ЕООД
267
архитектура, schüco, Алукьонигщал ЕООД, jansen, 25-годишен юбилей
Източник: www.alukoenigstahl.bg

Фирма Алукьонигщал е семейна компания, създадена в Австрия през 1864 година. Основната ѝ дейност е свързана с търговия с метални изделия. 1958 година е важна година за фирмата, защото тогава  е сключен стратегически договор за лицензно представителство с младата тогава немска компания Schüco International – превърнала се през годините в световен лидер в разработването на конструкции за остъкляване от алуминий и пластмаса. По същото време започва и стратегическото партньорство с швейцарската компания Jansen – един от малкото производители на профилни системи за остъкляване от стомана в света. След 1989 година Алукьонигщал навлиза на пазара на Източна Европа, като основава дъщерни компании в 15 източноевропейски страни, включително и българския клон Алукьонигщал ЕООД, основан през 1995 година.

Вече четвърт век Алукьонигщал не само изгради, но и поддържа имидж на водеща компания на българския строителен пазар. Предпоставки за лидерската позиция са широкият спектър от услуги, които фирмата предлага, както и големия професионален опит и компетентност на служителите. Поради динамично променящото се продуктово портфолио компанията непрекъснато инвестира в качественото обучение на своите служители. Алукьонигщал е една модерна, стабилна фирма, представяща най-добрите продукти в областта на конструкциите на остъкляване в България, надежден и компетентен партньор на инвеститори, архитекти и фирми за дограма.


ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ:

ТЕХНИЧЕСКА КОМПЕТЕНТНОСТ И ПЕРСОНАЛНО КОНСУЛТИРАНЕЗад Алукьонигщал в България стои сплотен екип от професионалисти, доказали се в своята област и допринесли за развитието на компанията. Компанията разполага с Технически отдел, изграден от експерти за консултации и разработка на системни решения - в зависимост от конкретния проект. Служителите от техническия отдел са първите, с които установяват контакт архитекти и проектанти.

ОБУЧЕНИЯ И СЕМИНАРИ
Компанията редовно организира обучителни курсове и семинари. Темите са разнообразни и са с най-различни акценти, с цел да се удовлетворят  най-високите изисквания.

СОФТУЕРНИ ИНСТРУМЕНТИ
Целта на компанията да бъде винаги актуална с нововъведенията и тенденциите води до разработването на специални софтуерни инструменти, в помощ при планиране на проекти и изготвяне на калкулации и оферти.
ALUKÖNIGSTAHL TechDoc
Чрез софтуерното приложение ALUKÖNIGSTAHL TechDoc, компанията предоставя лесен и бърз достъп до цялата продуктова документация (Schüco, Jansen, Warema) напълно безплатно. Приложението AKS TechDoc е в помощ при всяка бизнес ситуация – по време на срещи, при подготвителна работа и на строителната площадка. На разположение е цялата най-актуална техническа документация и архитектурна информация на Алукьонигщал.

 
3D ПРИНТЕР

Алукьонигщал предлага услугата 3D принтер, чрез която се онагледяват идеи, изготвят се прототипи и варианти, преработват се 2D разрези в 3D модел, предоставя се възможност за производство от екологична био пластмаса, спестявайки производствени разходи, както и разходи за инструменти. Изработката на материала, посредством услугата 3D принтер, е с високо качество и позволява бързо реализиране на фини детайли, както и избор на различни цветови решения.КАЧЕСТВЕНА И БЪРЗА ЛОГИСТИЧНА ОБЕЗПЕЧЕНОСТ
Екипът от отдел Логистика обръща специално внимание на коректното и навременно доставяне на всички поръчки. С помощта на логистичен партньор продуктите се транспортират на място, в точно определени дни, на територията на цялата страна. Стоките са опаковани в екологично чисти опаковки за многократна употреба и обезопасени по време на превоз. Строгият график за доставка улеснява планирането на процеса и спестява ценно време и средства.

За 25 години, в тясно сътрудничество с партньорите и благодарение на професионализма на всички служители, Алукьонигщал  успя да реализира проекти, отличени с редица престижни награди.
По случай годишнината си Алукьонигщал отправя специални благодарности към своите колеги и партньори за изключителното доверие през тези 25 години! 

Закони Нормативна база Коментари