Алтернативно бъдеще за всеки под- Bolon Flooring

Подовите покрития на Bolon са изработени от уникален материал, съчетаващ най-доброто от двата свята - видимо усещане за текстил комбинирано с дълъг експлоатационен живот и лесна употреба.
15.11.2013
арх. Евелина Цветкова
391
настилки, дизайн, подови настилки, bolon flooring, килим
колекции: Create Como, Oil & Ecru, форма: Bolon Studio™ Wing Tile
Източник: Bolon

Bolon = bomull (памук на шведски) + nylon (найлон)


Основана през 1949-та от Нилс-Ерик Еклунд в Стокхолм, историята на Bolon започва като малка работилница, изработваща килими от текстилните отпадъци, идващи от близка по-голяма фабрика.
По - късно през 1960 година синът на Нилс - Ерик и неговата съпруга поемат семейния бизнес като доразвиват концепцията за "парцаления килим".  От 2003 година бъдещето на Bolon е в ръцете на сестрите Мари и Аника Еклунд, третото поколение, заставащо на чело на семейния бизнес. 


Подовите покрития на Bolon са изработени от уникален материал, съчетаващ най-доброто от двата свята - видимо усещане за текстил комбинирано с дълъг експлоатационен живот и лесна употреба. Мисията на марката е да придаде архитектурни и дизайнерски качества на подовата повърхност, към която сме свикнали да подхождаме със стандартни решения. 


Bolon се ръководи от две основни неща - знание и изобретателност. Сърцето на фабриката се намира на пода - мястото, където се заражда целият творчески процес. Дизайнерски решения, които не са били възможни до този момент се постигат с лекота благодарение на изключителната тъкачна технология. Към шарките и мотивите се добавят ефекти, създаващи динамични и пространствени усещания. Така произведените покрития за подове се характеризират както с естетически и високотехнологични качества, така и с лесно поставяне и поддръжка. 


Колекциите на марката са насочени към различни категории крайни потребители - от домове, офиси и хотели до първокласни бутици и изложбени площи. Всеки продукт и дизайн на Bolon е сертифициран и покрива всички изисквания и стандарти за подови покрития на обществени сгради. Освен това всеки процес - от дизайна до изработката - се случва в Швеция, където има пълен контрол на качеството във всеки един етап и се ползват оборудване и машини, изработени за нуждите на фирмата. Към това се добавя и специално отношение към околната среда и проблемите в нея. Заложеният още в самото начало на марката последователен подход към рециклиране и преработка на производствените отпадъци е превърнат в част от работния процес. Повечето от колекциите притежават сертификати катоЗа изминалото десетилетие сестрите Еклунд са посветили работата си в превръщането на семейната фирма в синоним на иновативност, висок стандарт и визия за дизайн. За този период на утвърждаване като символ на всичко това Bolon са имали колаборации с едни от най-големите имена в сферата -
Bolon са създали 13 колекции, всяка от които идва със собствени указания за монтаж и препоръки за експолатация. Материалът е водонепроницаем, но не може да се използва за мокри помещения. Различни цветови комбинации позволяват на клиените да създадат свой десен, използвайки вариантите на сглабяне като пъзел. 

+4
Автор: арх. Евелина Цветкова
Закони Нормативна база Коментари