Алтернативно бъдеще за всеки под- Bolon Flooring

Подовите покрития на Bolon са изработени от уникален материал, съчетаващ най-доброто от двата свята - видимо усещане за текстил комбинирано с дълъг експлоатационен живот и лесна употреба.
15.11.2013
арх. Евелина Цветкова
150
настилки, дизайн, подови настилки, bolon flooring, килим
колекции: Create Como, Oil & Ecru, форма: Bolon Studio™ Wing Tile
Източник: Bolon

Bolon = bomull (памук на шведски) + nylon (найлон)


Основана през 1949-та от Нилс-Ерик Еклунд в Стокхолм, историята на Bolon започва като малка работилница, изработваща килими от текстилните отпадъци, идващи от близка по-голяма фабрика.
По - късно през 1960 година синът на Нилс - Ерик и неговата съпруга поемат семейния бизнес като доразвиват концепцията за "парцаления килим".  От 2003 година бъдещето на Bolon е в ръцете на сестрите Мари и Аника Еклунд, третото поколение, заставащо на чело на семейния бизнес. 


Подовите покрития на Bolon са изработени от уникален материал, съчетаващ най-доброто от двата свята - видимо усещане за текстил комбинирано с дълъг експлоатационен живот и лесна употреба. Мисията на марката е да придаде архитектурни и дизайнерски качества на подовата повърхност, към която сме свикнали да подхождаме със стандартни решения. 


Bolon се ръководи от две основни неща - знание и изобретателност. Сърцето на фабриката се намира на пода - мястото, където се заражда целият творчески процес. Дизайнерски решения, които не са били възможни до този момент се постигат с лекота благодарение на изключителната тъкачна технология. Към шарките и мотивите се добавят ефекти, създаващи динамични и пространствени усещания. Така произведените покрития за подове се характеризират както с естетически и високотехнологични качества, така и с лесно поставяне и поддръжка. 


Колекциите на марката са насочени към различни категории крайни потребители - от домове, офиси и хотели до първокласни бутици и изложбени площи. Всеки продукт и дизайн на Bolon е сертифициран и покрива всички изисквания и стандарти за подови покрития на обществени сгради. Освен това всеки процес - от дизайна до изработката - се случва в Швеция, където има пълен контрол на качеството във всеки един етап и се ползват оборудване и машини, изработени за нуждите на фирмата. Към това се добавя и специално отношение към околната среда и проблемите в нея. Заложеният още в самото начало на марката последователен подход към рециклиране и преработка на производствените отпадъци е превърнат в част от работния процес. Повечето от колекциите притежават сертификати катоЗа изминалото десетилетие сестрите Еклунд са посветили работата си в превръщането на семейната фирма в синоним на иновативност, висок стандарт и визия за дизайн. За този период на утвърждаване като символ на всичко това Bolon са имали колаборации с едни от най-големите имена в сферата -
Bolon са създали 13 колекции, всяка от които идва със собствени указания за монтаж и препоръки за експолатация. Материалът е водонепроницаем, но не може да се използва за мокри помещения. Различни цветови комбинации позволяват на клиените да създадат свой десен, използвайки вариантите на сглабяне като пъзел. 

+3
Автор: арх. Евелина Цветкова
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари