Акценти в интериора с арт панели, тапети и рисувани стени

Поставете акцентите във Вашия дом със стил и доза ексцентричност.
23.02.2022
Мила Стоянова
4863
стенни панели, арт тапети, арт панели, винилови тапети, рисувани стени
Модерни панели за стена.
Източник: Икор, www.ikor-bg.com

Когато планираме ремонт или обзавеждане на новия си дом, някои от Вас се обръщат към експертното мнение на дизайнер, който създава проекта на Вашето жилище, предвиждайки най-оптималното място и цвят на всяка мебел. И не само – декора на стените като цвят и текстура също подлежи на сериозно обмисляне, защото, ако мебелите са мобилни, то промените по стените са по-генерални и трайни. Някои специалисти дори предлагат готови решения и Вие просто влизате по чехли, но дали всичко свършва до тук? Разбира се, че не, защото изборът на акценти в интериора на едно жилище е моментът, в който Вие разгръщате и подчертавате собствената си индивидуалност. Затова тук е важно да се придържате балансирано както към модните тенденции, така и към вътрешния си усет за естетика.


 Арт панел за стена Amazonia   Източник: www.ikor-bg.com

Арт панели

Арт панелите за стени са практичното и съвременно интериорно решение за стените на Вашия дом. Те могат да пресъздават стенна живопис или картина, както и да са изработени от различни материали. Сред тях са и Арт паната – представляват няколко панела, разположени в последователност, които преливат детайлите на една обща картина по между им. Обикновено се разполагат като нестандартно произведение на изкуството над дивана или леглото в спалнята. Могат да бъдат подредени във вертикална, хоризонтална и дори хаотична последователност. Един от трендовете са арт паната, изработени от стъкло.


3D стенни плочи     Източник: www.ikor-bg.com

А какво ще кажете за арт пано с 3D ефект? Този вариант е все по-предпочитан, заради реалистичния ефект на изображението и разчупеното му излъчване. Изключително модерни теми за тях са наука, Космос, абстрактно изкуство и храна. Ретро темата също е актуална сред арт панелите. Едно от нашите предложения е стара географска карта на света, ако Вашият интериор би могъл да се съчетае с този акцент за стена. Не забравяйте, че повечето производители са гъвкави и предлагат и редица решения по индивидуална поръчка.


Арт панел за стена, модел Roca     Източник: www.ikor-bg.com

Един от трендовете в последно време са иновативните арт панели, които имитират различни текстури на естествени повърхности като дърво, тухла, стомана, камък и др. Към тях спадат и 3D гипсовите панели. Те са лесен и практичен начин за добавяне на доза ексцентричност и естетика в интериора.


Винилови тапети в актуален принт    Източник: www.ikor-bg.com

Арт тапети

Акцентите в жилището могат да се проявят и под различна форма, но нека обърнем по-специално внимание на декорирането на стените. И тук имаме специфики и много възможности, сред които са и Арт тапетите. Някои от вас биха предположили, че това е добре познатия фототапет и няма да се далече твърде много от реалността. Ключовият момент тук е думата арт или изкуство, пресъздадено върху стена. Знаем, че картината може да излезе от пределите на паното и вместо в окачена рамка, може да заеме пространството на цяла една стена. Специалистите са измислили лесен и практичен начин за пренасянето му върху нея чрез арт тапетите. Те представляват произведение на изкуството във формата на тапет – снимка, което може да бъде на различна тематика - природа, геометрия, абстрактно изкуство, флорални мотиви, детски герои от приказките, космос, поп - арт – ретро, винтидж и др. Изборът зависи от предпочитанията и усещането за изкуство на собственика. Общото между всички е, че като всяко произведение на изкуството, те разказват история. Заглеждайки се във всеки елемент, можем да го интерпретираме по различен начин и мислено просто да се пренесем в друго време и място.

Обикновено тези тапети заемат цяла една стена, затова е важно какви мебели ще бъдат разположени пред нея. Желателно е тя да бъде оставена сравнително „празна“, за да не се отнема от вниманието от картината-тапет.


Фреска за стена в стил минимализъм   Източник: www.ikor-bg.com

Рисувани стени

Разбира се, картината на стената може да се нарисува директно и от художник. Някои интериорни дизайнери дори предлагат тази услуга. Това означава, че проектът ще бъде строго индивидуален и напълно съобразен с Вашите персонални виждания. Освен това, на стената Ви ще бъде пресъздадено истинско произведение на изкуството. Детските стаи често са обект на художника, пресъздавайки мили и симпатични животни и създания, природни мотиви и приказни герои. В дневната залагаме повече на абстрактното изкуство на рисуваната стена. Често срещани са рисуваните елементи и в антрето, на което в последно време се обръща специално внимание в подбора на акцентите и аксесоарите. Причината е, че входът на жилището разказва много за стила на неговия собственик.


Фреска с флорални мотиви     Източник: www.ikor-bg.com

Поставете акцентите във Вашия дом със стил и доза ексцентричност. Пазарът предлага всевъзможни решения, идеи и комбинации, но ако не сте сигурни в себе си или се чувствате объркани сред цялото разнообразие, добре е да потърсите услугите на интериорен дизайнер. Ако пък разполагате с готов проект на жилището си и вече сте взели решение за декорация с арт панели или тапети, консултирайте го със специалистите, които ги предлагат.

 

Автор: Мила Стоянова
Закони Нормативна база Коментари