Аксесоари или кашпи? Трудно е да се каже ...

Кашпите на италианската компания Serralunga са истинска революция за съвременния екстериор и интериор.
15.05.2007
Весела Маркова
396
интериор, градина, аксесоари, кашпи
Източник: Официален вносител на SERRALUNGA за България www.janobg.com

Кашпите на италианската компания Serralunga са истинска революция за съвременния екстериор и интериор. Уникалната им  визия въздейства толкова силно, че пред нея бледнеят всички останали елементи от външната или вътрешна архитектура, дори самите цветя не могат да се конкурират с дизайнерската линия на тези кашпи или по-скоро стилни аксесоари.Новият поглед върху съдовете за отглеждане на растения, традиционно присъстващи в нашия бит, се различава от всичко познато до сега. И това не е случайно. Наскоро компанията, създадена още преди индустриалната революция, промени материала за направата на кашпи, от традиционната глина към футуристични модели от висококачествен полиетилен и полипропилен. Serralunga е първосъздател на ротационното леене в Италия през 80-те години. Тази революционна техника позволява максимална гъвкавост при определяне на форми и размери, здравина, устойчивост на минусови температури, дълговечност, ниско тегло, както и висока естетичност и качество на цветовете.Концепцията се оказва изключително успешна, а моделите – сензационни и атрактивни. Линиите на класическия дизайн се превъплащават в силно въздействащи, ултрамодерни форми. Но това не е всичко. Типично по италиански красота и стил присъстват във всеки милиметър. Успехът на Serralunga несъмнено се дължи и на привличането на световноизвестни дизайнери, които дават своя принос за изграждането на философията на компанията. Престижа си Serralunga определено дължи на дизайнерите: Рон Арад, Заха Хадид, Арик Леви, Алберто Меда, Паоло Ризато, Карим Рашид, Марк Садлър. Интересното е, че създавайки всяка една кашпа, дизайнерите са имали впредвид и накакво растение, за да се постигне съвършенство и хармония в цялостното въздействие.

    

Дизайнерите са обърнали специално внимание и на еволюцията в полимерните материали, като за материализирането на уникалните си хрумвания и форми те използват новите технологии, без това да се отразява на функционалността на продукта.

Освен своеобразната си форма, вазите, саксиите и кашпите на Serralunga впечатляват и с атрактивното си външно покритие с метализиран или лакиран завършек.Serralunga вече 180 години се отличава със своята креативност и технологична стабилност. Сега и винаги тя се налага като компания със запазена марка, представяща уникални продукти за вътрешно и външно ползване: вази, кашпи, лампи за външно ползване, столове, интериорни артикули за декорация. Продуктите са изработени от високотехнологични материали, устойчиви на атмосферни условия с артистичен дизайн и високо емоционално въздействие.


Официален вносител на SERRALUNGA за България www.janobg.com

Автор: Весела Маркова
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари