Аксесоари за басейна

Сега, когато имате басейн в двора, вие искате да го ползвате толкова често, колкото е възможно.
15.06.2009
Мая Янева
52
термопомпа, басейн, пречистване на басей, покривала за басейн, слънчеви одеяла
Аксесоари за басейна
Източник: Още за къщата

Сега, когато имате басейн в двора, вие искате да го ползвате толкова често, колкото е възможно. Най-добрата инвестиция е да се снабдите със слънчев или газов нагревател или термопомпа за вашия монолитен или модулен басейн.

Вие ще можете да удължите сезона за плуване на басейна и да прекарвате повече време в него, защото вашият нагревател или термопомпа ще поддържат постоянна и приятна температура на водата. Докато другите собственици на басейни ще очакват да се затопли времето, за да ползват басейна си, вие ще можете да се наслаждавате на лукса и приятното усещане от плуването през пролетта.

И дори лятото да дойде и да си отиде, вие ще можете да предприемете релакаксиращо потапяне в меките топли води на басейна, благодарение на нагревателя или термопомпата за басейн.

Слънчевите нагреватели позволяват да имате предимството за ползване на слънчевата енергия. Слънчевите нагреватели, не са скъпи за употреба и са алтернатива, която е без вреда за околната среда. Когато комбинирате слънчево покривало за басейн, познато също като слънчево одеяло, вашият слънчев нагревател за басейн ще поддържа приятна температура дори и в по-студените месеци.

Термопомпата е друг добър избор за ефективно отопление на вашия плувен басейн. Термопомпите взимат топлина от въздуха и я пренасят върху водата в басейна. Това прави отоплителния процес екологично безвреден, чист и евтин. Освен това термопомпите са лесни за експлоатация и могат да се ползват дори в студено време.

Газовите или пропанови награватели са друг добър вариант за удължавене на сезона за плуване. Всеки газов нагревател е високо ефективен, траен и устойчив на корозия. Освен това много от нагревателите за монолитни и модулни басейни са безопасни за околната среда – те покриват стандартите за допустими емисии на Aзотен окис.

Дали ще изберете слънчев нагревател, термопомпа или газов нагревател за вашия вграден или модулен басейн, ще имате усещането, че сте избрали продукт с високо качество, който ви дава възможност да се чувствате комфортно.

Слънчеви покривала или слънчеви одеяла
Слънчевите покривала за басейн са най-евтиният вариант от покривалата за басейн. Те също се наричат слънчеви одеяла. Слънчевите покривала или одеяла представляват огромни чаршафи от шуплеста въздушна покривка. Въздушните балончета улавят топлина от слънцето и осигуряват преноса на топлината към басейна, като поддържат температурата на басейна топла и приканваща. Слънчевото покривало също помага да се задържа топлината и предотвратява нейната загуба във въздуха през студените нощи.

Слънчевите покривала летят свободно на повърхността на басейна, без да са завързани долу или да са закачени на котви, които да ги държат на място; поради това, отстраняването на слънчевите покривала е лесно - просто се издърпват и се прибират. Слънчевите покривала са лесни за сгъване и се съхраняват, като се намотават на големи макари.

Слънчевите одеяла са чудесни за употреба в топъл климат, защото колкото повече топлина те съберат, толкова повече можете да удължите топлия сезон. Слънчевите покривала за басейни могат да повишат температурата на водата с 10-15 градуса. Важно е да се помни че, въпреки че всяко покривало е предназначено да се намали замърсяването на басейна, слънчевите покривала не са проектирани специално за чистотата на басейна, нито са предпазни покривала. Слънчевите покривала за басейни трябва да бъдат изцяло премахнати, преди да се ползва басейна. Те са подходящи както за вградени басейни, така и за модулни басейни.

Автоматични пречиствателни съоръжения за басейна

Предложения на топ производители за пречистване на басейни

Автоматичните пречиствателни устройства за басейн са сбъднатите мечти на мързеливите хора. Автоматичните пречиствателните устройства засмукват и пречистват водата в басейна и са чудесни за заетите хора, които нямат време за ежеседмично почистване на басейна. Оставете автоматичното устройство за почистване на басейн да се грижи за всекидневните натрупвания. Няма да ви отнеме много време да откриете, че тези изключително евтини почистващи системи са точно това, от което се нуждаете. Има основно три вида автоматични почистващи системи – всмукателни, под налягане и роботизирани чистачи за басейни.

Всмукателни устройства – те използват собствения вакуум на басейна, обикновено чрез плъзгане по повърхността на събирател, за да засмукват замърсяванията и утайките от басейна, след което ги пречистват чрез филтър. Можете да мислите за този тип пречистваща система като за прахосмукачка с водно захранване. Единственият недостатък е, че когато използвате тази система, вие сте принудени да го използвате само за почистване на повърхността на водата.

Устройства с налягане – те използват обратния поток на водата или по-точно налягането от вторичното засилено връщане, което нагнетява замърсяванията и утайките в торбата на почистващото устройство. Фините частици се отделят и се пречистват от филтъра.

Положителните страни са, че те не са свързани със събирателя, така че повърхността се почиства. Недостатъкът е, че са свързани с един от изходните пунктове, който може да бъде прекъснат заедно с циркулацията. Те не отстраняват замърсяването, но го отделят, така че филтърът да може до го улови по естествен начин.

Роботи - компютърно контролирани вакуумни устройства за басейн, които могат да пречистят всеки сантиметър от басейна и да работят независимо от вашата помпа или филтърна система. Тези роботизирани системи имат вграден микрочип, който контролира тяхното движение. Те са най-препоръчителни за качествено почистване на басейна.

Автоматична система за хлориране за надземни и вкопани басейни
Нови разработки при системите за пречистване на водата работи като майката природа, като използва уникален патентован йонизиран катализатор, който осигурява ясна и чиста вода, без замърсявания от традиционните химикали. С тази система вашият басейн ще ухае на сладка вода и ще бъде изключително нежен към вашата кожа, очи или коса – ще се чувствате сякаш плувате в естествен воден басейн със свежа пролетна вода.
 
Тази система употребява компактен патрон, който няма подвижни части. Един такъв патрон работи около 6 месеца, тоест един плувен сезон. Когато водата преминава през минерализиращата система (която съдържа сребро, цинк, калций, и други минерални вещества), бактериите и вирусите са изцяло отстранени, като ефективно е пречистена водата във вашия басейн.

Има нужда само да снабдявате системата с малко количество хлор, приблизително толкова, колкото е съдържанието в питейната вода и редовно, веднъж седмично да го разклащате. Това е проста и ефективна система, като цената ù е колкото на обикновена пречистваща система. Тя се бори с бактериите, омекотява водата, намалява разхода на хлор, прави водата блестящо чиста, поддържа pH баланса на водата.

Покривала за обезопасяване на басейна – мрежи и масивни конструкции
Удавянето е на второ място като причина за смърт на деца от 1 до 14 г. по данни на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ, а продължително проучване, проведено от Комисията на потребителите за безопасност на продуктите констатира, че 75 % от децата в инциденти с басейни или инциденти с удавяне са били на възраст между 1 до 3 години.

Предпазването на децата от удавяне или падане във водата на басейни в задния двор изисква повече от предпазна бариера около басейна. Едно от ключовите приспособления, които всеки собственик на басейн трябва да има, е обезопасяващо покривало за басейн. Слънчевите покривала за басейни и зимните покривала не са обезопасяващи покривала.

На практика даже слънчевите и зимните покривала са смъртоносни, защото когато човек стъпи върху тях, когато са вече инсталирани върху басейна, бързо ще се окаже като в капан, тъй като покривалото на басейна ще започне да потъва във водата от тежестта на тялото. Да избягаш е изключително трудно без незабавна помощ, като удавянето е вероятен трагичен изход.

Когато се инсталират, обезопасяващите покривала за басейн трябва да бъдат с товароносимост (по международни стандарти) минимум 220 кг / 0.5 м², за да се смята за сигурно и качествено обезопасяващо покривалото на басейна.

Покривалото за басейн трябва да бъде от мрежа или плътен материал. Всеки тип покривало за басейн е анкерирано към декинга с ремъци, които силно опъват покривалото над басейна. Ремъците обикновено са прикачени към неръждаеми стоманени ресори и са анкерирани към вдлъбнати скоби на повърхността на декинга. Обезопасяващите мрежести покривала пропускат дъжд и сняг, но могат да се появят и задържат наноси в басейна, по време на употребата на мрежата.

Плътните покривала могат да предпазват басейна от наноси, но не позволяват на дъжда и снега да проникват в басейна. Като резултат покривалото за басейна може да хлътне и да се превърне в опасност от удавяне за малки деца, които са попаднали върху покривалото. Изберете плътно покривало за басейна с отводнителни панели или си осигурете помпа за отстраняване на събраната вода.

Мрежести предпазни покривала за басейн
Мрежестите покривала са проектирани за дълготрайна употреба, като затваряне на басейна за зимния сезон. Този тип покривала изискват по-малки грижи по поддръжката, защото наносите, които се отлагат върху тях се отнасят от повърхността, някои от наносите може да проникнат през лентите и да попаднат в басейна. От друга страна, тъй като не може да се събира тиня на повърхността, ползването на мрежесто покривало премахва риска от внезапно подхлъзване и попадане на бебета и домашни любимци, които са влезли в контакт с плитката вода.

Плътни предпазни покривала за басейни
Плътните предпазни покривала работят на същия принцип като мрежестите покривала, но трябва да бъдат осигурени с анкери. Те може би не са особено препоръчителни за области, където падат силни валежи от дъжд и снеговалежи. За разлика от мрежовидните покривала, плътните покривала не пропускат вода и водата се задържа на повърхността на покривалото, като образува локва от вода.

Събраната вода може да стане причина да се подхлъзне дете или домашен любимец върху покривалото. За да се избегне този недостатък, някои производители вграждат дренажни панели в плътните покривала от винил. Малки помпи на повърхността автоматично изпомпват вода от покривалото, веднага щом я засекат.

Мрежи за листа за монолитни и модулни басейни
Уморени ли сте от досадните и разлагащи се листа върху повърхността на вашия басейн всяка пролет? Решението е мрежа срещу листа. Просто поставете такава мрежа върху зимното покривало на басейна преди листопада и я отстранете, преди да започне сезонът на замръзването. Този тип покривало е направено от полиетилен и гаранцията му е 4 години.

Мрежата за листа фино улавя листата и ги отстранява от вашия басейн, така че пролетното чистене е лесно.
Мрежата за листа е проектирана така, че да остане на повърхността на покривалото за басейна ви, докато от дърветата наоколо капят листа. Отстраняването на мрежата за листа става като бавно се издърпа от покривалото за зимата заедно с листата. Изчистете листата от мрежата, изсушете я и я съхранете в хладно и сухо място до следващата година. Почти всички мрежи за листа са направени от поликарбонат или полиетилен. Гаранцията на производителите се основава на надежността на продукта, който те произвеждат.

Всички видове покривала и мрежи може да се направят по поръчка според размера и формата на вашия басейн. Размерът на всички покривала трябва да бъде по-голям от размера на самия басейн, така че да можете да ги закрепите посредством анкери около басейна, ако той е монолитен и с ремъци, ако басейнът ви е надземен, модулен.

+3
Автор: Мая Янева
Закони Нормативна база Коментари