Ако имате проблем с теч при тераси, балкони и бани не изпадайте в паника... вече има елегантно и лесно решение без къртене

Прозрачна хидроизолация за спиране на течове при готови тераси, балкони, бани и басейн.
22.10.2020
СЕММА ЕООД
1774
течна хидроизолация, PROTECH BALCONY, Хидироизолация за тераси, прозрачна хидроизолация, СЕММА ЕООД
Източник: https://semmatrade.com/

Прозрачна хидроизолация за спиране на течове при готови тераси, балкони, бани и басейни.

Откритите балкони и тераси са естетично допълнение към архитектурата на всяка сграда и ценно място за всяко семейство. Много от тях се изграждат на плосък покрив над жилището, или са прилежаща част към дневна, спалня или кухня. Наред с красотата на тези архитектурни форми и прекрасните гледки, които откриват за живущите, трябва да се погрижите и за надеждната им защита срещу екстремните климатични въздействия, на които са подложени целогодишно. Прекомерната топлина, влага или студ могат да компрометират настилката на откритите площи и в много случаи да причинят течове. Добрата хидроизолация е важен фактор за запазване качеството на настилката, както и надеждна защита за зоните под терасите. 

 

Независимо дали терасата е в нова или стара сграда и ви предстои да я ремонтирате, важно е да знаете, че полагането на качествена хидроизолация е трудоемко и съвсем не евтино мероприятие. Сред многообразието от способи и материали за това, трябва да се подбере не само вида на продукта, но и специалист с доказана репутация и опит, който да извърши полагането според спецификата за това. 

 

Системите за хидроизолация на открити площи най-общо се подразделят на рулонни хидроизолации, битумни мушами и течни хидроизолационни разтвори. Въпреки че са подходящ вариант за нашите географски ширини, битумните рулонни изолации имат и съществена слабост - участъците с по-сложен профил, като чупки и ъгли и наличието на много „шевове“, от които по-късно могат да възникнат течове. Системата осигурява надеждна защита само, ако полагането на отделните платна е извършено от квалифицирани монтажници, при изпълнение на снадките по специална технология. Всички тези рискове обясняват все по-широкото приложение на течните хидроизолационни материали през последните години. Те представляват разтвор от негорими, водоустойчиви материали, базирани на висококачествени смоли. 


  

 

В случай, че на терасата вече има положени керамични плочки, клинкер или камък нещата сават още по-сложни. Къртене, извозвоне, закупуване на нови плочки, полагане на хидроизолация и отново монтаж на плочки. Това е много неприятна трудоемка и скъпа задача. За да си спестите всички тези главоболия, труд и средства може да потърсите на пазара нови и иновативни продукти и решения.

 

Пример за такъв продукт е прозрачната хидроизолация за спиране на течове при готови тераси и балкони PROTECH BALCONY. Системата представлява прозрачен хидроизолационен разтвор на базата на специални силанови и силоксанови смоли в разтворител, която също толкова успешно може да се прилага и при стълби, основи, бани и басейни. Важно предимство на изолационният продукт е широкият обхват на приложение – използва се върху почти всякакъв вид настилки, включително и върху вертикалнни повърхности, изложени на атмосферните влияния. Активното вещество прониква мигновено и в дълбочина в евентуални пукнатини и порьозни повърхности, като при контакт с въздуха образува високомолекулни съединения, които запечатват перфектно всяка точка на прекъсване в опората. Полимеризираната силоксанова молекула остава стабилна във времето, без да губи своите качества. Поради характерната си специфика, хидроизолацията PROTECH BALCONY не създава слой, което елиминира риска от нараняване, отлепване, напукване и опасността от пожълтяване след години, под въздействието на UV лъчите. Третираните с такава система повърхности запазват хидроизолационните си свойства за поне 10 години, стига да не са подложени на интензивен трафик и сеизмична активност. 

 

Сред важните предимства на прозрачната хидроизолация PROTECH BALCONY е лесното нанасяне – полага се с четка върху предварително почистени и сухи повърхности. За целта, не се налага да отстранявате или да извършвате каквато и да е намеса върху съществуващата подова настилка. Прозрачният разтвор няма да промени външния вид на третираната повърхност, както и нейните дишащи и противохлъзгащи свойства. За полагането не се изисква квалифицирана работна ръка или професионално оборудване, а върху обработената настилка може да се стъпва само два часа след нанасяне. Ефектът е получаване на водонепропусклива мембрана с висока еластичност, без фуги и пукнатини, с голяма издръжливост на температурни амплитуди.

 

Насоки за полагане на течната хидроизолация PROTECH BALCONY:

  • Повърхностите за нанасяне трябва да бъдат чисти, без замърсявания, ронливи частици, прах и др.
  • Малко количество от продукта се излива наведнъж и се разстила равномерно по цялата повърхност с гумена четка или “гумена миячка”, до постигане на пълна непромокаемост на повърхността, която трябва да бъде хидроизолирана.
  • При трудно достъпните и по-неудобни за работа зони, като ръбове, цокли, ъгли, прагове, шахти и др., използвайте дългокосместа четка или гъба.
  • Фугите между плочките трябва да бъдат подходящо третирани с киселинни или алкални детергенти.
  • Нестабилните и непоследователни фуги, евентуално отстранени, задължително трябва да бъдат възстановени с циментова замазка с високо сцепление и деформируемост.
  • Евентуално наличните разширителни фуги, включително тези, свързани със свързващата линия между повърхността с плочки и периметъра на бордюра (обикновено от гранит или естествен камък), трябва задължително да бъдат запечатани с полимерни материали с висока еластичност.
  • Не започвайте операции по хидроизолация, ако се очакват валежи.
  • Не се препоръчва да се прилага при наличие на повишена вентилация.

 

Шпакловките, третирани с PROTECH BALCONY проявяват висока устойчивост към мухъл, мъхове, лишеи и други биоразграждащи организми. Ефективността на PROTECH BALCONY по отношение на водонепропускливост и хидроизолация е сертифицирана със специфични тестове, проведени в лабораториите на департамента за Структурно инженерство на Политехническия университет в Милано.


  Ексклузивен представител за България на 


Продукта се предлага в следните строителни хипермаркети: 

За София:


За  Варна:

  • Magazin Oazis Варна, м. Св. Никола 1, До Пикадили Парк, тел.: 088 419 5979
Автор: СЕММА ЕООД
Закони Нормативна база Коментари