Търси

За всеки покрив - покривен прозорец

Или какво още не знаем за покривните прозорци

С покривните прозорци стаята ви ще се превърне в любим оазис

С покривните прозорци стаята ви ще се превърне в любим оазис Автор / Източник: Велукс България ЕООД

VELUX покривни прозорци на покрива на зоологическа градина.

VELUX покривни прозорци на покрива на зоологическа градина. Автор / Източник: Велукс България ЕООД

Няма покрив, на който не може да се постави VELUX прозорец.

Няма покрив, на който не може да се постави VELUX прозорец. Автор / Източник: Велукс България ЕООД

С покривните прозорци стаята ще се превърне в любим оазис.

С покривните прозорци стаята ще се превърне в любим оазис. Автор / Източник: Велукс България ЕООД

PREV NEXT

След като изградихте покрива и се погрижихте за безупречното му състояние, време е да превърнете подпокривното пространство във ваше любимо място за отдих и почивка! Не си мислете, че животът на тавана е единствено привилегия на паяците и призраците. Често таваните са много по-просторни отколкото си представяте. Достатъчно е единствено да осигурите светлина, вентилация и добра гледка. Най-лесният начин е с покривни прозорци. Те могат да ви дадат очарованието на най-добрата гледка над покривите и короните на дърветата. Независимо дали говорим за къща в покрайнините, мансарда или офис, разположен в центъра на големия град.

Светлината и въздухът ще преобразят безжизненото пространство под покрива ви в атрактивна среда за живеене, далеч от шума на улицата, в най-тихото място от къщата. И ако все още се съмнявате, че вашия покрив е подходящ да поставите покривен прозорец на него, вижте това.

Ако наклонът на ската е малък, поставяйки прозорец, вече ще можете да имате естествена светлина и в централната част на къщата, където осветлението обикновено е изкуствено. Тъмните коридори и стълбища ще грейнат! Ако пък покривът ви е с голям наклон, имате късмет - можете да поставите прозореца на около метър от пода и да се наслаждавате на безкрайния хоризонт.
Но какво да кажем, ако вашия покрив е уникат с нестандартна форма? Може ли отново да използвате покривен прозорец? Разбира се, че да! Дори върху покрив с формата на бъчва, покривния прозорец изглежда естествено и ви позволява да се насладите на изящен интериор.

А сега, ако сте се уверили, че покривният прозорец е подходящ за всякакъв покрив, остава да ви дадем няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да ги използвате по възможно най-добрия и удобен за вас начин. И така, как да започнете?
Най-добре се консултирайте с архитект, особено ако имате по-голям проект. Той може да ви даде професионален съвет какъв вид покривен прозорец да изберете и къде точно да го поставите. Eто и няколко златни правила, с които да се съобразите:
Първо, горният край на прозореца трябва да е хоризонтален, а долният - вертикален, за да спечелите възможно най-добра гледка.
Второ, прозорецът трябва да бъде съобразен с наклона на ската. Колкото по-малък е той, толкова по-дълъг трябва да бъде вашия прозорец.  Долната част трябва да достигне на около метър от пода, за да си осигурите добра гледка.
Трето, за добра осветеност, предвидете прозорец с остъклена площ минимум 10 % от площта на пода, нaпример, ако имате стая с 12 м2 остъклената площ трябва да е не по-малко 1.2 м2.

И последно, поставете радиатора под прозореца, както бихте обзавели всяка една от останалите стаи.

Накрая, не забравяйте, покривните прозорци са приспособими за почти всички видове покриви и материали, независимо от вида на керемидите, наклона на ската или размера на помещението. Затова не ограничавайте въображението си и елате да помечтаем заедно! 


Автор: Велукс България ЕООД

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори