Търси

Нов референтен обект на Schüco – “Collider activity Center”

В обекта са използвани окачени фасади Schüco FW50+ (с видима капачка) и Schüco FW50+SG (структурно залепено стъкло).

Нов референтен обект на Schüco – “Collider activity Center”

Нов референтен обект на Schüco – “Collider activity Center” Автор / Източник: Алу кьониг Щал ЕООД

Особено предизвикателство пред проекта се оказаха фасадите с обратен наклон.

Особено предизвикателство пред проекта се оказаха фасадите с обратен наклон. Автор / Източник: Алу Кьониг Щал ЕООД

PREV NEXT

В процес на завършване е един от най-новите и интересни референтни обекти на АЛУКЬОНИГЩАЛ за 2017 година, а именно - “Collider activity Center” в София.
В обекта са използвани окачени фасади Schüco FW50+ (с видима капачка) и Schüco FW50+SG (структурно залепено стъкло). Вградени са клапи от система Schüco AWS 114 във вертикалните остъклени фасади на сградата, и специална прозорчена разработка с моторизирано задвижване за остъклените фасади с обратен наклон. Входните врати на обекта са от система Schüco ADS 70.HI. Като вътрешна слънцезащита за офисните помещения се използват ролкови текстилни щори на WAREMA – за които продукти АЛУКЬОНИГЩАЛ е представител от 2015 година. 

Архитектурния проект на сградата претърпя няколко преработки след първоначално проведения архитектурен конкурс, които се отразиха на общата визия и на фасадните решения. За обекта бяха избрани тройни стъклопакети.Особено предизвикателство пред проекта се оказаха фасадите с обратен наклон.

Предвид приложението на тройни стъклопакети и тяхното голямо тегло трябваше внимателно да се проектират притискащите капачки, които надеждно да притискат стъклопакетите към фасадната конструкция. За клапите в тези наклони се наложи автоматизиране поради невъзможност за ръчно отваряне на тежките крила. Използването на стандартен обков със завинтване към крилата и касите крие голяма опасност от откъсване и изпадане на цяло крило. Поради тази причина Schüco разработи специална профилна геометрия в които пантите са част от самия профил и е елиминирана възможността от откъсване на крилото от пантите.

Фасадите с обратен наклон представляват и предизвикателство по отношение на вътрешните текстилни щори. От една страна е неизбежно провисването на текстила, от друга страна е трудно ръчното им управление поради необходимостта от неудобно навеждане към механизма за изтегляне. Единственото удобно решенние за управление се оказва моторизирана текстилна щора на WAREMA (тип “Back-pull“ роло).

Автор: Алу кьониг Щал ЕООД

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори