Търси

Второ лице на старата вила

Нова пристройка увеличава пространството и го отваря към околната среда

Преустройство на стара вила, която пораства почти двойно

Преустройство на стара вила, която пораства почти двойно Автор / Източник: Randall Mars Architects. http://www.ramars.com

След преустройството къщата се приближава до самия басейн.

След преустройството къщата се приближава до самия басейн. Автор / Източник: Randall Mars Architects. http://www.ramars.com

На гърба на постройката има оформен неголям басейн.

На гърба на постройката има оформен неголям басейн. Автор / Източник: Randall Mars Architects. http://www.ramars.com

Изгражда се нова покривна конструкция, която визуално повтаря формата на стария покрив

Изгражда се нова покривна конструкция, която визуално повтаря формата на стария покрив Автор / Източник: Randall Mars Architects. http://www.ramars.com

Разположена е в планинска местност с гъста естествена растителност.

Разположена е в планинска местност с гъста естествена растителност. Автор / Източник: Randall Mars Architects. http://www.ramars.com

PREV NEXT

Представяме Ви преустройство на стара вила, която пораства почти двойно след модернизация на летния навес към къщата. Практичното разширение, което по неповторим начин отваря дома към гледката наоколо, е проектирано и осъществено в Канада от  американското дизайнерско студио Randall Mars Architects. http://www.ramars.com/ , но е изключително актуално и приложи при български условия.

Къщата представлява постройка от  с функция на вила, която се ползва целогодишно. Разположена е в планинска местност с гъста естествена растителност. Неголямата сграда е заобиколена от градина, оформена с елементи, подчертаващи местния ландшафт. На гърба на къщата има оформен неголям басейн.

Дизайнерите, автори на преустройството, предпочитат да съхранят общата визия за симпатична малка къща в планината. За целта те предприемат семпло, почти козметично  разширение на пространството по хоризонтала, а не по вертикала. Вместо да вдигат втори етаж например, който не само изцяло ще промени общата естетика, но и ще постави на риск старата конструкция, проектантите предлагат вилата да порастне назад към задния двор и да стигне до самия басейн. За целта те проектират реконструкция на бившия навес. Изгражда се нов стабилен покрив, която визуално повтаря формата на стария, стените се фиксират от модерна стъклена фасада, която се отваря с плъзгане. Гърбът на старата къща изцяло се събаря. Така  вътрешното пространство се обединява, става в пъти по- просторно и се сдобива с уникална гледка към заобикалящия ландшафт. И най-важното, след преустройството къщата се приближава до самия басейн.

Подобието на двете сходни, но различни вътрешни пространства – старото и новото, създава уникално динамично съотношение, което предлага удобства са почивка с приятели и максимално вплита архитектурата на дома в естествената природна среда. 

Автор: Антоанета Салфидж, www.banispa.com

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори