Търси

Сглобяема къща - гр. Банкя

Кащата е построена за 45 дни.

Проектантите са постигнали съвършена функционалност.

Проектантите са постигнали съвършена функционалност. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Двуетажната еднофамилна жилищна сграда в гр. Банкя.

Двуетажната еднофамилна жилищна сграда в гр. Банкя. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Стилна камина, облицована с естествен камък, внася уют.

Стилна камина, облицована с естествен камък, внася уют. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

На първия етаж са разположени дневна с трапезария и кухня.

На първия етаж са разположени дневна с трапезария и кухня. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

И трите спални на втория етаж са със скосени тавани.

И трите спални на втория етаж са със скосени тавани. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

PREV NEXT

Къщата е проектирана от архитектурно ателие “Комфорт” - гр. София.  Проектантите  са постигнали съвършена функционалност, спазвайки всички изисквания на инвеститора. Главен изпълнител е фирма “Алко” ЕООД.

Двуетажната еднофамилна жилищна сграда е разположена в кв. ”Вертикал”- гр. Банкя. Построена е от от нулевия цикъл до покрива.

Технологията на предварителна изработка на стенните панели с дебелина 120 мм и покривните ферми в производствената база на фирмата, позволи съвместяване във времето на етапите за изработка на панелите и направата на армираната бетонова основа с предвидената по проекта хидро- и топлоизолация, положените ВиК тръби и фасонни части.

Само десет дни бяха необходими за монтирането на готовите стенни панели и покривни ферми. На място на монтажа фермите бяха обшити с ОСБ плочи за да може безпроблемно да се положи покривното покритие от битумни керемиди „БАРДОЛИН”.

По желание на инвеститора беше изработена и монтирана РVС дограма на къщата, която има по-добри звукоизолационни качества от обикновената дървена дограма.
В съответствие с избрания вариант на външни стенни панели (възможни са шест различни варианта), на къщата бе направена допълнителна външна топлоизолация с експандиран пенополистирол (ЕPS), РVС мрежа и фасадна шпакловка. Накрая фасадата беше завършена с минерална мазилка. Разнообразието сред фасадните мазилки е много голямо. При избора на цвета и структурата на мазилката се съобразихме с желанието на инвеститора, като освен чисто естетическия момент, взехме предвид, че по- светлите фасадни мазилки привличат по-слабо слънчевите лъчи и по този начин напрежението върху покритието е по- малко, а по- дребнозърнестата структура се замърсява по-слабо от грубо-структурната.
На първия етаж функционално са разположени дневна с трапезария и кухненски бокс, спалня и санитарен възел. От дневната се излиза на открита веранда и към вътрешния двор. На втория етаж има три спални и санитарен възел.Автор: сп. Още за къщата

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация
 

 
06 Декември 2012
05:28

01

 

Този коментар беше изтрит от (неговия автор / администратор на сайта, заради неуместно и/или обидно съдържание)На сайта на ka6tata.com

затвори