Търси

От началото до края – Банско

Къщата в Банско е изпълнена като дървена сглобяема конструкция.

Модулната система дава възможност за 1 или 2 етажа.

Модулната система дава възможност за 1 или 2 етажа. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Етап от строежа.

Етап от строежа. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Етап от строежа.

Етап от строежа. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Етап от строежа.

Етап от строежа. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Етап от строежа.

Етап от строежа. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Етап от строежа.

Етап от строежа. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Къщата в завършен вид.

Къщата в завършен вид. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Интериорът на дневния тракт е решен в топлата гама.

Интериорът на дневния тракт е решен в топлата гама. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Перфектната камина в класически стил е акцент в интериора.

Перфектната камина в класически стил е акцент в интериора. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Спалня с баня на второто ниво.

Спалня с баня на второто ниво. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Спалня с баня на второто ниво.

Спалня с баня на второто ниво. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

На първи етаж е изградена сауна.

На първи етаж е изградена сауна. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

PREV NEXT

За никого вече не е тайна, че сглобяемото строителство е ненадминато по бързина на изпълнение. Къщата в Банско е изпълнена от фирма “АЛКО” ЕООД, София именно като дървена сглобяема конструкция.

Модулната система на фирма “АЛКО” дава възможност да бъдат изградени сгради на 1 или 2 етажа с неограничени размери.

Стенните панели представляват рамки от иглолистна дървесина и дебелина 100 мм (обработена с химикали против гъби, насекоми и огнезащитен импрегнатори) свързани помежду си със специални сглобки. Рамките са оребрени на правоъгълници, запълнени с минерална вата 100мм и са облицовани отвън и отвътре. Облицовката на външните стенни панели отвътре може да бъде изпълнена от гипсофазер 12.5мм или от фазер 3.2мм с накована иглолистна ламперия, а отвън от гипсофазер 12.5мм, от фазер 3.2мм с накована иглолистна ламперия, PVC покритие или гипсофазер с 40мм експандиран полистирол EPS с армираща мрежа.

Облицовката на вътрешните стенни панели е двустранно с гипсокартон.Таванските панели не се различават съществено от стенните. Представляват дървена иглолистна рамка, оребрена на правоъгълници, запълнена с топлоизолация 100мм минерална вата, затворена отдолу с гипсокартон, а към конструкцията - с фазер 3.2 мм.
Покривната конструкция се изработва от иглолистна дървесина по конструктивен проект. Прозорците, външните и вътрешни врати са дървени. Стрехите са широки 40 см и са облечени отдолу с иглолистна дървесина или друг, предпочетен от инвеститора материал.

Инвеститорите, избрали сглобяем принцип на изпълнение на обекта си, могат да изберат проектант от фирма “АЛКО” или външен проектант. След съгласуване и одобряване на проектите по всички части, следва изпълнение на основите от инвеститора или от фирма “АЛКО”, както и изработка на необходимите строителни елементи в заводски условия. Следващият етап е доставка и монтаж на всички елементи на конструкцията и накрая - довършителни работи.

Къщата е решена на две основни нива. На първия етаж се намират: дневна, трапезария, отворена към веранда, кухненски бокс, спалня, баня, сауна, както и гараж за две коли с топла връзка към жилищната част.

Интериорът на дневния тракт е решен в топлата гама и най-вече в контрастна комбинация на светло бежово с акценти тъмно кафяво. Перфектната камина, изпълнена в класически стил, е акцент в интериора на дневната и създава настроение.

Автор: АЛКО ЕООД

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация
 

 
06 Декември 2012
05:29

01

 

Този коментар беше изтрит от (неговия автор / администратор на сайта, заради неуместно и/или обидно съдържание)На сайта на ka6tata.com

затвори