Търси

Близнаците в Узана, Габровско.

Двете построени къщи са изпълнени със сглобяема конструкция от панелен тип.

Къщите се намират на централно място в местността.

Къщите се намират на централно място в местността. Автор / Източник: сп. “Още за Къщата”

Близнаците в Узана, Габровско

Близнаците в Узана, Габровско Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Близнаците в Узана, Габровско

Близнаците в Узана, Габровско Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Близнаците в Узана, Габровско

Близнаците в Узана, Габровско Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Близнаците в Узана, Габровско

Близнаците в Узана, Габровско Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Кухненският бокс е част от общото пространство на дневната.

Кухненският бокс е част от общото пространство на дневната. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Камината се явява като акцент в интериора.

Камината се явява като акцент в интериора. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

Цветното решение на интериора е търсено в пастелната гама.

Цветното решение на интериора е търсено в пастелната гама. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

На горния етаж са разположени удобните спални.

На горния етаж са разположени удобните спални. Автор / Източник: АЛКО ЕООД

PREV NEXT

Двете къщи се намират в местността Узана, на 25 км. северно от Габрово. Този прекрасен природен кът се намира в географския център на страната ни, наричат го “пъпа” на България и е предпочитан от български и чуждестранни туристи за летен и зимен отдих, и ски туризъм.

Инвеститор и собственик на къщите е “Електроразпределение” АД, гр. Габрово. Главен изпълнител е фирма “АЛКО”, София. Проектант е арх. Кирил Куцков от архитектурно бюро “Диатон”, София.

Къщите се намират на централно място в местността, близо до голяма поляна. Предвидени са като почивна база за служители и гости на фирмата Предварителният замисъл е комплекса да се състои от четири къщи. Строителството на останалите две къщи може да бъде изпълнено за не повече от 30 дни, между два туристически сезона поради естеството и бързината на сглобяемото строителство.
Двете построени от фирма “АЛКО” къщи са изпълнени със сглобяема конструкция от панелен тип. Стенните панели представляват дървени рамки, запълнени с минерална вата, външно и вътрешно облицовани с гипсофазер и мазилка. Панелите са произведени в заводски условия и всички инсталационни системи са предварително вградени в тях. Покривната конструкция е изпълнена от дървени ферми с топлоизолация и битумни шиндли. Отоплителната система е традиционно изпълнена с газов котел.

За втория етап бихме препоръчали да се заложи по-голяма топлоизолация във връзка със завишаването на изискванията и тенденциите за нискоенергийност, да се помисли за възможността да се използва слънчевата енергия, да се постави пароизолация, както в стените, така и на покрива.

Разпределенията на къщите са съобразени с функцията им на почивни бази. На първо ниво намират място: обща дневна, трапезария, оборудван кухненски бокс и две спални с баня. На второ ниво са разположени втора дневна, две спални и баня. Двете нива са сързани с дървена Г - образна стълба.

Цялостното интериорно решение е със съвременно звучене. За мебелите е предпочетена естествена дървесина, която отговаря на архитектурата на къщите, както и на природата наоколо и създава допълнително усещане за топлина и уют.
Камината  се явява като акцент в интериора и център на къта с мека мебел. Голямо канапе в близост предразполага към почивка и съзерцание на огъня.

Кухненският бокс е част от общото пространство на дневната и предлага всички необходими съвременни удобства. В столовата намира място голяма маса с дванадесет стола.

Цветното решение на интериора е търсено в пастелната гама, така не се натрапва излишно и предразполага още веднъж към релаксация.

Автор: АЛКО ЕООД

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация
 

 
06 Декември 2012
05:29

01

 

Този коментар беше изтрит от (неговия автор / администратор на сайта, заради неуместно и/или обидно съдържание)На сайта на ka6tata.com

затвори