Търси

Дизайн събира Азия, Африка и Европа в къща в Алпите.

Белгийската декораторка Lionel Jadot http://lioneljadot.com/ е автор на тази почти приказна трансформация на селска хижа в забележителна планинска вила.

Съвършена визия на уютен дървен дом насред планинските върхове

Съвършена визия на уютен дървен дом насред планинските върхове Автор / Източник: http://freshome.com/2012/12/07/former-farmhouse-converted-into-sophisticated-yet-bohemian-chalet-in-the-alps/

 

Белгийската декораторка Lionel Jadot http://lioneljadot.com/ е автор на тази почти приказна трансформация на селска хижа в забележителна планинска вила. Дървената къща се намира близо до Megève, известен планински курорт във френските Алпи. Старата постройка изисква пълен ремонт на стаите, но и на терена пред сградата. Къщата е заобиколена от прекрасни алпийски гледки, които целогодишна предлагат зашеметяващи панорами. Това богатство дизайнерката решава да подчертае като създава отворена дневна зона пред къщата. Новата веранда е с тераса и покрив и се простира на 12 кв. м. Целият първи етаж също се съобразява с отворената към природата архитектура. Стените се „отварят“ с големи френски прозорци, които буквално пускат пейзажа в къщата.

 

Съвършената визия на уютен дървен дом насред планинските върхове естествено се допълва от камината в центъра на дневната.  Специфичният характер на интериора се създава от уж небрежния стилистичен микс на текстил, шарки и аксесоари. Сякаш целият свят се е събрал във вилата, за да внесе багри и уют сред величествената планина. Естетското око няма как да не разпознае трофеите от Африка, мароканските килими, азиатските шарки и аксесоари. Всички те обаче присъстват в интериора съвсем естествено, като парчета от един вълшебен микс, създаден за да опиянява с цвят, форма и усещане за минало.

 

Снимки: http://freshome.com/2012/12/07/former-farmhouse-converted-into-sophisticated-yet-bohemian-chalet-in-the-alps/


 

Автор: Антоанета Салфидж

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори