Търси

С поглед към върховете

Къщата с поглед към върховете е разположена близо до Уилсън, Уайоминг, в тревиста местност и в непосредствена близост до планината Тетън.

Къщата с поглед към върховете е разположена близо до Уилсън.

Къщата с поглед към върховете е разположена близо до Уилсън. Автор / Източник: Matthew Millman

Широките навеси са от дърво, но завършват с тънка стоманена периферия, което защитава сградата от суровия климат на запад.

Широките навеси са от дърво, но завършват с тънка стоманена периферия, което защитава сградата от суровия климат на запад. Автор / Източник: Matthew Millman

По проект входната част представлява галерия, която свързва двуетажната част с едноетажния павилион, където се помещават дневна, кухня и трапезария.

По проект входната част представлява галерия, която свързва двуетажната част с едноетажния павилион, където се помещават дневна, кухня и трапезария. Автор / Източник: Matthew Millman

По проект входната част представлява галерия, която свързва двуетажната част с едноетажния павилион, където се помещават дневна, кухня и трапезария.

По проект входната част представлява галерия, която свързва двуетажната част с едноетажния павилион, където се помещават дневна, кухня и трапезария. Автор / Източник: Matthew Millman

Отвън къщата е облицована с кедров сайдинг, като са използвани два вида дърво, за да се създаде усещане за дълбочина и да се добави текстура във височина.

Отвън къщата е облицована с кедров сайдинг, като са използвани два вида дърво, за да се създаде усещане за дълбочина и да се добави текстура във височина. Автор / Източник: Matthew Millman

Високото остъкляване осигурява прекрасна дневна светлина и отваря очите на къщата към красивата местност.

Високото остъкляване осигурява прекрасна дневна светлина и отваря очите на къщата към красивата местност. Автор / Източник: Matthew Millman

Родителската спалня, която гледа към красивата местност.

Родителската спалня, която гледа към красивата местност. Автор / Източник: Matthew Millman

Банята е решена в бледа прозрачна схема, която съчетава умело цветовете и пространството и създава усещане за ефирност.

Банята е решена в бледа прозрачна схема, която съчетава умело цветовете и пространството и създава усещане за ефирност. Автор / Източник: Matthew Millman

Банята е решена в бледа прозрачна схема, която съчетава умело цветовете и пространството и създава усещане за ефирност.

Банята е решена в бледа прозрачна схема, която съчетава умело цветовете и пространството и създава усещане за ефирност. Автор / Източник: Matthew Millman

Деликатен екран създава стълбището и структурата на дограмата

Деликатен екран създава стълбището и структурата на дограмата Автор / Източник: Matthew Millman

Деликатен екран създава стълбището и структурата на дограмата

Деликатен екран създава стълбището и структурата на дограмата Автор / Източник: Matthew Millman

Банята е решена в бледа прозрачна схема, която съчетава умело цветовете и пространството и създава усещане за ефирност.

Банята е решена в бледа прозрачна схема, която съчетава умело цветовете и пространството и създава усещане за ефирност. Автор / Източник: Matthew Millman

Широките навеси са от дърво, но завършват с тънка стоманена периферия, което защитава сградата от суровия климат на запад.

Широките навеси са от дърво, но завършват с тънка стоманена периферия, което защитава сградата от суровия климат на запад. Автор / Източник: Matthew Millman

Павилионът, където се помещават дневна, кухня и трапезария.

Павилионът, където се помещават дневна, кухня и трапезария. Автор / Източник: Matthew Millman

Павилионът, където се помещават дневна, кухня и трапезария.

Павилионът, където се помещават дневна, кухня и трапезария. Автор / Източник: Matthew Millman

Павилионът, където се помещават дневна, кухня и трапезария.

Павилионът, където се помещават дневна, кухня и трапезария. Автор / Източник: Matthew Millman

Покривът на дневния павилион e удължен, за да увеличи покритото външно пространство над основната дневна зона.

Покривът на дневния павилион e удължен, за да увеличи покритото външно пространство над основната дневна зона. Автор / Източник: Matthew Millman

Дневнията тракт е зониран от мебелите, без да бъде нарушена неговата цялост.

Дневнията тракт е зониран от мебелите, без да бъде нарушена неговата цялост. Автор / Източник: Matthew Millman

Дневнията тракт е зониран от мебелите, без да бъде нарушена неговата цялост.

Дневнията тракт е зониран от мебелите, без да бъде нарушена неговата цялост. Автор / Източник: Matthew Millman

Дневнията тракт е зониран от мебелите, без да бъде нарушена неговата цялост.

Дневнията тракт е зониран от мебелите, без да бъде нарушена неговата цялост. Автор / Източник: Matthew Millman

Покривът на дневния павилион e удължен, за да увеличи покритото външно пространство над основната дневна зона.

Покривът на дневния павилион e удължен, за да увеличи покритото външно пространство над основната дневна зона. Автор / Източник: Matthew Millman

Автентично кимоно преднамерено е поставено в коридора, за да подчертае някои последващи детайли в интериора.

Автентично кимоно преднамерено е поставено в коридора, за да подчертае някои последващи детайли в интериора. Автор / Източник: Matthew Millman

Широките навеси са от дърво, но завършват с тънка стоманена периферия, което защитава сградата от суровия климат на запад.

Широките навеси са от дърво, но завършват с тънка стоманена периферия, което защитава сградата от суровия климат на запад. Автор / Източник: Matthew Millman

Широките навеси са от дърво, но завършват с тънка стоманена периферия

Широките навеси са от дърво, но завършват с тънка стоманена периферия Автор / Източник: Matthew Millman

Деликатен екран създава стълбището и структурата на дограмата

Деликатен екран създава стълбището и структурата на дограмата Автор / Източник: Matthew Millman

Гаредеробната на първия етаж.

Гаредеробната на първия етаж. Автор / Източник: Matthew Millman

Дневнията тракт е зониран от мебелите, без да бъде нарушена неговата цялост.

Дневнията тракт е зониран от мебелите, без да бъде нарушена неговата цялост. Автор / Източник: Matthew Millman

Високото остъкляване осигурява прекрасна дневна светлина и отваря очите на къщата към красивата местност.

Високото остъкляване осигурява прекрасна дневна светлина и отваря очите на къщата към красивата местност. Автор / Източник: Matthew Millman

Банята е решена в бледа прозрачна схема, която съчетава умело цветовете и пространството и създава усещане за ефирност.

Банята е решена в бледа прозрачна схема, която съчетава умело цветовете и пространството и създава усещане за ефирност. Автор / Източник: Matthew Millman

Ландшафтният проект организира градината, така че да се прелее с околното пространство и да се превърне в част от пейзажа.

Ландшафтният проект организира градината, така че да се прелее с околното пространство и да се превърне в част от пейзажа. Автор / Източник: Matthew Millman

Отвън къщата е облицована с кедров сайдинг, като са използвани два вида дърво, за да се създаде усещане за дълбочина и да се добави текстура във височина.

Отвън къщата е облицована с кедров сайдинг, като са използвани два вида дърво, за да се създаде усещане за дълбочина и да се добави текстура във височина. Автор / Източник: Matthew Millman

Летият на място бетонен комин и страничните стени като котва закрепват композицията от форми към равният терен.

Летият на място бетонен комин и страничните стени като котва закрепват композицията от форми към равният терен. Автор / Източник: Matthew Millman

Ландшафтният проект организира градината, така че да се прелее с околното пространство и да се превърне в част от пейзажа.

Ландшафтният проект организира градината, така че да се прелее с околното пространство и да се превърне в част от пейзажа. Автор / Източник: Matthew Millman

PREV NEXT
.Presentation.Elevations.pdf Presentation.Plans.pdf Presentation.Sections.pdf Presentation.SitePlan.pdf

Проект: Carney Logan Burke Architects
Ланд. арх.: Hershberger Design, Jackson
Снимки: Matthew Millman
http://clbarchitects.com/

Къщата с поглед към върховете е разположена близо до Уилсън, Уайоминг, в тревиста местност и в непосредствена близост до планината Тетън. Къщата е завършена през 2010 г. Дизайнерското решение на проекта има за задача да реши две конфликтни цели: завършеният проект трябва да пасва като визия на съседните сгради с подчертано консервативен дизайн, като в същото време да удовлетворява желанието на собствениците за уникален дом с модерна архитектура. 

Архитектът, Ерик Логан, успява да създаде сграда, която едновременно да импонира на архитектурата в местността и да притежава отличителни черти. 

С тези ограничения архитектът проектира ансамбъл от три сградни обеми, които са с обща площ 622 кв.м. Двойка сгради на два етажа формират традиционното за квартала лице с рустикална архитектура, а едноетажната жилищна сграда тип павилион е модерната част. Тя представлява удължение на основните жилищни зони и има дълъг наклонен покрив като навес, който предоставя максимум светлина в тази част на дома. Двете тематично разграничени части на къщата са разположени перпендикулярно една на друга. 

По проект входната част представлява галерия, която свързва двуетажната част с едноетажния павилион, където се помещават дневна, кухня и трапезария. 

В по-малкото крило от двуетажния обем на първия етаж са разположени гостна и домашно кино, а на втория спалня и кабинет. В по-голямата част на първия етаж се помещават фитнес зала, винарна и гараж, а на втория са стаите на децата с прилежащи бани.

По думите на арх. Логан, това е чудесна къща за отглеждане на деца. Семейството се радва на три деца, които в свободното си време обичат да карат колело и ски и се наслаждават на живота на открито. 

Триото от сгради на юг е обградено с двор, който се превръща в уютен оазис за наслада през краткия летен сезон в Уайоминг. Широките навеси са от дърво, но завършват с тънка стоманена периферия, което защитава сградата от суровия климат на запад. Покривът на дневния павилион e удължен, за да увеличи покритото външно пространство над основната дневна зона. 

Летият на място бетонен комин и страничните стени като котва закрепват композицията от форми към равният терен. Отвън къщата е облицована с кедров сайдинг, като са използвани два вида дърво, за да се създаде усещане за дълбочина и да се добави текстура във височина. 

Докато формите на сградата и материалите използвани за екстериора оформят основната линия и се вписват в контекста на съседните сгради, интериорът е с много светлина и има фин и топъл характер. Дървото, гладко шпаклованите бели стени и минималистичното отношение към детайлите и материалите завършват израза на интериора. 

Дневнията тракт е зониран от мебелите, без да бъде нарушена неговата цялост. Банята е решена в бледа прозрачна схема, която съчетава умело цветовете и пространството и създава усещане за ефирност. 

Автентично кимоно преднамерено е поставено в коридора, за да подчертае някои последващи детайли в интериора. То представлява част от  богатата колекция от предмети на изкуството на собствениците. Неговото влияние може да се види в деликатния екран, който създава стълбището и структурата на дограмата, която изглежда като отделни дървени контейнери, разположени в пространството. Високото остъкляване осигурява прекрасна дневна светлина и отваря очите на къщата към красивата местност. 

Ландшафтният проект организира градината, така че да се прелее с околното пространство и да се превърне в част от пейзажа. 

През 2011г. проектът на архитектурно бюро „Carney Logan Burke Architects” печели наградата „Merrit award” на списание „Custom home design” в категорията за проекти по поръчка на клиенти с РЗП над 460 кв.м. 

В приложените файлове, може да разгледате разпределението на помещенията, фасадите, вертикалните разрези и ландшафтния проект на къщата. 

Автор: Мая Янева

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация
 

 
06 Декември 2012
05:35

01

 

Този коментар беше изтрит от (неговия автор / администратор на сайта, заради неуместно и/или обидно съдържание)



На сайта на ka6tata.com

затвори