Търси

Пълна реновация / Complete renovation

Пред истинско предизвикателство се изправят интериорните дизайнери от ARRCC поемайки проект за пълна реновация на двуетажна еднофамилна къща, проектирана от SAOTA преди около 10 години.

Разположена върху склона

Разположена върху склона "Lion's Head" къщата има безценно местоположение Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Пространствата и съпътстващите ги функции преливат плавно едно в друго

Пространствата и съпътстващите ги функции преливат плавно едно в друго Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Цилиндричен стъклен асансьор, обслужващ и трите етажа на къщата.

Цилиндричен стъклен асансьор, обслужващ и трите етажа на къщата. Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Овалните стени във входното фоайе са оригинални интериорни решения

Овалните стени във входното фоайе са оригинални интериорни решения Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Овалните стени във входното фоайе са оригинални интериорни решения

Овалните стени във входното фоайе са оригинални интериорни решения Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Емблематичните столове от

Емблематичните столове от "Knoll Platner" подредени в кръг около кафе маса. Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Осветителните тела във форма на гигантски

Осветителните тела във форма на гигантски "метални капки". Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Поглед от дневната към къта с кафе масата.

Поглед от дневната към къта с кафе масата. Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Дневната с невероятната гледка към океана.

Дневната с невероятната гледка към океана. Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Перфорираните вертикални екрани се виждат вляво.

Перфорираните вертикални екрани се виждат вляво. Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Трапезарията е допълнена с винарна в отделно помещение, през което се преминава.

Трапезарията е допълнена с винарна в отделно помещение, през което се преминава. Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

От това ниво околните пространства се разкриват като на длан.

От това ниво околните пространства се разкриват като на длан. Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Домашна фитнес зала с невероятна панорама.

Домашна фитнес зала с невероятна панорама. Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Към кабинета - баня със SPA функции, сауна, охлаждащо помещение.

Към кабинета - баня със SPA функции, сауна, охлаждащо помещение. Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

Спалнята разкрива пълни 180 градуса видимост към Океана.

Спалнята разкрива пълни 180 градуса видимост към Океана. Автор / Източник: ARRCC Project; Photographer: Adam Letch

План на сутерена.

План на сутерена. Автор / Източник: ARRCC Project

План на партера.

План на партера. Автор / Източник: ARRCC Project

План на първи етаж.

План на първи етаж. Автор / Източник: ARRCC Project

План на втори етаж.

План на втори етаж. Автор / Източник: ARRCC Project

PREV NEXT
Пълна реновация - още снимки и чертежи.

"ARRCC" вярват в "спирит - конструирането", обърнато към човека и душата му, същевременно с концепции за униклно сформирани визия и индивидуалност. Близката целенасочена работа с нашите клиенти, ние успяваме да извадим есенцията на техните желания и представи, трансформираме нахвърляните идеи и се стремим винаги да надхвърлим очакванията им. Вярваме, че помещениятя, трябва да бъдат създавани така, че да подпомагат и да въздействат на човека да се чуства по-добре и от друга страна, вземайки впредвид конкретната локация, дизайнът се развива с идеята да се подобри цялостно местообитанието. 
www.facebook.com www.pinterest.com ; www.instagram.com

Местоположение: Cape Town, South Africa
Интериорен проект: ARRCC Project 
Екип: Jon Case, Mark Rielly, Silvia Eygelaar, Brian Bernhardt 
Фото кредит: ARRCC/Adam Letch

Западният бряг на Cape Town се превръща в арена на архитектурни шедьоври, иновативен дизайн и специфичен подход, индивидуални концепции за модерни жилищни структури, крачка напред в бъдещето. Пред истинско предизвикателство се изправят интериорните дизайнери от ARRCC поемайки проект за пълна реновация на двуетажна еднофамилна къща, проектирана от SAOTA преди около 10 години. Разположена върху склона "Lion's Head" къщата има безценно местоположение, разкриващо едни от най-впечатляващите гледки към Атлантическия Океан.

Новите собственици, още купувайки я са взели решение за цялостно преобразяване, далеч отвъд козметичните корекции. Освен това тяхното изрично желание е да бъдат добавени още помещения и съответно допълнителна квадратура. Захващайки се с тaзи задача екипът от интериорни дизайнери постига завиден резултат - истински архитектурен шедьовър.

Mark Rielly - архитект и Jon Case водещ интериорен дизайнер са изправени пред сериозното предизвикателство образно казано "да пренапишат архитектурната формула, но да запазят архитектурният подпис". С други думи да приложат "невидима намеса", но съобразявайки се изцяло с желанията на собственика за допълнителни обеми. Те решават да издигнат още един трети етаж, което неминуемо означава нова височина и по същество нова фасада. Приближавайки входа откъм задната страна на къщата, солидната структура не подсказва с нищо величието от форми, което се разкрива, прекрачвайки прага на къщата. Въпреки това, дизайнерите са оставили тънък намек, детайл подсказващ развитието на формите в интериора - завоалиран във перфорираните вертикални екрани отстрани на заоблен по форма резервоар при входната фасада.

Овалните стени във входното фоайе, полагат първият тон на оригиналните интериорни решения, повлияни от органичните форми в дизайна. Вътрешното пространство не е обособено във вид на строго дефинирани блокове, точно обратното пространствата и съпътстващите ги функции преливат плавно едно в друго, прегръщайки идеята за дизайн в заоблени линии на цялата конструкция. Когато входното фоайе се разтвори, сетивата биват погълнати на мига при вида на разгръщащата се грандиозна морска синева и атрактивният и приканващ дневен кът. Тази зона завладява с дизайн във футуристични форми, абсолютен и равнопоставен акцент на спиращата дъха гледка. Емблематичните столове от "Knoll Platner" подредени в кръг около кафе маса. Поразително красиви живачни осветителни тела във формата на гигантски  "метални капки", в които образът се оглежда и изкривява от "Artemide Skydro Soffitto", са другаият  характерен акцент в този интериор, повлиян от обтекаемите форми. Непосредствено до "кафе салона" е разположен цилиндричен стъклен асансьор, обслужващ и трите етажа на къщата. Забележителното в случая е начинът, по който витата стълба от стомана и стъкло, се обвива плътно като лиана около тялото на асансьора. Двете структури заедно оформят грандиозен вертикален акцент, който е доминиращ за цялото пространство на дневната зона. Метален висящ полилей от "падащи обръчи" от "Quasar Citadel", с LED осветление, каскадно спускащ се над зона за сядане с диван и кресла. Формата му пряко кореспондира с вертикалният акцент на стълбата и асансьора.

За разлика от внушителните елементи в дневната зона, кухнята, разположена непосредствено,  е решена контрастно, в минималистичен стил, прави линии, светли, неутрални цветове, бели стени и сиви подове, каквито са били предпочитанията на собствениците. Знаковият дизайн, вграден в перфорираните вертикални екрани в екстериора, може да се разпознае и като трактовка в интериора, екрани, детайли в таваните, по всички нива на къщата - златистата тема е подсказана по различни начини. Трапезарията е допълнена с винарна в отделно помещение, през което се преминава. На първо ниво са обособени салон за почивка, външен басейн, декинг веранда, зона с барбекю. Интересно е решението за двойната функция на външният душ, обслужващ басейна. Той се трансформира във воден ефект, с каскадно вливане на вода в басейна и голяма затревена площ - тераса, която води обитателите към ненадминатите гледки от височината на склона към Океана. Тази равнопоставеност на изразни средства и ефекти в интериорното и екстериорното пространство издига качествата на жилищната структура до много високо ниво на комфорт. 

Жилищната резиденция е решена с доста обширни площи на обитаване. На второ ниво, заоблен пасаж, рамкиран от матирано, пясъкоструйно стъкло, отново със специфичните детайли, знакови за дизайна на къщата, води до основната спалня. Дървената рамка на леглото е взаимствана от така присъщия и разпознаваем за ARRCC дизайн. Допълнителната и незаменима екстра към спалнята е собствената баня с целенасочено проектирано местоположение на ваната, изтеглена напред, така че да разкрива пълни 180 градуса видимост към Океана.Двете детски сплни, детският игрален салон и допълнителната спалня за гости, всяка снабдена със собствена баня, заедно с допълнителна, неформална дневна "пижамен салон", допълват помещенията на вторият етаж. 

Третият етаж, добавен при цялостната реновация върху съществуващите вече два етажа, побира кабинет, домашна фитнес зала с невероятна панорама, баня със SPA функции, сауна, охлаждащо помещение. От това ниво околните пространства се разкриват като на длан. 

Специфична селекция от брандове е направена по отношение на използваните мебели в интериора. Водещият мотив, който е бил заложен при подбора е стилът, модерен, но не и тривиален, с характерни компоненти за постигане на своеобразна идентичност. За настилки и облицовки са подбрани качествени материали и отново следвайки генералната концепция за промяна визията на къщата. Бял мрамор, гранит, матирана, неръждаема стомана, бронзови елементи, като акцентни финиши към преобладаващото бяло в интериора. В къщата са приложени централизирани системи от типа "Умен Дом". Функциите и са почти напълно автоматизирани.

Снимките и чертежите в голям размер може да разгледате във Файлове


Complete renovation  

 ARRCC believes in the spirited crafting of unique interiors that captivate and move. Working closely with our clients, we distil and  transform their  briefs to  exceed original expectations. We believe in life-enhancing spaces that reflect both client and location, and through our refined approach to design, have developed a style focused on detail and substance.
www.facebook.com www.pinterest.com ; www.instagram.com

Location: Cape Town, South Africa
Interior Design: ARRCC Project 
Project TeamJon Case, Mark Rielly, Silvia Eygelaar, Brian Bernhardt 
Photo credits:: ARRCC/Adam Letch

The west coast of Cape Town is slowly transforming into a scene of masterpieces of architecture and design, innovative, individual approach and concepts of contemprorary dwellings, a step towards the future. The interior designers of ARRCC meets a real chalange when commisioned to fully renovate this two-storey Cape Town  property, originally designed by SAOTA a decade ago. Located below the "Lion's Head" slope, that property has an unique location, revealing the most spectacular vistas towards The Atlantic Ocean.

According to Mark Rielly, design architect and Jon Case, lead interior designer on this project, “the rewriting of the existing architectural language while maintaining the architectural signature was a key challenge that we had to address. To meet the client brief of more accommodation, we needed to design a third floor for the residence, adding to its stature and changing the façade substantially.” When approaching the entrance located at the rear of the property, the solid structure gives nothing away of the magnificence that unfolds when you enter the residence. The detail visible in the perforated vertical screens that fold away from the curved barrel of the rear façade, do however hint at the subtle signatures that await inside. 

The rounded walls of the entrance foyer sets the tone for the organically shaped interiors. Rather than being defined by blocks, the spaces inside were designed to flow and embrace the curvilinear design of the structure. When the entrance foyer opens up, the senses are simultaneously exposed to spectacular sea views and an inviting coffee lounge. In this lounge, a futuristic design approach uses Knoll Platner side chairs and striking mercury light fittings by Artemide Skydro Soffitto, emphasizing the fluid forms visible throughout. Moving past the coffee lounge, the understated opulence that is ingrained in the interiors becomes clear with a triple volume glass lift and surrounding circular glass and steel staircase that dominates the family lounge area. The LED metal pendant light fitting by Quasar Citadel compliments the staircase perfectly with its circular cascade design.

In contrast to the boldness of these central  features, the kitchen behind is minimalistic, in line with the clean, contemporary design that the client wanted. A light, neutral palette with white walls and grey floors continue this theme. The signature design incorporated in the perforated vertical screens outside, can be seen on screens and ceiling details on all levels of the house – a golden thread that runs throughout. A formal dining area with walk-in wine cellar, an informal lounge and outside pool deck and BBQ area complete the ground floor. The outdoor shower ledge that transforms into a water feature that cascades into the pool and a large lawned terrace that makes way for unequalled view sof the ocean, ensures that the outside is as spectacular as the inside of the residence. 

On the second floor, a curved passage with sand blasted windows that feature the signature design pattern detail leads to the main bedroom.  Timber  panelling  behind the bed picks up on the detail so intrinsic to the ARRCC design. The en-suite bathroom is cleverly designed with a strategically placed bath tub that projects forward and allows 180 degree views over the ocean. Two children’s bedrooms, a kids’ playroom and a guest bedroom, all en- suite, as well as a more informal pajama lounge make up the remainder of the second floor. 

The third floor that was added to the existing structure accommodates a study, private gym, spa bathroom with sauna and chiller bath. Uninterrupted views add to the tranquillity of this level. 

The furniture used was sourced from international brands, following the contemporary design style of the interiors. White marble, granite, brushed stainless steel and bronze elements were chosen, in contrast with white that is ever present throughout the house. The residence is almost fully automated with electronic equipment that is centrally controlled. Just another way in which ARRCC takes the details right down into every layer of design.

Автор: Весела Маркова/ Vessela Markova

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация


На сайта на ka6tata.com

затвори