Търси

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца

Целта на показания проект е да се реконструира съществуващата функционална част на основното ниво, така че да съответства на нуждите на семейството, което има четири деца.

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца Автор / Източник: Снимки: студио EPDSE

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца Автор / Източник: Снимки: студио EPDSE

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца Автор / Източник: Снимки: студио EPDSE

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца Автор / Източник: Снимки: студио EPDSE

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца Автор / Източник: Снимки: студио EPDSE

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца Автор / Източник: Снимки: студио EPDSE

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца Автор / Източник: Снимки: студио EPDSE

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца

Модерна реконструкция по мярка за фамилия с четири деца Автор / Източник: Снимки: студио EPDSE

PREV NEXT

 

Местонахождение: Marquesa de Villalonga, Barcelona, SPAIN

Инвеститор: Joan Albiol + Isabel García-­Munté

Архитект: José Antonio Molina Saiz

+ Marià Castelló Martínez

Инженер: Antonio Serra Requena

Сътрудници: Sonia Iben Jellal

Строител: Manuel Almendros 

Проект: 2009 г. 

Дата на завършване: 2010 г.

Снимки: студио EPDSE

 

Реновираният апартамент е разположен в градската, неособено населена част на “Бонанова”, квартал в Барселона. Това е площ от 933 м² на пресечката между улиците Marquesa De Villalonga и Margenat. 

Целта на показания проект е да се реконструира съществуващата функционална част на основното ниво, така че да съответства на нуждите на семейството, което има четири деца. 

Преди намесата на архитектите архитектурният план е много фрагментиран, с неясни функционални зони и неудачни връзки между тях. Промяната на разпределението е почти 100%, тъй като всъщност оцеляват само двете бани и основата на вертикалната връзка между етажите. Всичко останало е реорганизирано. 

Това става възможно благодарение на структурната система на жилището, която дава тази свобода –  жилището е с множество носещи колони без прилежащи стени. Резултатът е проект, в който ясно се очертават две ленти, успоредни на ул. Marquesa De Villalongа. По-близката до улицата лента се състои от главен вход с голямо лоби и спалните на децата, всяка от които има прилежаща баня. 

Следващата лента от жилището, която е с по-голям размер, се състои от основна вертикална връзка, спалня на родителите и зона, свързана с кухнята, дневната и хола. Всички тези помещения имат директна връзка с градината, която гледа на югозапад. Кухнята е предвидена да бъде отворена зона и е свързана с основните помещения, но също така има възможност да бъде отделяна посредством плъзгащи се врати.

За да бъде постигната максимална хармония и да се обедини оригиналната визия на наличното с новата работа на архитектите, са използвани ограничено количество материали: 

 

•съществуващият естествен паркет е реставриран по най-подходящия начин; 

• положена е гипсова мазилка на стените, тавана и преградните пана; 

•водоустойчиво MDF е боядисано в бяло за мебелите;

•използвани са плочки от синтетичен кварц в бяло и прозрачно ламинирано стъкло за банята;

•запазен е открит бетонът на носещите  колони.  

 

Автор: сп. “Още за къщата”

Изпрати на E-mail
 

За да оцените и/или коментирате е необходимо да сте регистриран потребите!

Влез в Профила си Регистрация
 

Хиацинт
15 Октомври 2010
07:09

01

  • Отрицателни Гласове 0
  • Положителни Гласове 0

Мярката е очевидно с поглед в бъдещето, осигурявайки място за отглеждането на повече от четири деца. Прави впечатление връзката между спалнята и всекидневната - липсата на врати е предимство при малки деца и топъл климат.

 

Марти
18 Октомври 2010
13:23

02

  • Отрицателни Гласове 0
  • Положителни Гласове 0

Странно е да се направи баня без преграда към стаята и тоалетна с прозрачна стъклена врата. Като дизайн е интересно и красиво, особено преди натрупването на хавлиени кърпи и други цветни дреболии, но дали е практично?!



На сайта на ka6tata.com

затвори